0 oy
176 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (52 puan) tarafından
Doktorumuz ek gıdaya başla patates ve havucu birlikte ver 1. Gün 1 tatlı kaşığı 2. Gün 2 tatlı kaşığı 3. Gün 3 tatlı kaşığı şeklinde ver dedi + sonra ıspanak, brokoli mevsim sebzelerini ayrı ayrı verin sonra yoğurt ve meyve ye geçiş yaparsınız dedi doktorumun dediği ile yola çıkıcam 

3 Cevaplar

+1 oy
(8,992 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bebeginiz kac aylik? Doktorunuz ispanagin icerdigi nitrat ve alerji yapma ihtimali yuksek olmasi sebebiyle 8 aydan onceki bebeklere verilmesinin riskli oldugunu bilmiyor sanirim. Bir de 3 gun kuralinin olayi yiyecekleri ayri ayri verip alerji yapma ihtimaline bakmaktir. Once birini verip 3 gun sonra digerini vermelisiniz ki alerji yaparsa hangisinden oldugunu bilin.
(52 puan) tarafından
5.5 aylık bebeğim
Şimdi ben kimi dinlemeliyim? :)))
Bakın size atayım bir fotoğraf ona bakarsanız memnun olurum
(8,992 puan) tarafından
En basitinden internette 3 gun kurali ve bebeklere ispanak verilmesi diye aratin :) Baska bir cocuk doktoruna danisip ikinci gorus alabilirsiniz. Yani soyle anlatayim. İkisini bir arada verdiniz ve bebekte dokuntu oldu diyelim. Hangisinden oldugunu nasil bileceksiniz?
(52 puan) tarafından
Çok haklısınız peki siz bana doğru ek gıdaya başlama yöntemi hakkında bilgi verir misiniz ben şimdi nasıl başlamalıyım?  Ne olur yardımcı olursanız memnun olurum
(8,992 puan) tarafından
Simdi oncelikle sunu sorayim. Neden 15 gun erken baslatti?
(52 puan) tarafından
Anne sütüm yetersiz geliyor çiş sayısı fazlasıyla azalmıştı mama kullandık ama bir sürü mama denedim ters tepti bağırsaklarında sıkıntı oldu şimdi anne sütü alıyor tek ama gene çiş sayısı azaldı ve çatlayana kadar ağlıyor bakıyor süt sıkıyorum bir süre sonra gelmiyor ağlıyor çok araştırdım doymadığının farkındayım siz bana nasıl neyle başlamam gerektiğini söyler misiniz madem bilginiz var ek gıda ile ilgili bilgilerinizi paylaşın
(8,992 puan) tarafından
Tamam o halde. Oncelikle ayina uygun sebzelerle baslamanizi oneririm. Havuc, patates, kabak baslangic olabilir. Mesela ilk gun havucu ya buharda ya da cok az suyla pisirin. Catalla iyice ezin. Biraz zeytinyagi ekleyin. 1 cay kasigi verin. İkinci gun 1 tatli kasigi havuc, ucuncu gun 1 yemek kasigi havuc vereceksiniz. Tek ogun tek tadim. Fazlasina gerek yok. Tadimdan sonra su teklif edin. 3 gun havuc bitti, bir sıkıntı gormediniz diyelim. Gecin patatese. Ayni sekilde 3 gun verin. İlk gun tadini bilsin diye mutlaka sade verin. İkinci ve ucuncu gunlerde isterseniz daha once denediginiz sebzelerle karistirabilirsiniz. Ben sebzeler, meyveler, yogurt, kefir, peynir, yumurta diye gittim. Zaten bunlarla 7. aya gelmisti.
(52 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim peki çatal ile ezip versem yutabilir dimi ?
Birde yumurta, kefir, peynir 7. Ayda mı veriliyor
(8,992 puan) tarafından
Rica ederim. Yutabilir. İlk etapta iyice ezin, fazla buyuk parca kalmasin. 6. ayda verilebilir. Alerji riski yuksek gidalar oldugundan ben once sebze ve meyveleri tercih ettim.
(52 puan) tarafından
Ayyy çok teşekkür ederim başka sorularım olursa size özelden yazabilir miyim ? :))))
(8,992 puan) tarafından
Tabiki her zaman.
-Reklam-
0 oy
(583 puan) tarafından
Allah bağışlasın Kac aylik bebeginiz 
(52 puan) tarafından
5.5 aylık oldu
0 oy
(52 puan) tarafından

image

image

Doktorum bu şekilde notlar yazdı beslenme rehber kitabı bu 

(8,992 puan) tarafından
Bu kitaptan kosarak uzaklasin :)))
(52 puan) tarafından
Nedennn ????????
(8,992 puan) tarafından
Meyve sulari, muhallebiler, pirinc unlari, sut, seker? Bu nasil beslenme rehberi? Bunu oneren cocuk doktoru da cok garip.
(2,701 puan) tarafından
Şeker mi? bu nasıl kitap gerçekten
(52 puan) tarafından
Bilemiyorum elime böyle bir kağıt verildi banada biraz mantıksız geldi yazılanlar

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 290 göst.
0 oy
12 cevap 528 göst.
29 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Liliya (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 965 göst.
27 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde First (32 puan) tarafından soruldu
...