0 oy
593 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (39 puan) tarafından
Kızım 5 Ekim'de doğdu 6 Ekim'de hastaneden enfeksiyondan dolayı şu an yoğun bakımda süt getirin diyorlar süt götürmeye çalışıyorum ama bugün üçüncü gün.aca süt saglamarimda bı kerede kaç CC çıkması lwzim ortalama bir şey der misiniz ilk günler için acaba az mı çıkıyor benden 
Bebek Ayı 0

13 Cevaplar

+1 oy
(589 puan) tarafından
Canım geçmiş olsun. İlk sağımda çok süt gelmez bı anda göğsüne yüklenme yara olur çok kötü. Lansinoh göğüs Kremi sür öyle sağ. Benim bebeğim erken doğmuştu 5 ay kaldı yoğun bakımda. İlk gün 20 CC bile yeter zamanla artar. Zaten aç kalmaz merak etme süt gelmeyince mama veriyorlar. Benim ilk gün hiç gelmedi. ikinci gün 10 CC falan 3 günden sonra yavaş yavaş arttı. Bir hafta sonra tam anlamıyla geldi süt. Çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla alırsın kucağına. 
(396 puan) tarafından
Ayyy çok üzüldüm 5aylıkken mi aldınız :( Allah kimseye yaşatmasın ya
(589 puan) tarafından
Evet 5 aylikti aldığımız da. Amin çok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın
(97 puan) tarafından
5 ay cok uzun sure degıl mı yanlıs anlamayın o kadar durdu gunu da bilmiyordum
(589 puan) tarafından
Yani evet uzun bir süre.  28 haftalık doğdu ve bir sürü sıkıntı ile aldık bebeğimizi. beyin kanaması geçirdi erken doguma bağlı. Sonra enfeksiyon kaptı 2 ay da onun için antibiyotik tedavisi aldı.  Ameliyatlar ilaç tedavileri derken 5 ayda anca çıkabildi. Zorun da zoru var yani. Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin çok zor.
(396 puan) tarafından
Benim kızım 9 gün sonra 5 aylık olacak. Gözümüzün önünde büyüdü. Sana Allah sabır vermiş :( bu kadar süre görememek. Üstelik iki taraf için de zor hastane de kalmak ee gidip gelmek :( inşallah bi daha böyle birşey yaşamazsınız
(589 puan) tarafından
Amin. Allah kimseye yaşatmasın
-Reklam-
0 oy
(729 puan) tarafından
30 50 ml yeterli 
(729 puan) tarafından
Allah şifa versin hemen iyileşir sütünü senin kollarında emer inşallah
0 oy
(30 puan) tarafından
Benim bebeğim de enfeksiyondan kaldı 1 hafta aynen süt sağladım ne kadar çıkarsa getir dediler bazen  hiç gelmiyor 3 4 damla geliyordu olsun o bile olsa getir şırınga ile çeker veririz diyorlardı zaten beslemek için değil o ilk süt önemli olduğu için istiyorlar mama ile besliyorlar 
0 oy
(73 puan) tarafından
30 CC yeter şimdilik rabbim tez zamanda iyilşmeyi nasıp etsin inşallah canım çok geçmiş olsun
0 oy
(348 puan) tarafından
Rabbim şifa versin 
0 oy
(1,490 puan) tarafından
Canim en fazla20-  30 yeterli olur canim
0 oy
(1,054 puan) tarafından
Her gün ılık duşunu ül duşta bol bol masaj yap göğüslerini ovala sıcak su altında 

Vee düzenli şekilde çıkmaza bile 1 buçuk 2  saatte sağ 

Beyne uyarı gitsin  eme kesinlikle düzenli sağım yap 
0 oy
(2,365 puan) tarafından
30 50 arası çıkar Cnm ama 2 saate bir sağ uzatma zaman dilimini sakin. Ayrıca tek meme 15 dk sağ ilk normal süt geliyor sonra baya boş çekiyor 2 süt arkadasan geliyor her ikisininde öyle yap Cnm tam boşalt göğsünü
0 oy
(122 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım, benimde 1 hafta yatmıştı oğlum yoğun bakımda, ilk 2 3 gün az gelmesi normal, rezene kimyon çayı iç sütünü arttırır, ayrıca elektrikli süt sağma makinesi kullanırsan daha iyi gelir, benim sütümü o getirmişti, elle kullanılan zor oluyor tam sağilmiyor, zaten yetersiz gelirse mama takviyesi yapar doktor söyler size, merak etme inşallah bian önce iyileşir, çok geçmiş olsun tekrar.
0 oy
(2,106 puan) tarafından
İlk başlarda az çıkar ama sagdikca artar. sık sık sağım yapın süt yapıcı beslenin stres sıkıntı üzüntü yapmayın artar sütünüz.oyle belli bir CC çıkmasına gerek yok nekadar ciakrsa yeterli sagdikca artar zaten.siz sağıp süt saklama poşetleri ne koyup buzluğa atın.hemen birden beslemezler zaten yavaş yavaş beslicekler.
0 oy
tarafından
5cc de ciksa yeter ilk bir ay yavas yavas buyur midesi
0 oy
(527 puan) tarafından
Asla kaç ml çıktığına ve az olduğunu düşünme ilk gelen sütün zaten çok zengin ve faydalı o yüzden moralini yüksek tut az geldi diye düşünme strese girersin sütün olduğundan az gelir. Hem daha küçük şakır şakır asla süt gelmez ne geldiyse götür emin ol bebeğine yeter. Sen moralini yüksek tut sağdığın süte Ettehıyyatü oku ve asla cc ye ml falan takılma lütfen bunu bebeğin için yap.
(527 puan) tarafından
Ve lütfen 20-30 ml takılma nolursun benim bebeğim aktif sadece anne sütü alıyor ama benim dahi göğsümden 30 cc anca geliyor 28 günlük olmamıza rağmen bu benim sütüm az demek değil her bebeğin gelişimi ve ihtiyaç duyduğu süt farklı demek oluyor.
(39 puan) tarafından
Allah hepinizden razı olsun inşallah tez zamanda alırım kucağıma çok özlüyorum bakışları gitmiyor gözümün önünden
0 oy
(14 puan) tarafından
Gecmis olsun Allah şifalar versin benimde bebeğim kuvezde Kaldı ilk gun sütüm gelmedi 2.gun damlA damla 1 2 3.gun eve geçtim duş aldım 5 10 cc gunde 2 3 kez geldi 4.gun 50 60 cikti sonra da geldi 6 ay 11 gunluguz suan hep anne sütü verdim cok şükür öyle sut artırıcı bisey de yapmadim herseyden yemeye çalıştım. Ciddi anlamda sütümü artıran pirinc oldu bende ne zaman pirinc yesem akar . 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 503 göst.
0 oy
16 cevap 716 göst.
21 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Burcu36 (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 387 göst.
14 Eylül 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde İlayda_2122 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 504 göst.
14 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde green (102 puan) tarafından soruldu
...