0 oy
270 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (198 puan) tarafından
Bebegimde herhangi bir sorun yok sadece burun akintisi var. bende halsizlik eklem, sirt ve bas agrisi var. Evde maske ile dolasiyoruz ama cok bunaldik. Nasil yapacagiz? Tecrubeliler neler yasadi lutfen paylasir misiniz? 

2 Cevaplar

0 oy
(42 puan) tarafından
Öncelikle çok geçmiş olsun. 3 aylık bebeğim var. Ben ve eşim covide yakalandık ve çok şükür atlattık. Haliyle bu sıkıntı bebeğe de yansıdı. Bebek için çok korktuk ama süreci iyi yönetirse iz Allahın izniyle grip gibi gelip geceçek inşallah. Hem ilçe sağlık bakanlığı hem sağlık ocağı hekimi hemde kendi doktorumuzun dediklerini aktarıyorum buradan.

1-Emzirdiğim için sadece parol kullandım Emziren anne iseniz ilçe sağlıktan getirilen ilacı kullanmayı reddebilirsiniz. 

2-Bebeği sürekli  çift maske ile emzirdim. Çok küçük oldukları için ilaç vs vermiyorlar zaten. En iyi ilaçları anne sütü. 

3-klasik olarak hijyene dikkat ettik. Evi sürekli havalandırdık.elimi yıkamadan bebeğime yaklaşmadım.sık kıyafet sık nevresim değiştirdim. Maşallah çamaşır makinası hiç durmadı. 

4-bebeğim ateşlendi gece boyunca nöbetteydik. Calpol kullandık yeri geldi fitil kullandık.Bebişler ateşe daha dayanıklılar biz yetişkinlere göre.

5-Diğer dikkat etmeniz gereken ise bebekte nefes darlığı, düşmeyen yüksek ateş, şiddetli öksürük oluşursa vakit kaybetmeden hastaneye gitmelisiniz. Biz covidliyiz karantinadayız dışarı çıkamayız demeyin bu şekilde hastaneye gidebilirsiniz.

6- En önemlisi anne iyi beslensin ki bebeğimizede iyi bakabilelim.sirkeli sarımsaklı kemik suyu, tavuk suyu, paça çorbaları tükettik. Kekik çayınında etkili olduğunu düşünüyorum.

7-bunaldıkça balkona çıkın. Derin nefesler alın. 

Evin içinde ben virüslüyüm psikolojisiyle gezmeyin. Moral, destek bunlar çok önemli. 

Her bebeğin bünyesi farklıdır. Kullanacağınız ilaçları doktorunuza sorarak alın ve kullanın. Çok geçmiş olsun olsun. Acil şifalar dilerim. 
(198 puan) tarafından
Ne kadar detaylica yazmissiniz vakit ayirip. Cok tesekkur ederim. Bu bilgiler benim icin o kadar degerli ki, hepsini aklima kazidim. Sizlere de cok gecmis olsun diliyorum.  Hepsini uygulayacagim, cok sagolun. Sevgiler
(42 puan) tarafından
Rica ederim. İnsanın başına birden gelince şok oluyor ne yapacağını bilemiyor her kafadan ses çıkıyor. Bir nebzede olsa yardımcı olmak istedim.
-Reklam-
0 oy
(51 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun umarım kolu anlatmışsınızdır aynı durumdayız şuan covidde 5. Günüm 16 aylık oğlum var ve bulaşmaması için elimden geleni yapıyorum ama çok zorlanıyoruz üç maske takıyorum ellerimi  devamlı dezenfekte ediyorum eldiven takıyorum hatta eldiveni bile dezenfekte ediyorum ama çok ağlıyo kucağıma alıyorum Kısa süreli  içim içimi yiyor acaba bulaştı mı diye 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 259 göst.
22 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ♡Öykü♡ (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 409 göst.
0 oy
6 cevap 614 göst.
0 oy
3 cevap 361 göst.
11 Şubat 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Mother of deniz (367 puan) tarafından soruldu
...