0 oy
661 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (203 puan) tarafından

5 ay 19 günlük bebegim var. Şu geçen süre ilk 20 gün dışında sürekli sütüm için kaygı duymak zorunda kaldım. Yemegi az yediğimde, öğün atladığımda ne bileyim hasta oldugunda ishal, öksürük fark etmez. Her şeyde sütüm direkt etkilendi. Bebegim hareketlenmeye başladığında sağı solu izlemeye başladığında memede az vakit geçirir oldu. O zamandan beri daha çok azaldı. Şimdi çalışmaya başladım tüm gün emsiremediğim için gene azaldı. Süt sagacak ortamım yok öğretmenim. Evime uzak. Bebegimde de kayınvalidem bakıyor. 



Üzüntü stres falan saymıyorum zaten onda direkt krizlere giriyoruz açlıktan


Bu neyin nesi ben cidden anlayamadım. Bu zamana kadar çok aktif bir mama kullanmadık yarısından fazlası bozuldu çöpe gitti. Ama şimdi aktif kullanmaya başladım çalışmamla beraber. Yoruluyorum halim kalmadı bıraksam hepten çekilip gidecek sütüm :'( kızımı doyasıya dolu dolu emziremiyorum. Olsa fazlasını da emecek biliyorum. benim gibi sütü her şeyden etkilenen var mı içinizde. 



Kilosu 8

Boyu 73 cm



7 Cevaplar

0 oy
(74 puan) tarafından
Ah canim benimde öyle. Herseye etkileniyor en ufak uzulmeme hatta tuzlu yesem bile. 4 aylik benimkide. Vala mama veriyorum ben hem mama hem meme. Sut dolduysa gogsum o zaman emiyor baktim yok o zaman mama veriyorum. Genellikle dolsun diye bekleyip gece emzirmeye  calisiyorum. Birde maltana icicek alin demislerdi burdaki arkadaşlar. Gecenlerde aldim dedim ise yaramaz. 1 saatte fark etti. Goguslerim doldu baya. Ama ertesi gün yine ayni. Surekli icmek gerekiyor sanirim. Deneyin bi sizde bakalim fayda edecekmi. Sutumuz kesilirsede bu bizi kotu bi anne yapmıyor. Üzülmeyin
-Reklam-
0 oy
(532 puan) tarafından
Erkek bebeğim 10bucuk aylık 8 kilo sütüm var emziriyorum ama.yaramiyor dememkki bak seninki az emse bile kilosu çok.iyi. üzülme iyi yönünden bak. 
0 oy
(23 puan) tarafından
Kilosu çok iyi bence benimki 6 ay 6 günlük 6 kilo ve sütüm fazla fazla var niye bu kadar stres ettiniz ki kilosu yerinde sağlığıda yerindeyse sorun yok bence. Bende öğretmenim evim yakın gidip emzirmeme ragmen kilosu sizinki kadar değil ama sağlığı yerinde ben sorun etmiyorum hiç kendime
0 oy
(210 puan) tarafından
Ah ah ne sıkıntılar var bu sorun mu benim bebeğim tek göğüs ve sadece uykuda emiyor o da iki dakika zorla 

Biberon tutmuyor alerjisi var mama yok 

Aç dolanıyor 

Kilo yok 

Şimdi dert ettiğin şeye bir bak ve üzülme 

Bol su ve uyku sütünü çoğaltır. 
(205 puan) tarafından
Aynı durumdayız yanlız değilmişim keşke mama yesede içim rahat etse
(203 puan) tarafından
İşte azıcık sapsın düzen bir hafta by sıkıntıyı yaşıyoruz. Açlıktan aglayınca başkasının derdi benimkinden çok o zaman şükretmeliyim diye düşünemiyorum ki. Açlıktan bagırıyor uyuyamıyor. Sağdıgım süt en fazla 60 cc geliyor. Bu aydaki bri bebek 120 150 cc rahat içer. Sürekli bir şeyler yemek zorunda kalıyorum öyle az uz değil. Tıka basa doymadan süt0m gelmiuor ben hamile iken bu kadar kilolu değildim. Kilo neyse de mide sorunları yaşamaya başladım safradan ameliyat dedi doktor. Yediklerim yüzünden iyice saglıksızlaştım. Ameliuat da olamıyorum şu an süt sebebiyle. Çok zor benim için de bazı şeyler.
0 oy
(205 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım benim sütun sebepsiz yere bile azalıyor üstelik bebeğim mamayi kabul etmiyor sadece anne sütü istiyor iki gün sütum iyiyse iki hafta az hatta yok artması çok şey denedim damla anne çayları çeşit çeşit yemekler ama yok olmuyor
0 oy
(61 puan) tarafından
Dediklerinize qore kilo boy cok iyi bnce bnm bbeqimle arasinda 24 gun var bnmki 6bile deqil suan bu kiloyla boyle oluyorsaniz bn ne yapmaliyim acaba
(203 puan) tarafından
Sizin derdiniz dert ama benimki de dert açlıktan aglayınca uyumayınca bir anne ne kadar üzülür tahmin ediyırsunuzdur sanırım.
0 oy
(426 puan) tarafından
Öğretmenseniz  süt sağacak ortamınız neden olmasın illaki  malzeme odası vs boş bi yer bulursunuz  elektrikli  hiç kullanmadım manuel  bile 10 dk sürüyor makine ile sağın sarıldıkça süt talebi artacağından  sütünüz artar.. Bende ilk üç ay öğün bile atlasam azalıyor gibi gelirdi  3 çocukla hem okul hem ev işine yetişmeye çalışırken  gün içinde hep acim nerdeyse ama evden komposyoyu da eksik etmiyorum yemekten önce kan şekerimin yüksek olması gelir hep benim için ki şekerli şeyler sütü arttırıyor bence salata olabildiğince lif için ve taze soğanı için tüketirim gerisi  ne denk gelirse.  Üstelik bebegimin  alerjisi var her paiirdigimi yiyemiyorum  azimle  basarirsiniz  bence.. sağım  bol su stresten  uzak durmak.  
(203 puan) tarafından
Okul öncesi öğretmeniyim. Değil süt sagmak boş vakit bulup bir şeyler tıkıştıramıyorum ki agzıma. İlk haftalar olmasından dolayı böyleydi tabii ama düzene rutine binene kadar ben dert tasa etmekten sütüm bayagı bayagı azaldı. Emzirmekle sağmak aynı şey de değil bunu 5 aydır artık çözdüm. İşte sürekli bir şeyler yapıyorum hergün sütümü kaygı ediyorum hergün çişli bez sayısını takipliyorum aç uyudugy çok oluyor özellikle akşamları süt akışı azalıyor bu en başından beri böyle. Mama vermemek için direndim ama çalışmaya başlayınca bıraktım veriyorum artık. Ama sütüm de günden güne sagdıgımda azalmış oluyor görüyorum :(
(426 puan) tarafından
Okul öncesi ogretmeniyseniz  işiniz daha kolay muhakkak ki yanınıza yardımcı öğretmen vermişlerdir 10 dk cik  müsait bi ortam olusturabilirsiniz  kendinize  arkanızı dönüp yardımcı öğretmen sınıfa göz kulak olurken bile sağım yaparsınız konuşmak kolay geliyor diye düsünmeyin  düşünebiliyorsak  münkün kılabiliriz öyle değil mi  
Sağmak la emzirmek aynı şey degil ama akşama kadar bekleyen göğüsle  dolan boşalan göğsün  sütü  de bir olmaz çoğunuzu  ac uyutmayın tabiki öyle yazınca çok Üzüldüm  ama ağlayıp ac uyutmaktansa  madem mama alıyor mama verin zehir değil ya ac kalıp gelişimi geride kalsa daha kötü..
Allah kolaylık versin işiniz kolay değil ama bu kadar çok kendinizi  yipratmayin  benim sütüm bu bebegimde hiç yoktu çok direttim  kendime başka seçenek tanımadım hamdolsun ki gelişimi de sütü de iyi şuan ev hanımıyım  bebegime  süt olsun diye ben uğraşmayacaksam  kim uğraşacak diye çabalarken olmazsa  mama başlarım diye de kendimi sıkmadım..
(203 puan) tarafından
Maalesef direkt bakıcı ablaya bırakmayacağım bir durum var geçmiş yıllarda bununla ilgili bir sıkıntı yaşamadım ama bu yıl bir olay yüzünden sınıf ortamından ayrılmama kararı aldık. Yoksa haklısınız ablaya bırakıp emanet etmek çok kolaydı her yıl. 5 6 saatin sonunda sagıyorum sütü. Şöyle bir şey var duymuşsunuzdur meme yumuşaması ve ihtiyaç kadar süt üretmesi. Bebek olmayınca ben de sagamayınca şu 1 aydır, hemen oturuyor süt inmesi mi ne ise ondan oluyor. Benim sıkıntım bu aslında bebegin algıları açıldıgundan beri agzında meme uzun uzun durmuyor. Dursa ihtiyacı kadar gene pompalayacak. Ama kısacık emip çekiliyor. Hani bir bende mi bu durum. Anında değişiyor süt düzenimiz. Geceleri kalkıp süt sagıyırum günde 4 5 öğün süt sağmaya çalışıyorum çoğalsın diye tekrardan. Her 15 20 güne bir yine sil başa dönüyorum bıraktıgım an.
(426 puan) tarafından
Okul idaresine durumu bildirmelisiniz bence sınıftan ayrılma durumunuzu yarim günlük programda 1 kez de olsa.. meme yumuşaması  talebe göre süt durumunundu bende yaşıyorum bebeğim  bi kaç gündür nezle dolayısıyla  az emdi istahsizdi  sütüm  hiç dolmuş hissetmiyorum ama bebeğim eski iştahında döndükçe sütüm artar  siz elinizden geldiğince bebeginiz için sağım yapın azalmaz artar inşallah..

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 112 göst.
30 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Balküpübebek (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 344 göst.
0 oy
2 cevap 219 göst.
5 Mayıs 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Eylül54 (173 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 106 göst.
5 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Melek414132 (77 puan) tarafından soruldu
...