0 oy
759 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (5,307 puan) tarafından

Ilk bebegim tecrubesizim diyerek:

- 17 gunluk bebegim 9 saat deliksiz uyudu bisey olmaz di mi?
- 2 aylik bebegime etli kuru fasulye verdim bisey olmaz di mi?
- Bebegin migreni tuttu galiba apranax verdim bisey olmaz di mi?
- 3 aylik bebegimin atesi 39 ama hastaneye gitmek istemiyorum bisey olmaz di mi?
diyen anneler, madem tecrubesizsiniz 9 ay hamile gezerken her hangi bir kitapcidan her hangi bir yazarin her hangi bir bebek bakim kitabini neden alip okumadiniz? Ya da en basitinden neden internetten en azindan en temel bilgileri arastirip ogrenmediniz? Buna tecrubesizlik degil cehalet ve tembellik denir. Lutfen bebeklerinize eziyet etmeyi kesip kendinize bir kitap edininiz ki bu kadar basit ve sacma hatalari yapmayasiniz!

10 Cevaplar

+1 oy
Profil image (361 puan) tarafından
Birde önce yapıp sonra soruyorlar birşey olmaz demi diye madem araştırmaya üşeniyorsun bari burada sor bi öğren ona göre uygula. 
-Reklam-
0 oy
(56 puan) tarafından
Katılıyorum
0 oy
(175 puan) tarafından
Çok haklisin. Bilmemek ayıp degil. Araştırmamak ögrenmemek ayıp 
(5,307 puan) tarafından
Yani hic birimiz bebek bakimini bilerek dogmuyoruz ve malesef hepimiz hata yapabiliriz ama cok temel seyler var. Hadi herseye useniyorlar ama bari yapmadan burda sorsalar da soylesek. Is isten gectikten sonra sormak neye yarar?
(175 puan) tarafından
Ewett zaten bu uygulama da onun için var. Sormak ve öğrenmek icin. Yapiyorlar ve bunu şöyle yaptim dogru mu yaptim diye soruluyor bizde fikrimizi söylüyoruz yanlış olduğunu söylüyoruz. Sonra neden ters tepki veriliyor oluyo
0 oy
(125 puan) tarafından
Çok doğru katılıyorum
0 oy
(432 puan) tarafından
Cok ama cok haklisiniz ben belki abarttim ama hamile kalmayi planladigimdan beri hem doktor hem bu sureci nasil atlatirim diye arastirdim.Hamileligimde de baya internetten arastirdim herseyi kitap okudum ve suan cok rahatim.bilmedigim yeni ogrendigim seyler oluyor ama hemen takip ettigim doktorlardan arastiriyorum.
0 oy
(502 puan) tarafından
Hay ağzına sağlık 
0 oy
Profil image (892 puan) tarafından
Kesinlikleee.Bazen 3-4 kere okuyorum yazılanları doğru mu diye.Bu ara 4 aylık bebelere ek gıda verenler türedi.Dün de 2 aylık bebeğe inek sütü içirmişler.Şaşkınım.Ben de acemiydim anne kayınvalıde yok ama dediğin gibi hamileyken 600 sayfalık kitabı bitirdim netten arastırdım doktorları takip ediyorum burdan soruyorum.Lütfen bilinçli anne olalım bilgisizim diye kenara çekilmeyin
0 oy
(671 puan) tarafından
Ne güzel yazmissiniz. Ben de yeni anneyim ilk bebeğim ama burda bazı kişilerin yazdıklarını ağzım açık okuyorum. Geçenlerde hele gözümün önünde 47 günlük bebeğe kabak tatlısı yedirdiler şok oldum kaldım. İlk 6 ay sadece anne sütü lafının nefesini anlamıyorlar acaba (mama verenler hariç tabii) 
0 oy
Profil image (1,163 puan) tarafından
Sabahtan aksma kadar tlf elinde netten bin tane şeye bakıp herseyin ince ayrıntısına kadar araştıran insanlar bunlar gerçekten bu konuda neden duyarsız.... bide sağlık bakanlığı gebelik döneminde bebek bakımı ile ilgili kitap veriyo ÜCRETSİZ  

Ya tecrübesiz yada elalemin lafıyla hareket ediyolar 

Soru sorup ummadığı cevabı alıncada karşıda ki insanı eleştiriyorlar 
0 oy
(158 puan) tarafından
O kadar haklisiniz ki, artık bilgi erisimi cok kolay. Bem.hayatimda bebek bezi bile degistirmemis bir anneyim. Her seyi kitaplardan youtube videolarindan ogrendim. Isteyen her seyi öğrenir. 
(14 puan) tarafından
Burdaki bütün yazılan herşeye katiliyorum benimde ilk bebegim ve bisi olacak diye insan korkuyo sanci oluyo biyeri agriyo  çevredekiler ozellikle de anneler ve kaynanalar kendi zamanında ki gibi sanıyorlar devir değişti ama kimse anlamiyo ben buyuzden kaynanamın yada annemin dediğinin birini dinliyorsam besini dinlemiyorum  lutfen her denileni bebegimize uygulamayalım
(158 puan) tarafından
Annem geçen gun bisey anlatti. Ben küçükken gec konusmusum agzima kus sokmus konusmayi sökmüşüm. Simdi buna gulsem mi aglasam mı? Bunu soyledikten sonra bebegimi emanet etmeye bile cekiniyorum. Zorunda kalırsam da surekli tembihleyip ariyorum.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 257 göst.
7 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hilalkaan (47 puan) tarafından soruldu
...