+1 oy
989 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (151 puan) tarafından
Bayanlar sağlık ocağının verdiği kan ilacını kullanmıyorum bebeğim cok kusuyor başka bir ilaçta kullanmadım bir sıkıntım olur mu

16 Cevaplar

0 oy
(4 puan) tarafından
4 aydan itibaren kullanmak gerekiyormus eczaneden doktorunuza danışıp alabilirsiniz ben sidefer marka kan damlası kullanıyorum mesela
(151 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(4 puan) tarafından
Rica ederim
-Reklam-
0 oy
(35 puan) tarafından
Bana da bugün verdi canım kusma ya da kabızlık olursa bırak demişti buradaki yorumları okuyunca kullanmıcam heralde tek iyi bir yorum okumadım ama eczaneden farklı alıcam.
(283 puan) tarafından
Çok fazla araştırdım bende özel alacaktım ama bebeğimde hiçbir sorum yaşamadım bence deneyin öyle karar verin hepsinde paraben varmış doktorum  ve aile hekimi öyle söyledi yine de siz bilirsiniz :)
(151 puan) tarafından
Teşekkür ederim öyleyse farkı bir  damla yazdirdim onu alayım
(8,955 puan) tarafından
Hepsinde paraben yok. Temiz icerikliler de var. Kullanmama konusuna gelince de her ay kan tahlili verip kontrole gidip degerleri normalse vermeyebilirsiniz.
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Kullanma eczaneden başka marka al canım onun i.eriği temiz değil paraben var
(151 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım öyleyse farkı bir marka alayim
(1,019 puan) tarafından
Evet canım başka marka al
0 oy
(1,470 puan) tarafından
Bize de verdi 3 gün zorla kullandık kusma kaka renginde koyulasma ve kaka da kan oldu yarın doktora gidicez kestik kullanmiyoruz damlayi belki başka bisey verir 
0 oy
tarafından
Ben baska bır ılac kullandıgım halde kansızlık oldu, sımdı Yuklu doz kullanıyoruz, kan ılacı kullanmalısınız hem de cok duzenlı. 
0 oy
(390 puan) tarafından
Sağlık ocağının verdiğini bende asla kullanmicam. İçinde paraben var canm. Doktora danışıp özel olarak alacam mecbur.
(295 puan) tarafından
Ben eczaneye sorduğumda bütün şuruplardada paraben var hangisini ne kadar engelleyebilirsiniz dedi
(390 puan) tarafından
Olabilir ama neden diğer demir ilaçları bebekleri bu hale sokmuyor da bu sokuyor acaba? Kusma, kabızlık, kaka da kan.. memnun olanlar parmak sayısını geçmiyor malesef canm. İnsan da haklı olarak korkuyor bebek sonuçta içen.
0 oy
(40 puan) tarafından
Başka bir kan ilacı kullanmanız gerekiyor ocean marka tavsiye ederim 
0 oy
(187 puan) tarafından
Kan ilacini kullanmaniz gerekiyor. Biz Bestiron kullandik bir sıkıntı yaşamadık 
0 oy
(17 puan) tarafından
Yine siz doktorunuza sorun ama ben ne sağlık ocağının verdiğini nede başka bi kan damlası kullandım şuan 1 yaşında .ne kansızlık ne vitamin eksikliği var çok şükür hiç bı sikintisida yok
0 oy
(110 puan) tarafından
Ben 3 çocukta da kullanmadım ne sağlık ocağıni ne başka bir şey  bence çocuklar hep ondan gazlı kabız falan oluyor siz sordunuz diye fikrinizi yazdık gerisi sizin bileceğiniz şey   
0 oy
(268 puan) tarafından
Bende suan kullanmiyitum canim. Kaka yaparkem ikinma ayni zamanda gazla ve cok kötü kokuyodu bıraktım rahatladi 
0 oy
(615 puan) tarafından
Sağlık ocakları 4. Ayda kullandırıyor. Bizim özel doktorumuz kanı 6 aya kadar yeterli dedi. 6. Ay oldu kullanmaya başladık. Kabızlık olmaya basladı ek gıdaya da başladık. Kaka rengi simsiyah normal dedi doktor. Zeytinyağı bir çay kaşığı veriyorum. Öyle rahat çıkarıyor. Bebeğin motor gücünün kullanmasında falan etkiliymiş. Birde ben burda bir yazı okumustum. Biri vermemişti. 1 bucuk yaslarında vermediğinden enfeksiyonmu ne kapmıstı.
(297 puan) tarafından
Cnm doktor 6. Ayda mi başlayın dedi. Tahlil yaptimi
(615 puan) tarafından
Yok tahlil yapmadı. Ama çok iyi bir hoca. Bebekler 6 aya kadar kanı oluyor dedi. 6. Ayda başlatcaz dedi. 6 aylık öyle başladık. Sağlık ocakları erken başlatıyor dedi.
0 oy
(427 puan) tarafından
Ben kullanmıyorum canım kan değerleri düşük insanlarda bile altı ayda ancak düzene sokuyor kan ilaçları onun yerine ben 6 aydan sonra bir tatlı kaşığı üzüm pekmezi veriyorum kendimiz yapıyoruz marketlerdeki peri de pek güvenli değil 
0 oy
(8,955 puan) tarafından

Baska marka kullanmak istemiyorsaniz duzenli olarak kan tahlili yaptirin. Degerleri normalse kullanmayabilirsiniz. Eksiklik varsa tamamlamazsaniz olabilecek durumlari asagidan okuyabilirsiniz.


Bebeğime Neden Demir Damlası Vermem Gerekiyor?

Demir eksikliğine bağlı kansızlık (demir eksikliği anemisi) özellikle gebelerde ve çocuklarda ölüm ve sakatlıklara yol açan yaygın bir sağlık sorunudur. Demir eksikliği anemisi bebek ve çocuklarda büyümeyi etkilemekte,  enfeksiyonlara direnci azaltmaktadır. Bebeklik ve küçük çocukluk döneminde demir eksikliği anemisi psikomotor ve bilişsel gelişimi geciktirip, zeka düzeyini olumsuz yönde etkilemektedir. Demir eksikliği olan 2 yaşından küçük çocuklarda uyum ve denge sorunları görülmekte, bu çocuklar daha içe kapanık ve çekingen davranmaktadırlar. Bu tür etmenler çocuğun çevresiyle etkileşime geçip öğrenme yetisini engelleyebildiği gibi zihinsel yeteneklerinin de köreltebilir.

(151 puan) tarafından
Bilgilemdiğin için teşekkür ederim
0 oy
(190 puan) tarafından
Ben kullanmadım bikaç defa verdim sadece 2 yaşına girecek bi eksikliği yok çok şükür onun yerine pekmez yiyo bol bol 
(8,955 puan) tarafından
Demir eksikligi olsaydi gunde 1 bardak pekmez icirmeniz gerekirdi. Herkesin ayni sekilde olmuyor.
0 oy
(403 puan) tarafından
Bizde dün kullamaya başladık eczaneden ferrum aldım doktor onu yazmış şimdilik sıkıntı yok

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 199 göst.
0 oy
3 cevap 183 göst.
...