0 oy
373 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (164 puan) tarafından
Bebegimde mukuslu kaka, gribe benzer bulgular, huzursuzluk, kilo aliminda azalma, kusma ve poposunda gecmek bilmeyen pisik var. Artik eminim alerji olduguna.

Suan ne yapmam lazim ve bebegimi hangi doktora goturmem lazim? Alerji oldugu maddeyi bulmam icin ne yapmam lazim ? 

2 Cevaplar

0 oy
(164 puan) tarafından
Poposuna kullanmadigim krem kalmadi gecmedi ve grip denildi antibiyotik kullandik hala burnu akiyor hirilti var
(18 puan) tarafından
Canım her  zaman götürdüğün doktor varsa ona görür benim bebeğinde alerji var test yapıldı testler negatif çıktı ama bütün alerji belirtileri var sen vakit kaybetme görür hemen
(164 puan) tarafından
Peki ne yaptin? Baska bi rahatsizlik mi cikti
(18 puan) tarafından
Diyet yapiyorum canım süt ve süt ürünlürünlerini tüketmiyorum tukentice yüzü kızarıyor bide kalası mukuslu oluyor
-Reklam-
0 oy
(613 puan) tarafından
Yazınızın üzerinden epey zaman geçmiş, şimdi nasıl bebeğiniz? Alerji uzmanına götürdünüz mü? Kesin sonuçlar ve teşhis için sanırım 3 ay sonrasında değerlendirmeye alıyorlar.ama o zamana kadar beslenmenizle ilgili yönlendirme yapıyorlar.
(164 puan) tarafından
Canim ara ara kan var. Doktor suan sadece meyv3 sebze ye dedi. Mukua hic gecmedi ve yemyesil mukuslu kaka asiri kusma var
(613 puan) tarafından
Benim bebeğim 4 aylık,teşhis sürecindeyiz. Alerji uzmanım laktoz hassasiyeti kesin var ama alerjiye var da yok da diyemem demişti.mukus ve yeşil kaka tek başına alerji demek değilmiş normal bir durummuş. Kan da bazen reflü veya farklı bir barsak enfeksiyonundan da olabilirmiş. Mutlaka bir alerji uzmanına veya çocuk gastrocuya görün derim. Hacettepede özge uysal soyer hoca var, onunla görüştüm ben. Mail yazarsanız bile cevap veriyor, danışın mutlaka.
(164 puan) tarafından
Ben urfadayim. Muayeneye gidemem oraya. Burda bir alerji doktoruna gittim ama hic umursamiyor. Anne sutunden keselim vs dedi.
(613 puan) tarafından
Bir de, başka birşeye alerjisi de olabilir. Ben fındık dıstık ve badem yediğimde şikayetlerim daha belirginleşiyor. Neye alerjisi olduğunu belirlemek inanın sabır işi. Süt ürünlerini kestiğiniz halde devaö ediyorsa önce yumurta ve kırmızı eti de kesmeyi deneyin derim. Gerçekten sabır işi. Sanırım 6. Aydan sonra genel kan testiyle netleştiriyorlar herşeyi ama o zamana kadar hep deneme yanılma malesef :/ çok geçmiş olsun bu arada.
(613 puan) tarafından
Mail yoluyla iletişime geç çok yoğun ama mutlaka dönüş yapacaktır sana.
(613 puan) tarafından
Bence anne sütünden kesinlikle kesmeyin. Alerji yaptığını düşündüğünüz ne varsa önce tamamen birkaç gün boyunca kesin. Düzelme varsa, her birinden çok az yemeye başlayın ve her gün biraz daha artırın. Doktorun bana önerilerinden biri şu: 1. Gün yarım çaybardağıyla yapılmış kekten 1 dilim. Sorun yoksa 2. Fün 1 su baedağı sütlü kekten 1 dilim. Sorun yoksa bir yemek kaşığı süt. Sorun yoksa yarım bardak süt. Yine sorun yoksa 1 bardak süt.yine sorun yoksa sütte sorun yok demektir. Aynı şeyi yoğurt vs için de söyledi. Çerezlerse ise aynı yöntemi kendim uyguladım.fındık, antep fıstığı ve bademe tepkisi var. Yoğurt, tereyağı vs.de az tepkisi var.çok zor süreç ama emzirmeyi bırakma. Bıkmadan usanmadan dene mutlaka.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 422 göst.
0 oy
4 cevap 518 göst.
12 Temmuz 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde hikayemm (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 348 göst.
25 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Minnos bebek (96 puan) tarafından soruldu
...