0 oy
176 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (65 puan) tarafından
5.ayda uyku eğitimi vermeye çalıştım ağlatamadım kıyamadım.. ama en azından geceleri deliksiz uyumaya başlamıştı. 9.ayda sürekli anneci ve kucakçı oldu.. gece veya gündüz Uykusu farketmez 1saat kucakta sallayarak zor uyutıyoruz 40 dk uyanıyo yeniden sallanmak istiyo. Kollarımda derman kalmadı çokta ağırlaştı.  Memede uyutmaya çalıştım onu da yapmıyo.. uyku eğitimlerinin yolu anlatmaktan geçiyo danışmandan planla denedim daha önce..çıkmaza girdim uykusuzum sürekli yorgunum.  
Bebek Ayı 10 aylık

1 cevap

+1 oy
Profil image (376 puan) tarafından

Bebekler bu aylarda anneden ayrılmak istemiyor. Uyku egitimi yerine Uyku duzeni deneyin derim yani yine gerektiğinde bebegin ihtiyaci kadar ( az veya çok kimse bilemez her anne ve bebek özeldir ve bazı bebekler desteğe daha çok ihtiyaç duyabilir) destekle Uyku aralarıni açarak ve rutinler uygulayarak zamanla daha uzun uyumasını sağlayabilirsiniz. Benim bebegim de 9. Aya kadar 40 dakika uyuyup uyaniyordu. Ayağımda da salladım göğsümde de uyuttum pis pis de yaptım. Ama uyanık kalma suresini artırarak duzeni sallayınca 1, 1 bucik saate uzadı. İki Uyku yapıyoruz...

Uyku egitimi değil Uyku duzeni oluşturdum ayrıca Uykunun eğitimle mümkün olduğunu düşünmüyorum. Destek ihtiyacindaysa her türlü desteği zor olsa da vermek gerekiyor. Benim bebegim 9. Ayda ayakta sallanmak istemedi kendini ittirdi ben de beyaz gürültüden yararlanıyorum o dolana kadar yanındayım. Done done uyumaya çalışıyor bazen kendi kendine bazen de memede. Özellikle dis zamanında memede kalmak istiyor. Çok normal bir şey. Bebegin bir sıkıntısı varsa mecburen ona göre hareket etmek gerekiyor. 
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 570 göst.
0 oy
4 cevap 174 göst.
0 oy
7 cevap 531 göst.
...