0 oy
161 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (335 puan) tarafından
Kızım 1 aylık oldu. Son 1 haftadır ıkınıyor geceleri. Kıpkırmızı oluyor yüzü . Ayaklarını karnına dogru çekiyor. Kabızlık yok şükür. Ne önerirsiniz böyle bir durumu yaşayan var mı? 

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
Gazi var annesi gaz damlası alinjz
-Reklam-
0 oy
(26 puan) tarafından
Aynı şeyleri yaşıyorum benim bebeğim de 1.5 aylık uykusunda genellikle ıkınıyor ama sabaha karşı daha çok oluyor tam dalamıyor ıkınmaktan sürekli sallıyorum ta ki saat 8-9'a kadar çişini yapınca ancak rahatlıyor. Kabız da değil araştırmalarıma göre normal bir durummuş ilk birkaç ay olurmuş sindirim sistemleri tam manasıyla düzene girmediğinden bu sıkıntıları bir süre çekecekmişiz. Yarın doktora gideceğiz bu konuyu da soracağım yine de.. Bir sürü gaz damlası denedim kullanıyorum da ne ıkınmasına ne gaz sancısına kısmi olarak etse de tam manasıya bir fayda etmedi. Geçmiş olsun inşallah bu süreci sıkıntısız atlatırız..
(388 puan) tarafından
Bunun daha 4 ay var canım bizimde o zamanlar cok güzeldi ama şimdi neredeyse 10 gündür uyumuyoruz sürekli ağlıyoruz kolik bir bebek değil atak haftasındayız
(26 puan) tarafından
Sorunlar hiç bitmiyor sanırım ilk 3 ayda gaz sıkıntısı bitecek diye bekliyoruz (en iyi ihtimalle 3 ay) sonra 4. Ay atağı geliyor, o bitiyor diş çıkarma o bitiyor başka bir şey o bitiyor daha başka derken zaten çocuk büyümüş oluyor benim bu işten anladığım bu  İnsan hangisini yaşarsa onda zorlanıyor ben şimdilik gaz sıkıntısı yüzünden fazlasıyla zorlanıyorum umarım diğer zorluklar bu kadar zor olmaz..
(335 puan) tarafından
Dr dan sonra beni de bilgilendirir misin yine. Teşekkür ederim
(388 puan) tarafından
İşallah canım sağlıklı olsunlar da sıkıntı yok Allahım bütün evlatları nazarlardan korusun kem gözlerden korusun
(335 puan) tarafından
Biz de gittik dr a bugün. Çok yedirdiğim için ıkınıyor olabilirmiş. 3 saatte bir emzir dedi. Ben ise her uyandığında saat başı emziriyordum. Ikınması reflüye dönğşebilirmiş. Emzige başladım hemen. Aralarda çok olmamak şartıyla emzik vericem
(26 puan) tarafından
Bize de gazdan dedi daha önce 2 saatten önce emzirme 3 saati de geçirme demişti doktor o yöntemi denedim fakat bu defa da ememediği için çok ağlamaktan katılmaya başladı huyu değişti. Keşke sizinki gibi emzik tutsa her şey daha kolay olabilirdi hangi emziği denediysem tutmadı malesef ve benim 2 saatte bir emzirme olayım ikinci gün sona erdi. Sizinki emzik tutuyorsa doktorun dediğini yapın ilk başta birden 3 saate çıkarmanız sıkıntı olabilir yavaş yavaş süreyi uzatsanız daha rahat olur diye düşünüyorum nacizane. Zor bebek annesi olan herkese kolaylık versin Rabbim.
(335 puan) tarafından
Artık huyuna alışana kadar ger yöntemi deneyecegim. Ama dediğin gibi aç bırakmakta olmaz. Yavaş yavaş alıştıracagım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 361 göst.
18 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Güldeniz (953 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
21 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mihrixxx (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 247 göst.
30 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fatma28 (288 puan) tarafından soruldu
...