0 oy
273 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,641 puan) tarafından

Bebeğim 14,5 aylık. 6 tane bilinçli söylediği kelime var tam beklenen kadar yani araştırınca bu ayda bu kadar kelime olur hemen hemen yazıyor ama bu aydakilerin annelerine sorsan bebeğin kaç kelime konuşuyor diye büyüüük çoğunluğu öyle bi kelime listesi yapıyor ki insan şüpheye düşüyor. Herkesin bebeği çok ileri o zaman benimki aslında az:sideways:

5 Cevaplar

0 oy
(3,758 puan) tarafından

Her bebek biricik. O yüzden kıyasa gerek yok. Ayın 8 inde 15 aylık olacak kızım. 3 kelimeli cümle kuruyor. 50 ye yakın kelimesi var. Ama normal olan sizin bebeğiniz. O yüzden endişelenmeyin:)

(1,641 puan) tarafından
Maşallah. Ben size yine burda denk gelip sormuş olabilir miyim acaba:) Olsun yine sorayım neler yaptınız? Nasıl yani bu kadar ilerledi. Benim bebeğim hep kitaplarla iç içeydi yani yerlerde hep kitap ama düzenli anlatma okuma yapmadım açıkçası. Bu ara sık sık okuyorum. Daha sık konuşmaya çalışıyorum. Umarım biz de ilerleriz sizin kadar.
(1,641 puan) tarafından
Bi de ne diyor mesela cümle yani? Tekrar maşallah. Allah bize de nasip etsin:D
(3,758 puan) tarafından
Baba nereye gitti? Baba işe gitti. Anne bak çiçek  gibi cümleler kuruyor. Kartlarına ilgili detaylı konuşuyorum. Karttaki şeyle ilgili şarkı söylüyorum. Her şeyi anlatıyorum. Yeğenim var  yakın araları haftada 1-2 görüşüyoruz. O da etkiliyor.
(1,641 puan) tarafından
Evet yaşı yakın çocuk görmesi de çok etkiliyor. Bizimki ayda yılda bir çocuk görür. Hep aklımda ama çözüm bulamadım buna :/
(927 puan) tarafından
Evet cocuk aslinda konusmayi yasitlarindan ogrenir mumkunse sosyallestirmek lazim bizlerle cok ileriye gidemeyebiliyorlF
(59 puan) tarafından
@birminikmucize Aynı tarihte doğmuş bebeklerimiz. Tesadüfen okudum. Ayın 8inde benim oğluşta 15 aylık olacak ♥️Mutlulukla sağlıkla büyüsünler. Benim bebeğim de henüz cümle kurmuyor annesi. 10 kelime rahat söylüyor. Kartlara bakarak isimlerini söyleyemese de yemek olanlara mama, hayvanlara da hav hav veya miyav deyip sarılıyor, arab görünce ınnn ınnn vs.  kartlardan gösterikenlerin bilincinde. Önemli olan bu kısım diye düşünüyorum. Zamanla nasılsa konuşacaklar. Sağlıklı olsunlar
(3,758 puan) tarafından
Ayına göre cümle kurması beklenmez zaten endişelenmeyin :) Doktor da şaşırdı hatta söyleyince. İlk cümlesi bu ne? di mesela. Ben hep kalıp olarak ezberlemistir diye düşündüm. Sonradan fark ettim bilinçli kelime birlestirdigini. Bir de geç yürüdü benimki o yüzden çeneye vurdu sanırım :)
(59 puan) tarafından
Maşallah. Dememki bebeğiniz hızlı kavrıyor. Farklılıklar var elbet ama zeki bir bebek belliki
-Reklam-
0 oy
(83 puan) tarafından
Hepsi aynı değildir canım mesela benim ki 17 aylık olmak üzere 45 50 kelime biliyor bazen ikili cümle falan kuruyor. 
(1,641 puan) tarafından
Siz neler yaptınız dil gelişimi için?
(1,641 puan) tarafından
Bir de ne zaman kelimeleri artmaya başladı? Bi dönem patlama yaşanıyomuş galiba.
(83 puan) tarafından
Hiç bir zaman televizyonun önüne vereyim de işimi yapayım demedim hala bile televizyon tablet gibi şeyler yasak ve doğduğundan beri iş yaparken bile yanıma koyar ne iş yaptığımı anlatır sürekli onunla konuşurdum başlar da anlamadığını sanırdım ne anlayacak ki el kadar çocuk derdim meğersem öyle değilmiş aslında her söylenileni anlıyorlarmış canım mesela aynanın önüne geçip ağzının burnunun yerini göster bunlar da işe yarıyor.
(83 puan) tarafından
Sanırım en çok dokuz aylıkken artmıştı.
0 oy
(962 puan) tarafından
13 aylik. Baba mama dede nene çiçek ağaç kedi bez  diyor son 4 u beni şaşırtıyor doğrusu. Ama anne yok hala  tekrar ettiriyorum ben sürekli mesela ağacı markete giderken bi kaç defa gösteri ağaç dedim oda başladı demeye 
0 oy
(441 puan) tarafından
Toplasan 10 tane falan canım anne baba mama dede meme miyav hav hav bitti bu al 

Bunları söylüyor
0 oy
(684 puan) tarafından
15,5 aylik oglum.13 14 kelime soyluyor
(1,641 puan) tarafından
Maşallah ne zaman arttı kelimeler
(684 puan) tarafından
11 ayliginda ilk bir kelimeyle basladi,sonrasinda yavas yavas artırdı kelimeleri

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 238 göst.
14 Temmuz 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Tirinity (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 160 göst.
1 Mayıs 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Hilalcik (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 217 göst.
4 Mayıs 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde cernkrs (28 puan) tarafından soruldu
...