0 oy
242 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (27 puan) tarafından
tarafından kapalı
Merhaba kizim 17 aylik olcak 1 haftaya ama hala anne demiyor ? Ve ben kizimla cook konusan cook kitap okuyan bi anneyim ve hem annem annem diye severim ama anne demiyor
notu ile kapatıldı: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

5 Cevaplar

0 oy
(311 puan) tarafından
Sadece annemi demiyor yoksa baska kelimeler kullanıyormu
(27 puan) tarafından
Bilincli hicbisey demiyor baba de diyince diyor dede de diyince diyor bide mama diyor. Ama bilincli degil
(311 puan) tarafından
Doktorunuzla hiç konustunuzmu belki dil bagı vs vardır
(27 puan) tarafından
Yok hayir başkalari cok diyince endiselenmeye basladim sormak istedim sizce göturmeli miyim anormal bir durumnu
(311 puan) tarafından
Bence götürün benim oglum 15 aylık bilinçli olarak söylüyor çünkü 18 aya kadar bilinçli olarak konusması lazım azda olsa
(311 puan) tarafından
Korkutmak için degilde en azından içiniz rahat etsin diye bence götürün
-Reklam-
0 oy
(936 puan) tarafından
Onsekizinci ayda yaklaşık onbes kelime normal kabul ediliyormus. Tabi bireysel farklılıklar da var. Belki biseyi yoktur belki vardir. Bence doktora danışın siz. En sağlıklı sonucu o söyler. Şimdi burda bikac kişi tanıdığım üç yaşında konuştu beş yaşında konuştu gibi şeyler söylese belki bişey yoktur o zaman diye ihmal edeceksin ama Allah korusun küçük ihtimal de olsa göster derim. Yani en azından anne babayi bilinçli söylemeli diye düşünüyorum. 
0 oy
(1,369 puan) tarafından

Canım bazı bebekler geç öğreniyor bazı şeyleri, komşumun kızı 3yaşında yeni yeni daha cümle kuruyor..benim kızım 8 aylıkken oturdu 9 10 aylık tı emekledi 17 aylıkken yürüdü hep geç gidiyor... Kelime olarak  12 aylık tı baba anne demeye başladı. Şuanda 20 aylık erken öğrenir sanıyordum iki kelimeyi yan yana getirmesini bekliyorum ama daha yok. Bende çok kitap okuyorum tek olduğu için çok ilğileniyorum oyunlar oynuyorum ve konuşmaktan yoruluyorum :)) çizgi film de öyle çok az izliyor onu da yeni yeni açıyorum. Bu ne bu var onları çok seviyor, çok konuşmalı değil de görseli açmaya çalışıyorum arada bir ****** belgeseli açıyorum çünkü çok seviyor hayvanları.. 

Anne
Baba
Mama
Allah 
Dede
Ayı
At 
Ay ay 
Attı 
Atdaaa  
Karga
Ceee
Dırına (araba) 
Tıss die ses çıkartıyor oda (otobüs) 
 Tek yan yana koyduğu kelime (Baba mama) bunları söylüyor... 
Ama kedi köpek sesi yapmaya çalışıyor su isterse de öksürüyor.  Vücüdününün çoğu yerini gösterebiliyor.. Çook uzun yazdım kusura bakma.... Bizde de şu sıkıntı var gelişim geriliği var boy ve kilo sıkıntısı, endokrine götürcez bakalım ne diyecekler.. 9 kilo 77cm:(( çok üzülüyorum... İnşallah çözülecek bişeydir.. 
(224 puan) tarafından
Benim kızımda 17 aylık 9 kg af ya çıldırcam
(1,369 puan) tarafından
Sormayın azı dişleri gelirken 1kiloya yakın kilo verdi zaten zar zor yediyorum. Bende çok üzülüyorum, doktorumuz  çocuk endekrorin bi görsün dedi boyu uzamıyor, gıda alerjisi olabilir dedi bakalım inşallah çözülecek bir problemdir,buna da şükür Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın bebekleri hasta annelerimiz de var burda :((   ama insan evlatlarının hep sağlıklı ve mutlu görmek istiyır her halimize şükredelim canım, sizin boy nedir peki.
(224 puan) tarafından
Bende bir ay sonra gidib baktırcam bakalım 9 kg oldugunu biliyorum aklımda bir şey kalmıyor
0 oy
(195 puan) tarafından
Benim de oğlum 17 aylık oda daha konuşmuyor
0 oy
(19 puan) tarafından
Beni anlatmışsiniz. Anne demiyor. Anlatggnz gibiyiz normalmidir bilmiyorum bende bekliyim
(1,369 puan) tarafından
15 aylıkken en az 5 kelime bekleniyor ama bebekten bebeye değişir canım, her bebek erken konuşacak die bişey yok, anlıyordur ama az çok söykediklerinizi.  Kızım 20 aylık herşeyi anlıyor 20 aylık olduk ama bizim de iki kelimeyi yan yana koyması bekleyor ama beceremiyor daha. Ama ona görevler veriyorum çok hoşuna gidiyor, kirlileri makinaya atıyor. Bitince çıkartıp sepete  dolduruyor, bezini çöpe gidip atıyor eline bez veriyorum benim ile beraber toz almaya çalışıyor, sizde şimdiden ufak ufak komutlar verin cesareti gelsin... Bizimde büyüme gerilemesi sıkıntımız var malesef :( inşallah çözülecek bir problemdir randevu günümüzü bekliyoruz bakalım dua edin bize de...

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 436 göst.
14 Ekim 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Yenianne1 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 560 göst.
18 Haziran 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Kumiş (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 235 göst.
12 Nisan 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Semraomer (927 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 440 göst.
27 Haziran 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde ❤K (478 puan) tarafından soruldu
...