0 oy
313 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (523 puan) tarafından
20 günlük bebeğim çapak oluyor anne sütü ile temizlendiğini duydum nasıl yapmalıyım ve ne sıklıkla bilen aydinlatabilir mi anneler

7 Cevaplar

+2 oy
(748 puan) tarafından
Denlenmis cay ile temiz bir pamukla kuruyan capaklarini temizleyin sadece .... 11 aylik olana kadar capaklarla cebellesip bir suru ilac ve masajla cozme calisip hic bir yere varamamis bir anne olarak soyluyorum. Ve butun doktorlarda masaj ve damlaya yonlendiriyor. 10cu ayda tanistigim cocuk goz doktorunun aciklamasiyla aydinlandim. Aviklama şöyle idi. Masaj yaparken bebegin incecik damarlarini zedeleyip daha buyuk bir problem olabilir. Damlalarda bildigin antibiyotik goze takviye yapiyor goz kendini savunmuyor kendini gelistirmiyir gozun kendi savunmasini ekarde ediyorsun. Bebegine zarar veriyorsun dedi. Mantikli dusununce haklida geldi. Goz kendini duzeltsin diye capak uretip yenilemeye calisiyormus suluyken bile alma gorevini bitirsin kurusun kuruyanlari ilik cayla temizle sadece goz kendini iyilestirecektir.
-Reklam-
+1 oy
Profil image (541 puan) tarafından
Benim bebeğimde 36 günlük ve 20 gündür  çapaklanma vardı özellikle uyandıktan sonra Anne sütünü bırakmama rağmen geçmedi.Hastaneye gittik ve Dr gözyaşı kanalının dar olduğunu söyledi. Göz damlası ve bir masaj yapmamızı söyledi. Ertelemeyin bence hastane götürün.
Profil image (541 puan) tarafından
Damlayı kullandığımdan bu yana çapaklanma olmuyor.nerdeyse geçti.
+1 oy
(589 puan) tarafından
Öyle bi uygulama yok sakın yapmayın. iyice kötü olur enfeksiyon kapar. Demlenmiş soğumuş çaydan pamuğu ıslatın hafifçe silin günde 3 kere. Doktor bize öyle demişti. 
0 oy
(254 puan) tarafından
Göze anne sütünün zararlı olduğunu biliyorum bende, benimde 25 günlük bebeğim var sadece sol gözünde çapaklanma oluyordu ilk günden beri. Bende kaynamış ılık su ve bebek pamuğuyla temizliyorum doktora gidince gözü için damla verdi 2 gündür çok çok azaldı sadece sulanıyor düzenli kullanımda geçecek gibi yani. 
0 oy
(1 puan) tarafından
Kaynamış ılımış suyla gözü temizleyip göz pınarına bir dakika masaj uyguladım günde üç defa falan geçmişti 
0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
Tobrased damla al günde 4 kere vermiştim ben.cay falan fayda etmedi bende.doktor o damlayı vermişti benimki ozaman 1 aylikti
0 oy
(8,992 puan) tarafından
Anne sutu bakteri uretimine zemin hazirlar. Bir goz doktoruna gosterin. En fazla serum fizyolojik ile temizleyebilirsiniz.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 168 göst.
6 gün önce 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kbr.068 (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 279 göst.
0 oy
3 cevap 146 göst.
21 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde durukusss2 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 93 göst.
5 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gamzeakarsu (2,215 puan) tarafından soruldu
...