0 oy
356 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (147 puan) tarafından
Kızlar 6. Aydayız ek gida ile ılgili öneri ve tavsiyeleriniz neler  ne yapacagimi bilemiyorum ilk annelik çok saskinim 

5 Cevaplar

0 oy
(383 puan) tarafından
Önce sebzelerden başlamalısın kabak havuç bal kabağı patates gibi her sebze için 3 gün kuralı uygulamalisin ilk gün çay kaşığı kadar 2. Gün tatli kaşığı kadar 3. Gün yemek kaşığı kadar .deneyeceğin sebzeyi kabuğunu soyup doğra hazir su ile hasla suyunu az koy vitamini gitmesin süzgeçten gecirip içine zeytin yağı koyup pure şeklinde deneyebilirsin.uc gün kuralı uyguladigin her sebzeyi daha sonra karıştırıp verebilirsin.sonra tüm sebze tadimlari bitince ev yoğurdu yapıp 3 gün kuralı ile denemelisin  en sonda meyveleri cam reddeden gecirip pure yaparak üç gün kuralı uygulayarak denemelisin. İlk tadım ayında bir öğün yediği kadar ve zorlamadan tadım yapmalısın.ve şu icirmeyi unutma :)
(147 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim allah razı olsun :))
(237 puan) tarafından
Peki canım meyve sebze denedik diyelim akla gelenleri peki ya bu kural bütün ama bütün yiyecekler için mi mesela ceviz verince de mi 3 gün vercem mesela karpuz verince de mi 3 gün vercem mesela mercimek verince de mi yada karnıbahar da mı misal... Aklım karıştı bu kuralda
(2,106 puan) tarafından
Bazı meyve sebzeleri daha önce tadım yapipta alerjisi olmayan şeylerle kariism şeklinde verebilirsnz.cevizi sabah kahvaltısında veriyorm.labne peyniri ceviz üzüm pekmezi bir muz yumurta sarısı karişimi şeklinde ama kahvaltı 7. Ayda başlar.karnibahari da patates kabak havuç ile beraber püre yaparak veya çorbasını yaparak verin.metcimeyide yine çorbada verin birşeyle karıştırıp.karpuzu tek verin.zaten alerji yaparsa ilknyedigi gün etkisini gösterir.
(237 puan) tarafından
TM canım sağol bişey daha sorcm şimdi ilk ay tadım ve tek öğün 7 aylık olunca 2 öğün oluyor 8 aylık olunca 3 öğün mü olacak o yönde mi artıyor sayı. Bide tadım yaptıklarımı ilk etaplarda kaç kaşık ve ölçüde vereyim çorba olarak sayısını nasıl artıracam kaşık sayısı olarak felan yani ve hangi ay hangi ölçüler ile verecem.. karışık oldu ama bence sen beni anlarsın:)
(2,106 puan) tarafından
İster 5.5 ister 6. Ayinizda baslayin ek gıdaya 7. Aya kadar hep tadım yapılacak tek öğünde 3 gün kuralı ile.eger alerjisi olmayan ürünler olursa onları kariism yapabilirsnz ufak ufak alıştırmak için.mesela yoğurtla meyveler,corbalar gibi.ama öncelik anne sütü yada mama.
7. Ayda kahvaltı başlar yumurta sarısı tuzsuz peynir labne lor ceviz gibi pekmez oalarakta doktor bize üzüm pekmezi önerdi.oglen verin akşamda kaşık maması verebilirsnz.ama yine aralarda anne sütü yada mama şeklinde.doktor bize 3 öğün ek gıda 3 öğün mama şeklinde ilerlemişti.7. aydan itibaren artık doyurucu olacak menüler.
Ekngida tadimlarind genelde 1 gün çay kaşığı 2. Gün yemek kaşığı gibi soyluyorlar ama ben öyle yapmadım az miktar tadımlık mesela yarım havuçtan püre yapardım sonuçta tadimlikti.muzun yarısi mesela.
Çorba en basiti tadimlar bittikten sonra küçük bir havuç patates kabak şeklinde az şekilde yapabilirsnz.zeytinyagi koyun yedirmeden önce.bol bol su verin ek gidada.
Instagram da çok güzel sayfalar var tavsiye ederim faydalı olur.
(383 puan) tarafından
Rica ederim kafaniza takılan birsey olursa her zaman yardımcı olurum
(383 puan) tarafından
Adal :) evet her yeni denediginiz şeyi üç gün deneyin ama meyveleri denemenizi gerek yok alerji riski pek yok meyvelerde .karnabahar ıspanak patlıcan kızım 1 yasinda ben henüz denemedim bunlar biraz gaz yapabiliyor bebeklerde bana ötele demisti doktor onları öteleye bilirsiniz .üç gün kuralını da sebzelerde yoğurt ta yapabilirsin baharat kullanırsın ileride onlarda üç gün kuralı yapabilirsin aslında 3 gün kuraljndan kastı doktorun alerji yapan herhangi bir yiyecek varsa onu kolay tespit edebilmek o yuzden yeni bir şey denediginizde takip ederseniz daha sağlıklı tadım yapmis olursunuz
(237 puan) tarafından
Canım tesekkur ederim uzunca yazdın üşenmedin... Bide ölçüyü de versen çok iyi olacak mesela kahvaltıya başlayınca yaptığım karışımın hepsinimi verecem yoksa sayıyla mı aynı soru diğer öğünler içinde geçerli
(383 puan) tarafından
Rica ederim olur mu tecrübe ederek öğrendim bende sordum danistim. yardımcı olabilrsem çok mutlu olurum.:) ölçü yok aslında yani benim için yoktu ölçü yiyebildigi kadar yediriyordum bir çay bardağından fazla vermeyin deniliyor ölçü için aslında. Eğer bebeğiniz emiyor ise onun önüne geçmeyecek şekilde yedirin bebeğinizi. yani tek bir öğün olsun tadım şeklinde zorlamayin hiç. zamanla miktar artar siz onu  anlarsınız bebeğinizi beslerken
(237 puan) tarafından
Herşey için sağolun bayanlar yardımcı oldunuz:)
-Reklam-
0 oy
(625 puan) tarafından
Meyve püreleri ile başlayabilirsiniz sebzeleri haslayarak verebilirsiniz  3. Gün kuralı var 3 gün boyunca aynı gıdayı uyguluyorsunuz. Bizim doktorumuz uygulama dedi bende uygulamadım doktorumuz biraz eski yöntemleri seviyor yenilikçi değil. 
0 oy
(246 puan) tarafından
Bugün doktor da bize başlayın dedi ve bir kağıt verdi size onu yollayayım kızım uyuduktan sonra. Ne yemeli ne yememeli yazıyor üstünde 
(144 puan) tarafından
Banada yollayabilir misiniz?
(86 puan) tarafından
Banada yollayabilirmisiniz
(246 puan) tarafından
Peki birazdan yollarım
(246 puan) tarafından
Yorumlara ekledim
(147 puan) tarafından
Yaaa çok teşekkür ederim allah razı olsun:)) tüm bebislerimize şifa olsun yarasın inşallah
0 oy
(246 puan) tarafından

3 gün kuralı ile verilecek sebzeler buharda pişirilecek meyveler cam rendede. Yoğurt ve lor ev yapımı olacak. Kabızlık olmaması için de zeytin yağı az miktarda kullanılabilir. 

image


(144 puan) tarafından
Tesekkur ederım
(144 puan) tarafından
Her ay altı cıxıkı olanlar mı verılıcek sadece
(86 puan) tarafından
Teşekkür ederim Allah razı olsun
(246 puan) tarafından
Yok hayır sadece anlatırken altını çizdi
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Önce tatsiz sebzelerle başla.araya yoğurt sıkıştır en son meyvelere geç herşeyi 3 gün kuralı ile ver 
(147 puan) tarafından
Teşekkür ederim yoğurdu 2 sefer yedirdim bir daha yemiyor tekrar kendim yapıyorum tadını mi beğenmiyor diye ama yok bir daha hiç yemedi
(7,202 puan) tarafından
Bebekler genelde yoğurt sevmiyor meyvelere geçince meyveyle verirsin o zaman severler yemedi diye vermemezlik yapma ama

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 155 göst.
28 Temmuz 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Elis2501 (168 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 130 göst.
17 Eylül 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Umber (461 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 73 göst.
21 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İkibebelianne (482 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 101 göst.
19 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
...