0 oy
405 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (26 puan) tarafından

Arkadaşlar 18 aylik bir oğlum var hala anlamli tek kelimesi yok su bile demiyor birşey istediğinde hep ağlayarak gösteriyor ya da benim elimden tutup yanina götürüyor öte yandan söylenenleri anliyor hadi uyuyalım dediğimde battaniyesini getiriyor, dışarı çıkalım mı dediğimde heyecanlanıp dış kapıya koşuyor. Abbi, abba, baba, acci diye heceler var ağzında sarki gibi tekrarliyor ve tabi telefon, televizyon izliyor böyle olup konuşan çocuğunuz var mı yardım edebilir misiniz:) 

Bebek Ayı 18

5 Cevaplar

+1 oy
(13 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canim televizyon izletsen bile surekli konuş mesela cizgi filmde gorduklerini anlat

 AA gördün mü kuş uçtu.

kopeği gordun mu nasil ses cikariyor hadi birlikte taklit edelim hav havv gibi vs seyler.

Birlikte ev isleri yapabilirsiniz bulasik makinesini birlikte bosaltta bilirsiniz dikkatli bir sekilde!!!!

 Aldığı butun nesnelerin adlarini söyleyin mesela kaşik catal tabak bardak gibi 

Koltuklari beraber silin cocugunuzun eline de bez verin burayi da sen sil bana yardim et olur mu gibi benim oglum buyumus annesine yardim edermiş gibi gibi destekleyici sekilde konusabilirsiniz. 

Disaridayken bu agac bu masa sandalye cop kutusu diye anlatin . Artik ne  goruyorsaniz.

Cocugunuza gorevler verin koltugun altindaki arabani bana getirir misin vs gibi komutlar verebilirsiniz. Hadi oyuncaklarimizi toplayalim diye bilirsiniz.

Bir yere gideceginiz zaman anlatin mesela bugun markette gidicez evde bazi yiyeceklerimiz temizlik malzemelerimiz bitmiş onlari almaya gideceğiz gibi ne yaptiysaniz anlatin nereye gidiyorsaniz soyleyin babasi sorsun bugun neler yaptin mesela bugün oyun oynadın mi oyunda bunlar bunlar oldu mu iletisim kurun. Cocuk sarkilari soyleyin. 

Bir de hatali kelime söylediği zaman siz düzelterek konuşun. Mesela benimkiler "bak " kelimesine "baka " diyorlardi esimle beraber bak kuş bak araba gibi düzelterek konuşmuştuk bu sekilde duzelttik hatali kelimeleri zamanla bir bakmissin ji kadiya fetva veriyorlar bu surecte rahat ve bilincli hareket yapmak onemli zamani gelince de çatır çatır konuşuyorlar eger bir sikinti yoksa.
-Reklam-
0 oy
(3,758 puan) tarafından
TV, telefon iletişimini kesmelisiniz kökten. Sürekli iletişim halinde olmalısınız. Kitap okumak, kelime kartları hakkında konuşmak, şarkı söylemek gibi. Doktorunuza danışın mutlaka. Çok geç olmadan önlem alın.
(26 puan) tarafından
Evet doktor 18.aya kadar konuşmazsa tekrar getirin demişti çünkü 14 ayken yine götürmüştük. Yazdan beri ekrani kesmek için uğraşıyorum kitaplar kartlar sadece yemek yerken vazgeçiremedim. Cvp için çok teşekkür ederim.
(3,758 puan) tarafından
Yemek yerken telefon yerine bir tas su olur, bir avuç nohut olur, kavanoz kapakları olur oyalanacagi başka şeyler vermeyi deneyin.
(26 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bir tas su hiç aklima gelmemişti suyu çok seviyor zaten. Akıl akıldan üstündür diye boşuna dememiş atalarımız:)
(3,758 puan) tarafından
Mama sandalyesinin üstü dolu ıvır zıvırla :) ilaç şişeleri baklagiller ne ararsan var :)
0 oy
(394 puan) tarafından
Aynı sıkıntı bizdede var canım tv kendi açıyor benim Tlfnuda görmeye görsün hemen video açmak istiyor az biraz verip alıyorum hemen ama sonra tv gidiyor ama yemek yerken kesinlikle vermiyorum çok şükür benimkide anne baba ege gel başka bisey demiyor 
(26 puan) tarafından
InşaAllah tez zamanda konuşmaya başlar yavrularımız. Aslinda çevremde bizimkinin yaşıtı 1-2 oğlan var onların maşallah daha çok kelime soyledigini görünce telaşlandım biraz sizlere sormak istedim onlarda erkana maruz kalıyorlar halbuki. Herhalde sıkıntı bende daha çok konuşmalıyım.
0 oy
(1,427 puan) tarafından
Benimki de 26 aylık cümle kurmuyor baba uyuyor anne gel bir iki bişey var ama genetik de olabilir eltimin oğlu 4 buçuk yaşında hâlâ ne dediğini anlamıyorum.. televizyona pek bakmaz ama telefona bağımlı oldu yemek yesin diye eline veriyordum :/
(26 puan) tarafından
Ah evet bu tlf.nu kim icat etmişti Graham Bell miydi etmez olaymış :) bende artik yemek yedirirken kesinlikle baktırmayacağım su ile oynamasini sağlayacağım buradaki arkadas tavsiye etti bakalim ortalik batacak ama olsun onun sagligi için değer.
0 oy
(124 puan) tarafından
Canım bizim kide 18 aylık bizde daha su demiyoruz anlamlı bi kelimesi de yok anne baba dede anneanne mama bunları kullanıyor ama hersey anlıyor o yüzden daha anlamlı kelime için zamanı var bence 
(26 puan) tarafından
Evet inşaAllah. Aslinda kiyaslamak iyi degil ama oğlumun arkadaşlari var ayni yastalar onlar daha çok kelime söylüyorlar telaşlandım biraz. Daha çok konuşmayı deneyeceğim bundan sonra bakalim InşaAllah düzelirler.
(124 puan) tarafından
Canım başka kardeşleri oldugunda yada fazla kalabalık ortamda olan bebekler daha cabuk konuşuyor bence 1 haftadır bizimki de Yenı yenı şeyler söylemeye çalısıyor herşey zamanla bence hemen olmasını beklemeylım yada başka çocuklarla kıyaslamaylım diye düşünüyorum canım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 154 göst.
15 Ekim 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde _history (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 640 göst.
0 oy
4 cevap 379 göst.
17 Mayıs 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ahmetcan (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 692 göst.
...