0 oy
331 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (186 puan) tarafından
Annem gündüzleri kundak yap geceleri yapma diyor, ama yarım kundkta gecelerinde rahat uyuyor. Gece kundak yapmanın ne gibi riski var ki? 

6 Cevaplar

0 oy
(311 puan) tarafından
kumdaklamak bebegin gelişimini olumsuz etkiliyormuş el ayak hareket ettremediği için
-Reklam-
0 oy
(156 puan) tarafından
Ben kundakladim anne karni hissi veriyor. Bir zarari olacağı düşünmüyorum. Benim ki 6 aylik kundakliyorum ben
0 oy
Profil image (420 puan) tarafından
Bnde kundak yapıyorum yapmasam uyandırıyor kendini. Eskiker hep öyle yapa mi is bencebi riski yook
0 oy
(83 puan) tarafından
Yarim kundak yapabilirsiniz sadece kolları saracak bacaklar serbest kalacak sekilde. Boylece istemsiz el kol hareketleriyle kendini korkutmamis oluyor hem bacaklar da kalça gelisimi için serbest kalmış oluyor. Zaten eski tip tam kundak hic önermiyor doktorlar. Benim bebegim bir aylık en basindan beri yarım kundak yapıyorum yoksa el kol sürekli kafasinda gözünde :)
0 oy
(262 puan) tarafından
Sana şöyle soyleye bilirim...Evet doğru eskiler yapiyomus ama ben bunu bire bir yaşadım kızımda banada dediler kundak kundak yaptım yavrumda kalça çıkığı oldu bu kez 6 aya kadar onu duzletmeye çalıştık önlem aldık kundak yapılırsa sadece kol için uygun oda gece kendi harektinden uyanmamasi için öneriliyor onun dışında bana sorarsanız bence yapmayın gelişimi dahi olumsuz etkiliyo çocuk elini tanimiyo etmiyor yani bağlı duruyor yeri gelince doktorları dinliyoruz AA doktor böyle dedi diye buda kulak asılması lazım bir durum ihmale gelecek asla bişey değil elbette her çocuk aynı değildir fakeat bu bütün çocukları kapsayn bir durumdur yapmayın keşke dememek icin ...gecede ailenizin yapma demesinin sebebi anı neffesiz ölümler yani çocuk nefes alamiyo yada kusuyo o sikilikla genzine kaciyo eli kolu bağlı ayaklar öyle aileni dinlemelisin yapma canım keşke deme iyiki de boşver Allah'ın izniyle bişey olmaz onlar yaptı diye sen yapmak zorunda değilsin benim kendi düşüncem ..
0 oy
(254 puan) tarafından
Bence hiç alıştırma rahat bırak ilerde zorluk yaşarsın alışırsa bu kez elleri serbest olunca yada bacakları sürekli irkilir ve uyanir

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 576 göst.
15 Mart 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Petunyami (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 305 göst.
0 oy
4 cevap 462 göst.
18 Temmuz 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nur1995 (936 puan) tarafından soruldu
...