0 oy
244 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (10 puan) tarafından
Hanimlar dün oglenden snra bi kac kez oksurmeye basladim..gece de 1 de uyandim..atesten titriom..hemen dogumda aldigim sntibiyotikten aldim.bi tane de parol ictm yattim..bu arada 42 gunluk bebegim var..bugun de sabah beri antibiyotigi ictim 2 tane..4 tane parol ictim..oksurugumde cok artti..kaburgalarimin alti aciyor..kizim da mamayi sevmiyor..gunde 1 kere zor iciriyom..hep beni emiyor..korkuyom doktora gitmeye kizimdan ayircaklar die..napcam bana bi akil verin..

5 Cevaplar

0 oy
(36 puan) tarafından
Herhasta olan hastanede yatmıyor pozitifsen de maskeli olsa emzir
(10 puan) tarafından
Oyle yapiyom ztn maskeli emziriyom.ne koku aliyom ne tat..atesim hic dusmedi bgn..eger vsrsa ona da bulasirsa die korkuom
(137 puan) tarafından
Koku tat almıyorsan çok yüksek ihtimal koronasiniz . Ve zaten evde geçiriyorsunuz hastaneye çok ağır olanlar yatıyor. Bari dikkat edin karantinaya alın kendinizi ve eşinizi eşiniz çalışıyorsa zaten yaptırmak zorundasıniz dışarda iş yerine gitmesi doğru olmaz geçmiş olsun
(10 puan) tarafından
Cok saolun..off o testi de dogumdan once yaptrmistim dusundukce burnum aciodu..smdi napcm.blmem
-Reklam-
0 oy
(502 puan) tarafından
Tatlım kesinlikle antibiyotik alma ve en yakın zamanda bi hastaneye git, antibiyotik koronayı daha kötü eder
(10 puan) tarafından
Ciddi misin..allahim napcam ben..3 tanede okula giden kizim var..onlara hic dokunamiyom yaklasmiom..cidden korona olms olablr miim
(533 puan) tarafından
Okula giden çocuklarınız varsa mutlaka test yaptırın çocuklar belirti göstermeyip taşıyıcı olabiliyorlar ve okula arkadaşlarınada taşıyabilirler. Evinde hastası yaşlısı vs. olan olur vebal almak olur. Geçen hafta bende grip olmuştum. Burun akıntım, baş ağrım falan vardı ama yinede kızım okula gidiyor emin olmak için test yaptırdım negatif çıktı. Sizin de İnşallah negatif çıkar...
0 oy
(131 puan) tarafından
Kiz daha soruyo musun tabikide koronasin. Havalandir evi sık sık bebege maskesiz yanaşma
(10 puan) tarafından
Of ya..napcm bn smdi
0 oy
(209 puan) tarafından
Belirtileriniz korona belirtileri.ibicould diye bir ilaç var emziren anne kısmını okuyup alın onu verirler genelde.Bol su ,ıhlamur,limon,zencefil
(10 puan) tarafından
Ibucold c vitaminli var evde icsem.olur mu
(209 puan) tarafından
İçeriğini bilmiyorum da emziren anneler için kısmına bakın kullanim durumunda kullanın uygunsa eve c vitamini destek daha kolay atlatirsiniz aşı vurulmusmuydinu.
0 oy
(42 puan) tarafından

Öncelikle çok geçmiş olsun. Anlattıklarınıza göre büyük ihtimalle pozitifsiniz. Sonuç ne olursa olsun sizi asla bebeğinizden ayırmayacaklar.bende atlattım çünkü. Sakin olun ve hemen test yaptırın. Sonuçtan emin olarak ilerleyin ve ilaç kullanımınıza ona göre yön verin. Bebeğimiz için bilinçli hareket etmeliyiz. Bebeğim 3 aylıkken bende covid oldum. Başka bir postta bir arkadaşa yardımı dokunabilir diye yaşadıklarımı yazmıştım. Sizinlede paylaşayım.

Ben ve eşim covide yakalandık ve çok şükür atlattık. Haliyle bu sıkıntı bebeğe de yansıdı. Bebek için çok korktuk ama süreci iyi yönetirseniz Allahın izniyle grip gibi gelip geceçek inşallah. Hem ilçe sağlık bakanlığı hem sağlık ocağı hekimi hemde kendi doktorumuzun dediklerini aktarıyorum buradan.

1-Emzirdiğim için sadece parol kullandım Emziren anne iseniz ilçe sağlıktan getirilen ilacı kullanmayı reddebilirsiniz. 

2-Bebeği sürekli  çift maske ile emzirdim. Çok küçük oldukları için ilaç vs vermiyorlar zaten. En iyi ilaçları anne sütü. 

3-klasik olarak hijyene dikkat ettik. Evi sürekli havalandırdık.elimi yıkamadan bebeğime yaklaşmadım.sık kıyafet sık nevresim değiştirdim. Maşallah çamaşır makinası hiç durmadı. 

4-bebeğim ateşlendi gece boyunca nöbetteydik. Calpol kullandık yeri geldi fitil kullandık.Bebişler ateşe daha dayanıklılar biz yetişkinlere göre.

5-Diğer dikkat etmeniz gereken ise bebekte nefes darlığı, düşmeyen yüksek ateş, şiddetli öksürük oluşursa vakit kaybetmeden hastaneye gitmelisiniz. Biz covidliyiz karantinadayız dışarı çıkamayız demeyin bu şekilde hastaneye gidebilirsiniz.

6- En önemlisi anne iyi beslensin ki bebeğimizede iyi bakabilelim.sirkeli sarımsaklı kemik suyu, tavuk suyu, paça çorbaları tükettik. Kekik çayınında etkili olduğunu düşünüyorum.

7-bunaldıkça balkona çıkın. Derin nefesler alın. 

Evin içinde ben virüslüyüm psikolojisiyle gezmeyin. Moral, destek bunlar çok önemli. 

Her bebeğin bünyesi farklıdır. Kullanacağınız ilaçları doktorunuza sorarak alın ve kullanın. Çok geçmiş olsun olsun.

İlgili bir soru bulunamadı

...