0 oy
286 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (323 puan) tarafından
Kayınvalidem ve çevresindeki birkaç kişi sütümün yetmediğini söylüyor.. Psikolojimi alt üst ettiler. Bebeğim 2.5 aylık ve kontrolde kilo alımının iyi olduğunu söylediler.. Bebeğim doğduğundan beri Bi huzursuzluğu var, gaz sancısı diye düşünüyorum..

Kayınvalidem mama aldırdı, resmen ağladım.. Hiç istemiyorum.. Bir arada yaşıyoruz ve her şeye karışıyor.. Tamam yardımcı da oluyor çok ama ben bebeğime mama vermek istemiyorum, henüz çok küçük.... 
Bebek Ayı 2,5 aylık

1 cevap

0 oy
Profil image (342 puan) tarafından
Ayda ortalama 500gr alıyorsa, günde ortalama 4-5 bez değiştiriyorsanız bebeğiniz doyuyordur ve sütünüz yeterlidir. 
(323 puan) tarafından
Kilo alımı iyi, kaka ve çişini de yapıyor sık..
Yalnız önceden Bi göğsümü emzirirken, diğeri akıyordu.. Şimdi öyle olmamaya başladı.. Bir de anlattığım gibi kayınvalide terörü yaşıyorum.. Çok erken değil mi ya?
Profil image (342 puan) tarafından
Memeleri depo değil, üretim yeri olarak düşünün, sürekli bir üretim var. İlk zamanlarda vücut ne kadar süte ihtiyacı olacağını bilmediğinden kontrolsüz şekilde üretim yapıyor, bu sebeple memeler daha dolgun oluyor hatta süt sızıyor vs vs. Zamanla vücut ihtiyacı biliyor ve ona göre üretim yapıyor. Bebek emerken aynı anda üretim de yapıyor yani. Bu sebeple eskisine göre daha yumuşak oluyor, ki bu kesinlikle sütünüz azaldı demek değil. Dur Bi sağayım bakayım süt var mı,  aaaa 10cc çıktı sütüm azalmış diye de düşünmeyin, hiç bir pompa bebeğin emdiği gibi sağamaz. Bebek sürekli memede, emmek istiyor, demek ki doymuyor mu, hayır. Bebekler yalnızca aç oldukları için emmez, açtır emer susamıştır emer kakası vardır emer uykusu vardır emer kucağınızı ister emer emer de emer. Aaaa ellerini emiyor ellerimsürekli ağzında, aç işte bu çocuk, hayır, ellerini tanıyor, oral döneme geçti ellerinin sürekli ağzında olması çoooook normal.
Dediğim gibi, ayda ortalama 500gr alıyorsa ve günde 4-5 dolu bezi oluyorsa doyuyordur.
Elbette mama zehir değil, ama ilaç gibi düşünün. Gerekli ise elbette mama desteği alınmalı, ama gerekli değilse almaya gerek yok. Doktorunuz gerekli görürse size söyleyecektir.
Siz vücudunuza, Bebeğinize, sütünüze güvenin. Kayınvalidenize de uygun bir dille anlatmaya çalışın.
(323 puan) tarafından
Benim gibi acemi ve pek de bilgili olmayan bir anneyi çok güzel aydınlattınız.,çok teşekkür ederim bunun için.. Keşke etrafımdakiler de böyle sağduyulu olup, psikolojimi bozmaya çalışmasa..gerçekten de şuan rahatlamış hissettim teşekkür ederim tekrardan ❤️
Profil image (342 puan) tarafından
İçinizi rahatlatabildiysem ne mutlu bana :) çevreden gelen bu yorumlar da aslında kendilerince bebeği düşündükleri için, bebek aç kalmasın vs vs diye, ama şunu aklınızdan çıkarmayın, bebekler de her canlı gibi hayatta kalma iç güdüsü ile doğdular, aç kalamazlar. Aç olsalar ağlarlar yıkarlar ortalığı :) siz içimizi ferah tutun bebeğiniz gak dese meme, guk dese meme vermeye devam :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 191 göst.
20 Ocak 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Handanmyy (1,246 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 267 göst.
0 oy
4 cevap 358 göst.
7 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Pelinayse (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 219 göst.
30 Mayıs 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Meleğininannesi (252 puan) tarafından soruldu
...