0 oy
519 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,357 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Yıkanabilen bebek bezi kullanan anneler var mı? Varsa kaç adet bez yeterli oluyor? Marka tavsiyeniz nedir? Nasil kullanılır, kullanımda ekstra kolaylık olan kendi yöntemleriniz pratik uygulamalarınız var mı? Dışarı da kullanım aşırı zor oluyor mu? 

Eğer cevap verirseniz çoook teşekkür ederim :)

Bebek Ayı 15

4 Cevaplar

0 oy
(306 puan) tarafından
Yıkanan bebek bezi mi varmış çok şaşırdım
(1,357 puan) tarafından
Evet var canım. Bende araştırdım yeni yeni öğreniyorum. Hem dünya için faydalı hem bebek hemde bütçe için. Ben açıkçası atık çıkartmak istemediğim için bu yola girdim tabi kesin karae vermiş değilim kullanan insanlar ile konuşmak istiyorum
-Reklam-
0 oy
(30 puan) tarafından
Ben de şurada bekleyeyim. 1 aydır aklımda bu fikir var. Aslında cildiye doktorunun da önerdiği Bi marka vardı fakat kullananları da dinleyelim 
(1,357 puan) tarafından
Hangi marka canim. Ben araştırmaya koyuldum öğrendikçe buraya da yazarım ama bekleyelim bakalım yazan olacak mı kullananlardan. Ben evde kullanma konusunda hiç takılmıyorum dışarda nasil yapıyorlar ya da bir yere misafir olarak gittiklerinde. Onu çok merak ediyorum.
(30 puan) tarafından
Oğlum 19 aylık ve neredeyse 2 aydır geçmeyen pişiği vardı daha sonra mantara çevirdi falan zor günler geçirdik. En son gatada gittiğimiz cildiye uzmanı kendi çocuğuna da kullandığı babyneo markasını önerdi. Şehrinizde bebek ürünleri satan bazı yerlerde de olabilir netten de bakabilirsiniz. Açıkcası yani çocuğum o kadar acı çekeceğine tekrar atnı şeyleri yaşayacağına temiz temiz pamuklu bezleri atar makineye yıkarım dedim. Daha sağlıklı ve pişik yapmıyor. Doktor 7 8 tane almam gerekebileceğini söyledi. Takıldığım nokta şu oldu acaba 1 2 tane alacağım o bez külodun  içine fazladan pamuklu bez alır daha mı az maliyete denk getiririm dedim. Çünkü bu bezler Bi alıştırma külodu şeklinde bişey ve içine koyulan pamuklu bir pedden oluşuyor. Burada kullananların da düşüncesini alıp kullanmayı düşünüyorum
0 oy
(99 puan) tarafından
Kızlar nasıl bir şey ilk kez duyuyorum çok eskiden varmış annem bana bile hazır bez kullanmış 
(1,357 puan) tarafından
Canim yıkanabilir bezler var aslında evet eski usul, tabi daha kolay kullanımlı. Trendyolda bile var. Youtube de videolarla anlatanlar da var. Burada bütçe için alan olur sağlık için olur çevre için olur. Ben artık evimde bazı şeylere dikkat etmek istiyorum atık çıkartmadan yaşayabilir miyim diye uzun süredir düşünüyorum. Bu sebeple düşündüm yıkanabilir bezleri. Eşimle konuştum o da istersen çok mantıklı dedi. Bende burada yazayım dedim tecrübe ayrı araştırma ayrı ama henüz kullanan biri yazmadı :)
(99 puan) tarafından
Aslında tabi vardır alerjik bebekler için kullanan.. Teşekkür ederim
(1,357 puan) tarafından
Rica ederim canim
0 oy
tarafından
Instagram'da görmüştüm ama bana hijyenik gelmedi açıkçası.ve soyleiginiz gibi ucuz değildi sanki bende merak edip bakmıştım hamileykn de.  Sadce atık konusunda hak veriyorum size ama düşününce herşey zaten atık bebeğimn cildi ve hijyen daha önemli diye düşündüm bıraktım 
(1,357 puan) tarafından
Bana hijyenik geliyor canim. Çünkü makinada yıkayabiliyor yüksek ısıda. Ve yüksek ısıda mikroplar ölüyor zaten. Ucuz diyebiliriz aslında geniş baktığımızda. Şu an kampanya var mesela 2 tanesi 45 tl. Ben her ay kızıma 100 150 tl civarı bez alıyorum. 45 tl den 3 tane satın alsam 6 bez zaten yeterli olacaktır. Ve bundan sonraki aylarda hiç bez masrafım olmayacak.  Ama atık konusu en mühimi. Ben konuya maddi açıdan bakmadım açıkçası. Şükür bez alma konusunda hiç zorlanmadık. Ama atık çıkartmak sürekli tüketen bir toplum haline gelmek ve bunu normalleştirmek beni üzüyor açıkçası.
tarafından
O konuda haklısınız ama malsef tüketim çılgınlığı gün geçtikçe artıyor keşke sizin gibi düşünen inşanlar yönetse dünyayı ama tam tersi maalesef.
(1,357 puan) tarafından
Ben Rabbim katında kendimden sorumluyum oyüzden yarin bir gün hem rabbime hesap verirken hemde çocuğuma ben dikkat ettim diyebilmek için bugün kendi payıma düşen kısmı inşallah iyileştirmeye gayret edeceğim canim. Belki bir arkadaşım görür o da yapar onun bir arkadaşı derken düzeltebiliriz bir çok şeyi. Kendime de yıkanabilir ped satın alacağım evimde çoğu şeyi düzeltmek planım. Inşallah yapabilirim.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 278 göst.
0 oy
2 cevap 163 göst.
16 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nare88 (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 667 göst.
20 Şubat 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde semraorhan (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 124 göst.
7 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Birminikmucize (3,758 puan) tarafından soruldu
...