0 oy
468 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (17 puan) tarafından
Merhaba kızlar, oğlum bronşit burnu çok tıkalı uyuyamıyor. Emzirme den önce Serum damlatıyorum birer damla. aspiratörle çekmek istiyorum burnu dolu olsada gelmiyor. Ben bayağı minik çekiyorum zarar gelmesin diye sizler nasıl kullanıyorsunuz? Nasıl çekebiliyorsunuz? 
Bebek Ayı 1.5

11 Cevaplar

0 oy
(66 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ben serum şeklinde aldım. Şırınga ile 5 ml çekip 2,5 önce bir deliğe 2,5 diğer deliğe sağ sol yatirarak sıkıyorum hızlı bir şekilde ki gerideki balgamı akitsin. Daha sonra elime alıp yüz üstü tutarak sırtına hafif vuruyorum. Çok olmamasına rağmen biraz akıyor. Kalanlarida burun aspiratörü ile çekiyorum. Rahat nefes alsın diye yapıyorum.  İşe yarıyor. 
-Reklam-
0 oy
(394 puan) tarafından
Bi şişeyi iki burnunjda sıkıp yüz üstü çevirip sırtına pıt pıt vuruyodum çıkıypdu kalanları da aspiratörle çekiyordum 
0 oy
(70 puan) tarafından
Kız hızlı cek bişey olmaz ben çektiğimfe direk aspiratöre giriyor sadece balgami var o çözüm bulamıyorum
0 oy
(1,161 puan) tarafından
Birer damla sıktığın için balgam tam yumuşamiyor olabilir. Bununla ilgili YouTube de videolar var oradan izle uygula daha etkili olacaktır. Korkma zaten korkulacak birşey olsa evde yapın demezlerdi
0 oy
(456 puan) tarafından
Ben serum fizyolojik ile şırıngaya 5 ml çekiyorum bir bütün deliğine sıkıyorum yan yatık şekilde yapıyorum sonra diğer yanına yatırıp yine 5 ml şırıngayı doldurup diğer burun deliğine sıkıyorum ne çok hızlı ne çok yavaş ters çevirip boğazına kaçan sıvıyı atıp nefes almasını kokaylastirana bekliyorum yüz üstü tutup sonra da biri  aspiratörü ile çıkmayan veya anca yumuşayan pislikleri çekip burun temizliğini bitiriyorum haftada 1 veya 2 kez yapıyorum bunu
0 oy
tarafından
10 ml lik siringalardan al canim ama her kullanımda tek şırınga. 10 ml çek bir burna 5 ml bir burna 5 ml. Sirt ustu yatir kafasını saga cevir bir 5 *** sonra hemen sola çevir bir 5 ml daha. Ama tam yatır kafasını diger burundan cikmasi lazim. Sonra hemen elinin üstüne alıp yuz ustu sırtına vurman lazim. Bunlari yaparken hızlı olman lazım canim. Eger kalan olursa aspirator ile çekebilirsiniz. Ama cok şiddetli çekmeyin. Kılcal damarlara zarar gelmesin. Yavas yavas çekin.
0 oy
(516 puan) tarafından
burda izleyin
(456 puan) tarafından
Izledim çok teşekkür ederim sağol
(17 puan) tarafından
Araştırmıştım ama karşıma çıkmamış. Çok yardımcı oldu sağolun.
(516 puan) tarafından
Rica ederim ne demek
0 oy
(209 puan) tarafından
Kuvvetli çekebilirsiniz sknti olmaz.Yogun bakımlarda aspirasyon cihazları var çok daha kuvvetli.Bebeginizin burnunun temi olması nefes alması için çok önemli.Bir şişeyi iki burnuna eşit derecede skp birkaç dakika bekletip çekiniz.Gecmis olsun.
0 oy
(270 puan) tarafından
Doktora git burun açıcı spreyler den veriyor benimkide öyleydi hava daha çok cekiyrm bir bakiyrm hala tıkalı gibi ses geliyr
0 oy
(147 puan) tarafından
1 damla akittiginiz için temizlenmiyo olabilir. Ben bı tanesi tek kullanımlık olan 5 ml olanlardan iki burnuna paylaştırıp temizliyorum. Siktiktan sonra ters çevirip hafif vuruyorum sırtına mukuslar çıkıyor zaten. Aspiratör ile sadece burnun içindekileri temizlersin dedi doktorumuz önemli olan içerideki sekresyonu temizlemek aspiratöeden ziyade serum fizyolojik öneriyorum demişti. 
0 oy
(427 puan) tarafından
Canım bir damla damlatma şırınga ta 5 ml kadar çek bolustur iki burnuna hızlı hızlı Uzm. Dr. Osman Gönülal var YouTube de çok değerli bilgiler veriyor burun temizlerken de uygulamalı yapıyor bebek te izle bak                   linki ni bırakayım izle.              

(17 puan) tarafından
İzledim teşekkürler. Tam okadar serum ile yapamasak da yaptık biraz.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 232 göst.
27 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kadriye51 (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 256 göst.
9 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sema2320 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 261 göst.
0 oy
1 cevap 178 göst.
...