0 oy
454 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (9 puan) tarafından
Kizlar bi komsum var cok nazari degiyor (ben inaniyorum nazara inanmayan tepki gostermesin) eve kabul etsem hergun bebek sevmeye gelecek genelde hep bahane uyduruyorum. Her geldinde ya benim basim agriyo migrenim tutuyo yada o gidince bebek huzursuz oluyor surekli. Bugunde geldi gitti yaninda emzirmedim ama o gittikten sonra sutum azaldi resmen goguslerm bombos sıkıyorum elimle sut gelmiyor. Bebegime mama yaptim mecbur 70 cc icti uykuya daldi :(  nazar duasi ayetel kursi bilenler okuyabilirmi rica etsem benim niyetime. Birde ne icsem sutum cogalir. 
Bebek Ayı 18 günlük

9 Cevaplar

+2 oy
(1,054 puan) tarafından
18 günlükbebeğe 70 cc yaparsan uyur cnm tabi

Çok vermişsin yapmayın lütfen bebeklerinize bunu dnun midesi ne kader ki

Mama vermek istiyorsanız az az sık sık verin

Mama anne sütü değil bebek hazmedemez

Bu yüzten mama içtikten sonra uyurlar uzun uyurlar 

Triliçe çok güzel süt yapıyor bende tavsiye ederim 

Kuru incir kaynatıp için 500 ml e 8 9 kadar kuru incir koy kaynat suyunu ılık iç incirini ye gün içinde 
(416 puan) tarafından
Bebegıme mama verince hemen bayılıyor. Anne sutu verince uyumuyor ama ya. Gozleri hep acık. Ve Bı turlu doymuyor galiba. Saatlerce emiyor yada hemen uyanıyor. 1 aylık neden boyle
(1,025 puan) tarafından
Mama tabiki tok tutuyor. Eğer bebeğin çok kilolu bir bebek değilse, sadece gece uykusuna yatırmadan önce bir kez mama ver. O uyuyunca sen de uyu. Uyuyunca sütün gelir. Sık sık takviye yaparsan süt üretimin azalır. Sütü getiren şey bebeğin emme hareketidir. Bol bol emzir
(1,054 puan) tarafından
Alleh anne sütüna öyle mucize  yaratmış ki bebek emerken bile sindirilirmiş
Yani mama içince onu hazmedemediği için uyuyor kuzum
-Reklam-
0 oy
(202 puan) tarafından
Canım  ben nazara inanırım var çünkü peygamber efendimiz hz. muhammed sav kabirde yatanların büyük bir kısmının nazardan öldüğü söylemiş ben sana okudum ayet-el kürsü sende oku felak nas süresi oku süt için ne diyeyim inşallah düzelir komşun kimse geldimi yüzüne nazar-ı olduğunu söyle belki nazar-ı gider sütün  gelir 
(9 puan) tarafından
Saol canim  Allah razi olsun
0 oy
(4 puan) tarafından
Sütün çoğalmasını istiyorsan gün içinde aklına geldikçe yemeklerin yanında sürekli dere otu yemeni öneririm faydasını göreceksin
(9 puan) tarafından
Tesekur ederm deniycem
0 oy
(121 puan) tarafından
Okudum canım Allah yardımcın olsun inşallah 
(9 puan) tarafından
Saol canim Allah razi olsun
0 oy
(1 puan) tarafından

Merhaba ;

Öncelikle korunma sığınma duası oku. Dünya dua üzerine hiç gönlünü darlama sen Allah'a sığındıkça medet umdukca Allah'ın izniyle hiç bir şey olmaz. 

Öncelikle sütüm azaldı deme. Azaldı dedikçe azalır kesilir. Sütüm artıyor Maşallah Rabbim sen izin verdiğin sürece de meraklanma bi iznillah sütün artacak. Olumlu düşün. Dua et Rabbim sütümü arttir evladım kana kana içsin faydalı eyle şifalı eyle de. Peygamber efendimiz (s.a.v) bununla ilgili şöyle bir rivayeti var. "Anneler dua ettiklerinde evlatlarının çevresindeki zırhı görselerdi duayı hiç birakmazlardi. " Diyor. O halde sende Umudunu yitirme. Eke bırakıyorum duayı sabah akşam 3 defa oku anlamıyla beraber sonra da içini serin tut. Sana hiç birşey dokunamaz nazar değemez Allah müsade etmedikçe. Allah'a emanetsin. 

image

(9 puan) tarafından
Saol canim icimi ferahlattin Allah razi olsun hemen okuycam
(1 puan) tarafından
Cümlemizden inşallah. Duayı kesme yüreğini serin tut. Herşey senin elinde. Kendini toparla. Göreceksin herşey düzelecek.
0 oy
(1,339 puan) tarafından
Bestlak tavsiye ederim
(9 puan) tarafından
Tesekkur ederimm deneyecegim
0 oy
(122 puan) tarafından
Rezene çayı icebilirsin günde 3 kere artirir sütünü, dua yazdirabilirsin bir hocaya bebeğin üzerinde taşımak için, nazar duası Ayetel Kürsi yazdırabilirsin, biz öyle yapmıştık.
(9 puan) tarafından
Ayetel kursi taktm cok huzursuz oldugu zaman cok sukur iyi geldi. Rezeneyede bugun basladim tesekur ederim
(122 puan) tarafından
Rica ederim, bazı insanların nazarı gerçekten değiyor insan sevmede diyemiyor maalesef, Ayetel Kürsi korur, Maşallah diyelim :)
0 oy
(1,490 puan) tarafından
Bende inaniyorum  nazara malesef bazen iyi bakaninda degiyor kotu bakanin zaten degiyor

Kuru dut

Yaş incir bulamazsan kuru incir

Tayin pekmez

Irmik helvasi guzel sut yapio
(9 puan) tarafından
Tesekkur ederimm
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Nazara inanıyorum evet ama henüz 18 günlük bebeğin sütünün düzene girmemiş olması normal. Sık emzireceksin. Hem sarılık için hem de sütü çoğaltmak için. Sütü getiren şey bebeğin emme hareketidir. Öncelikle bol bol emecek. Sonrasında da bol bol sıvı tuket. Makarna, pilav hamur işleri tatlılar sütle hiç alakası olmayan şeylerdir. Hatta ekmek sütü direk keser. Sulu yemek, çorba, komposto, sütlü tatlı ve bol bol doğal içecek iç. İnciri üzümle kurudutla kaynat iç. Eczane de humana çay var o da çok iyi süt yapıyor. 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 417 göst.
17 Haziran 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 254 göst.
0 oy
1 cevap 305 göst.
...