0 oy
254 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (203 puan) tarafından
Oğlum 11 aylık ve 2haftadır yeme sorunumuz var kahvaltıda salatalık ve ekmekiçinden başka bişeye ağzını açmıyor. Öğle ve akşamda çorba vs ne yapsam eliyle ağzını kapatıyor zorlayınca oyunla falan ağlıyor bağıra bağıra. Ekmek içi versem hiçbizaman yok demez onun dışında meyve bile yemiyor. Aç bırakmakda zoruma gidiyor sadece emmeyle neolcak nasıl geşilecekbu çocuk. Alt 2 dişi çıktı 1buçuk ay önce diş desem baya oldu çıkalı budurumu atlatabilen varmı. Bu arada 2hafta önce çok zor bi hastalık geçirdi boğaz enfeksiyonu öksürük geçirdi antibiyotik kullandık iyileşti şimdi çok şükür ama ogün bugündür yemiyor. Galiba ilaç verirken zorladım diye kaşığa küstü kaşıkla verdiğim hiçbişeyi yemiyo.

3 Cevaplar

0 oy
(311 puan) tarafından
Sabah ac karna keciboynuzu pekmezine 1 tatlı kasıgı limon sıkıp yedirin iştahini acar benmknde işe yaradı 
(203 puan) tarafından
Denerim İnşallahh  pekmezi yedirebilirsem tatlı şeyleri sevmiyor pek.
(311 puan) tarafından
Benimkide yemiyorda zorluyorum alısfı artık zorlayacagımı bildiği için kendi acıyor agzını onun iyiliği için mecbur yapıylrum
Profil image (283 puan) tarafından
Benimde altı aylık öyle ben versem sıkıntı olurmu pekmez ile limonu
(203 puan) tarafından
Ötle tabide zorladıkça iyice soğuyacak yemekten travma olacak çocukta diye endişeliyim yani onun açmadığı ağzına zorla bişey katmak offf çok kötü. Sabredecem artık geçecek inşallah.
(311 puan) tarafından
Onu pek bilemiyorum bişey diywmiycem o yüzden
(311 puan) tarafından
Onların kararına bırakmakda ne kadar dogru olur bilmiyorum çünkü oglum herseyi yiyen bi bebekdi ama her diş cıkardıgında yeni huylar edindi yememeye basladı ve hep bekledim yer diye baktım olmuyo çözüm mecbur ürettim
-Reklam-
0 oy
(30 puan) tarafından
Biz de kırk takla atıyoruz canım, oyuncak bebek var ona da yediriyorum kendim de yiyormus gibi yapıyorum.. ekmek içini cok seviyorsa baska seylerle karistirip kandirabilirsin. Bizimki un corbasina bayiliyor yumurtadir peynirdir karistirip veriyorum oyle olunca anlamiyor. Bir kasik ondan bi kaşık yumurta gibi
(203 puan) tarafından
Ekmeği yemeğin suyuna falan batırıp veriyorum çıkarıveriyor ağzından kuru kuru yemek istiyor malesef sıkıntı orda. Bende ekmek verir gibi yspıp arada çorba koyuyorum ağzına bikaç defa yaparsam sinirlenip ağlıyor ekmeğide itiyor.
0 oy
(13 puan) tarafından
Canim sabretmekten baska hicbir çaren yok ben yesinler diye neler neler ne vitaminler kullandim yemediler taki 22 ayina gelene kadar ondan sonra herseyden yemwğe basladilar istahsiz cocuk cok zor oluyor bide seninkisi anne sutune guveniyor olabilir. 2 yasina kadar anne sütünü ver ondan sonra yemek yemeğe ağirlik verebilirsin. Not olarakta benimkilerde vitaminler şunlar bunlar işe yaramadi diye senin cocuguna yaramicak anlami taşimaz. 
(203 puan) tarafından
Yani 1yaş sizde çok zorlu geçmiş anlaşılan  2yaşındamı daha rahat oluyo düzene giriyor yemeleri falan
(203 puan) tarafından
Birde ben uyku saatlerinde emziriyorum yani bi uykudan önce birde uyandığında emziriyorum olmadı öğün aralarını biraz uzatayım çocuk acıktığını bilsin dediğiniz gibi memeye güveniyo sofra hszırlıyorum yemek falan koyuyorum güzelce varsa yoksa memme memme diyoo ağlıyo. Uyandığında emzirmek yerine yemek vereyim sütü öğün arasında veririm.
(13 puan) tarafından
Canim bende oyle oldu ama sende nasil olur bilmem cocuktan cocuga degisen durumlar.
(13 puan) tarafından
Canim cocugumu birazcik ac birakayim aclik hissetsin dersen yanlis fikir uygulama derim yemek verdin yemedi aradan biraz zamn gecsin oyle ver elinde kendi yiyebilecegi seyler ver yemez doker bir iki derken belki yerr kesinlikle cocugunu zorlama ve takma sen rahat olmaya caliş senin stresin cocuga yansir ve daha cok yipranirsin babasi yedirmeyi denesin belki onda yer suanda 2 yasina kadar ek gida olayinda rahat davran 2 yasindan sonraki surece bakarsin yine istahi yok kreşte falan yemesi icmesi düzene binebilir . Rabbim yardimcin olsun.
(203 puan) tarafından
Çok Teşekkür ederim .

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 170 göst.
21 Haziran 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Rozakayalp (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 431 göst.
17 Ekim 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Kullanıcı 34 (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 132 göst.
0 oy
1 cevap 180 göst.
...