0 oy
175 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (125 puan) tarafından
Merhaba anneler oğlum 11 buçuk aylık oğlum akşam 8 buçuk 9 gibi gece uykusuna yatar 12 12 buçuk gibi uyku arası devam sütü veriyorum gece 4  buçuk veya bazen değişiyor 6 buçukta uyanıp mama istiyor sonra bazen tekrar yatıyor ama genelde sabah uyanması olur.. Oğlum sürekli kabız oluyor dün dr. Götürdüm liste verdi şunları şunları yap diye ilaç vs süt muz mama vermiceksin dedi o an aklıma gelmedi sormak yerine ne vericem diye gece uykusunda dün gece uyandı şu vereyim dedim içti ama mamayı istiyor bende kaşık mamadan sulu bişey yaptım verdim içti yattı ama önerebileceğiniz farklı alternatifler var  mı
Bebek Ayı 11 bucuk

4 Cevaplar

0 oy
(816 puan) tarafından
Ben tecrübeli değilim bebeğim sizinkinden küçük. Ama aklıma kefir geldi kefir verebilirsin belki
(125 puan) tarafından
Gece dimi mantıklı
(816 puan) tarafından
Süt verilmiyor çünkü 1 yaştan önce. Kefis içiyorsa iyi olur karnını da tok tutar
-Reklam-
0 oy
(888 puan) tarafından
Kayisi kompostusu yap sekeeini sıfir ayarinda yap onu ver bi canim iyi gelir bagirsaklarina. Ayran ver 
(125 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(8,991 puan) tarafından
Gece uykusuna yatmadan en az 2 saat once ek gida alimini bitirmis olmasi lazim. Doktorunuz mama vermeyin derken formul mamayi kast etmemistir. Aslinda gece beslenmesini kesebilirsiniz. 9da gece uykusuna yatiyorsa o zaman formul mama verirseniz sabaha kadar acikmaz. Uyaniyorsa da acliktan degil aliskanliktan olur. Suyla veya emzikle gecistirebilirsiniz. Kasik mama kabiz yapar. Gunluk beslenmesinde her gun mutlaka yogurt tuketmeli. Gun icinde gunkurusu, kuru incir, elma haşlayıp yedirebilirsiniz. Kefir icebilir.
(125 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Kabızlık için mananin içine zeytinyağı damlat. 150-180 cc bir çay kaşığı kadar. Mamayı da biraz daha sulu yapabilirsin. Muz, şeftali, pirinç, patates, beyaz ekmek verme. Yoğurt, kabak, ıspanak, çorbalarla besle. Bol bol da ılık su ver. Ihlamur da kabizliga çok iyi geliyor. Neredeyse 1 yaşında bebeğin içine  bal da katabilirsin. Bağırsakları da yumuşatıyor soğuk algınlığı na da iyi geliyor. 
(125 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 88 göst.
0 oy
7 cevap 228 göst.
10 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Berfinnnn (6 puan) tarafından soruldu
...