0 oy
316 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (341 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler. Bu ek gıda süreci beni çok strese soktu ilk bebeğim o Yüzden hiçbirşey bilmiyorum çevremde yardımcı olacak kimse de yok varsa da eski usül biz ne yersek ondan verdik çocuğa diyorlar. Ben sizlerden bilgi almak tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum 6 buçuk aylık bebeğime 3 gün kuralına uyarak yoğurt patates kabak balkabağı ve havuç verdim. Bunları sırayla 1 çay k, tatlı k ve yemek k. Olacak şekilde verdim ama akşam başka hiçbirşey yedirmedim sadece anne sütü alıyor  . 1.sorum akşam da mesela sebzeleri denediğim günler yoğurt yedirmeli miydim yedireceksem de ne kadar yedirmeliydim2. Sorum meyvelerde aynı şekilde tadım yaptıracağım  yarın muzla başlayacağım bir çay k. Akşamda başka bişey yedirecek miyim yoksa bu 6. Ay sadece bir yiyeceği sadece 3 gün denemeyle mi geçecek yani kısacası bir günde kaç öğün ve vereceğim miktarı bilmiyorum çocuğun karnı doyar  anne sütünü daha az alır diye korkuyorum 3.sorum su sadece ek gıda dan sonra 4-5 çay kaşığı veriyorum gün boyu daha vermiyorum anne sütünde de su olduğu için yanlış mı yapıyorum bebeğim kilolu Bi bebek ayına göre önde o yüzden anne sütü bol alsın istiyorum burda yazılanları okudukça ek gıdayı çok az verdiğimi gördüm bana yardımcı olursanız memnun olurum
Bebek Ayı 6 buçuk

5 Cevaplar

0 oy
(799 puan) tarafından
Oğlum 9 aylık ben özel bişey yapmadım  canım ne yersem  ondan verdim az az şimdi normal ek gıda alıyo gece  mama. 
-Reklam-
0 oy
(8,809 puan) tarafından
Tadım yöntemini ve su miktarınız gayet uygun, hatalı bir şey yapmamışsınız. 9 ay bitene kadar sabah yeni gıdalarla tadım yaparken akşam üzeri daha önce tadım yaptığınız gıdalardan 1 çay bardağını geçmemek kaydıyla 2.öğün olarak verebilirsiniz. Tadımlarınız tamamen bittiğinde ise sabah ve akşam 1 çay bardağını geçmemek üzere 2 öğün ek gıda verebilirsiniz. Mesela yarın muz tadımını yaparken akşam üzeri yarım çay bardağı havuç ve bal kabağı püresi ile yarım çay bardağı yoğurt verebilirsiniz. 
(237 puan) tarafından
Canım şimdide ben sana sorcm:)
Şu an kızım 6 aya yeni girecek ben 1 hafta boyunca kabak havuç patates denedim diyelim sonrasında başka bir sebzeye geçince bu diğer denediklerimi yarım çay bardağı olarak mı vercem yoksa bir çay bardağı mı. Bide daha ilk haftdan bu ölçü fazla gelmez demi ona korkuyorum da biraz. Bide kaçıncı aya kadar tek öğün kaçıncı ayda 2 öğün kaçta 3 ve kaçta 4 öğüne geçilir. Ve her ayda ölçü ne kadar artmalı.. hepsine cevab verirsen sevinirim:)
(341 puan) tarafından
Püreyi ve yoğurdu eş zamanlı  verdiğimde çok olmaz mı bir günde bir çay B. Geçmeyecek değil mi peki ne zamana kadar böyle olacak
(8,809 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ayına girecekle dolduracak hep kafa karıştıran kavramlar, ben gün olarak söyleyeyim. Bebek 180 günlük oldu ve tadımlara başladınız, en az 15-20 gün kadar sadece tek öğünde tadım yapabilirsiniz, bu arada hazımsızlık, kabızlık oluyor mu? Bebeğinizin ek gıdaya karşı istekliliği nasıl takip edersiniz. Sonra yavaş yavaş 2 öğüne çıkarsınız, öğünler sabah tadım, akşam üzeri önceki tadım yapılmış gıdalardan 1-2 tatlı kaşığı kadar olacak şekilde olur. 7 ay dolduktan sonra öğünler EN FAZLA 1 çay bardağı olacak şekilde verebilirsiniz. En fazlayı büyük yazdım çünkü bu illa ki 1 çay bardağı olacak anlamında değil. 9 ay dolunaya kadar bebeğin isteğine göre günde 2 öğün her öğünde en fazla 1 çay bardağı 9-12 ay arası günde 3 öğün her öğünde en fazla 1 çay bardağı şeklinde verebilirsiniz. Angel24 çok olup olmayacağına bebeğiniz karar verecek. İstekliyse, yediğinde rahatsız olmuyorsa ve 7 ayı doldırduysa neden olmasın. Bu arada tadım yaparken de öğün olarak verirken de bebek 3-4 kere başını çevirdiğinde daha fazla vermeyip orada kesin aksi halde gıda reddi olabiliyor. Bir de öğürüyor diye korkmayın boğulmaz, o katı gıdaya başlarken çok normal bir reflekstir. Tadım yaparken bir gıdayı sevmez reddederse 1 ay kadar ara verip yeniden deneyin. Benim kızım ek gıdaya başladığımızda 3-4 ay yoğurdu ağzına dahi almadı, şimdi yoğurt olmadan yemek yemiyor.
(341 puan) tarafından
Anladım çok açıklayıcı yazmışsınız çok teşekkür ederim
(237 puan) tarafından
Çok sağol canım bilgin için:)
0 oy
(8,933 puan) tarafından
Yaptığınız her sey cok dogru. Hicbir hatali yer yok. Anne sutu ana besin olmali. 6. ayda ikinci ogunu vermeseniz de olur. Ben 6. ay tadimlarda tek ogun gittim. 7. ay kahvaltiya basladim. O zaman ikinci ogun olarak cok az bir seyler verdim. 8. ayda biraz daha cogalttim. Muzun ortasindaki cekirdekli yerinden vermeyin. Orasi kabiz yapabilir. 
(341 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim  burda yazılanları gördükçe çocuğu aç mı bırakıyorum diye kendime stres yaptım açıkcası
(8,933 puan) tarafından
Onlar sasirmis :)
0 oy
(383 puan) tarafından
Suyu gün içinde ara ara deneyebilirsiniz alıştırma suluklari var çok kolay içer onunla hem hoşuna da gider ek gida konusundada tadım ayı 6. Ay zaten ben de sizin gibi sadece tek bisey denerdim önce tüm tadimlari bitirdim daha sonra corba yaptim sebzelerde n karıştırıp sonra meyveleri karıştırıp verdim çeşiti artirdim ilk zamanlar tek  öğün vermek yeterli 
(341 puan) tarafından
Ne zaman iki öğün olacak canım
(383 puan) tarafından
Bütün tadimlari bitirmiş miydiniz
(341 puan) tarafından
Meyvelere geçtim yeni
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Tadım yaptıklarınızdan öğün olarak verebilirsiniz. Yarım ya da bir çay bardağı kadar. Sabah tadım akşam öğün şeklinde verebilirsiniz. Suyu karnı tokken teklif edin istediği kadar alır. Günlük maksimum 2 çay bardağı kadar ek gıda verebilirsiniz.
(341 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 177 göst.
0 oy
41 cevap 1,697 göst.
0 oy
4 cevap 339 göst.
17 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Maviim1234 (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 129 göst.
...