0 oy
192 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,368 puan) tarafından
3 gün kuralına başladık. 3 gün havuç yedik. Bugün kabağa geçtik sadece bı çay kaşığı kabak mi verecektim? Bı yerde 1. öğün 1 çay kaşığı kabak 2. Öğün yarım çay bardağı havuç yazıyor kafam karıştı?

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (199 puan) tarafından
Hayır canım bebek ne kadar yemek isterse ver. İlkadımlarım diye bir sayfa var orada canlı yayın yapan birçok doktor bu şekilde söylüyor. 3 gün boyunca ver. Ardından diğer sebzeyi ver mesela havuç. Onu da üç gün yedirdikten sonra ikisini karıştırıp ver ve bu arada başka bir sebze daha tattır. Örneğin patates. 
(1,368 puan) tarafından
1 çay kaşığı, 1 tatlı kaşığı, 1yemek kaşığı demiyor muydu herkes?
(131 puan) tarafından
Bir cay kasigi bir tatlı kasigi bir yemek kasigi diyor olmalarinin sebebi su. Diyelimki bebeginizin verdiginiz yeni gidaya alerjisi var. Eger bir cay kasigi ile baslarsa alerjik reaksiyonu kucuk capta gorursunuz agiz cevresinde dokuntu gibi sonra artirarak gidince kontrollu deneme yapmis oluyorsunuz. Diyelim yeni verdiginiz gidayi cok miktarda verdiniz ona da bebegin alerjisi cikti. Aldigi miktar cok oldugu icin verdigi reaksiyonda cok olacaktir. Pisik yogun dokuntu hatta agir alerjik vakalarda solunum problemi. 3 gun kuralinda azdan coga dogru artirarak gidilmesi bu sebepledir. Kimi anne buna uymayi kimisi uymamayi tercih eder. Ya da ben gibi once uyup sonra alerjik bir bebeginiz olmadigini ogrenince biraz daha gevsek davranarak gidebilirsiniz. İlk etapta uyup bebegi tanimakta fayda var.
Bu kurala gore deneyip bebeginizin alerjisi olmadigini anladiginiz guvenli gida listesine aldiginiz gidayi bebek ne kadar isterse yedirebilirsiniz. Kurali sadece yeni verdiginiz gida icin uygulayin.
(1,368 puan) tarafından
Tamam teşekkürler bugün ek gıda olarak sadece 1 kaşık kabak verdim yarın biraz daha artırıp havuç da eklerim öğüne
-Reklam-
0 oy
(102 puan) tarafından
Benim bugün 4 günüm  ek gıdada 3 gün sadece kabak verdim  ilk gün 3 5 çay kaşığı giderek arttırdım  bugünde kabağa havuç ekledim 3 günde havuç verip üzerine patates eklicem aralardansa yoğurt yaptiricam bu ay sadece tadimlik
(1,368 puan) tarafından
Bugün az verdim o zaman ama geçti bu saatten sonra verilmez yarın daha fazla veririm artık
0 oy
(176 puan) tarafından
Her sebzede 

1. Gün 1 çay kaşığı 

2. Gün 1 tatlı kaşığı 

3. Gün 1 yemek kaşığı 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 177 göst.
23 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ulvi_m (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 472 göst.
...