0 oy
170 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (320 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 171 günlük yakında ek gıdaya başlamayı düşünüyorum. Doktor 180 gün olunca başlarsın dedi. İlk olarak tadimlar için 180 günü beklemeli miyim ?

İkinci olarak doktor önce tadimlarla başla dedi işte bak kabağı patates havuç pırasa pureleri ile baslayacagim çay kaşığından başlayarak tattiracagim. Sonra çorbalara geçersin dedi sıralama böyle mi oluyor. 

Sonra da meyve purelerine geçersin en son dedi. Meyve suyu falan verebilir miyim mesela biberonla katı meyve sıkacağında meyve sıkarak. Ek gıda hakkında pek bir şey bilmiyorum kafamda deli sorular yardımci olabilecek var mı kızlar şimdiden teşekkürler
Bebek Ayı 5.5

2 Cevaplar

0 oy
(8,987 puan) tarafından
180 gunu bekleyin. Sebze, meyve, yoğurt seklinde gidebilirsiniz. Araya corba sokmaniza gerek yok. Meyve suyu 1 yasindan once onerilmiyor. Meyveyi posasiyla yemesi daha saglikli. Gunde tek tadim ogunu yapacaksınız. Ekstra ek gida vermenize gerek yok.
Profil image (376 puan) tarafından
Aslında önerilen daha farklı:) ilk üç gün tadimdan sonra yavaş yavaş miktar artar 7. Aya doğru yaklaşık yarım çay bardağı bir çay bardağı miktarı arasi ek gida vermesi gerekir çünkü enerji açığa çıkar. Artık daha fazla besin tüketmesi gerekir. Mesela şöyle üç gün havuç denedi alerji yapmadı sonra diğer uc gün kabak denedi alerji yapmadı 6. Gün sabah tadım gıdası bir çay kaşığı ve öğlen havuç püresi kabak püresi ya da az az ikisini karıştırıp verebilir.( ortalama Yarim çay bardağı kadar.) Enerji açığa çıktığı için önerilen 7. Aya doğru tadım artı alerji yapmayan denenen gıdalardir. Hatta yumurta sarısı da yaklaşık 7. Ayda başlanıp açığa çıkan protein ihtayici için beslenme listesine eklenmesi gerekiyor :)
(320 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için :)
(8,987 puan) tarafından
7. aya kadar gunde tek ogun yeterli. 7. ayda kahvalti ekleniyor. Yarim ya da bir cay bardagi verilebilecek maksimum miktarlar. Zaten 6 aylik bebegin mide kapasitesi 1 cay bardagi. Tadim asamasinda onemli olan yeni lezzetler denetip alerji ihtimalini elemek. 6. ayda hemen boyle bir enerji ihtiyaci olusmuyor :) Bir de bu durum yanlis anlasiliyor ve 1 cay bardagi ek gida vermeliyim diyen anne hem kendini hem bebegini zorluyor. Sonra gelsin kabizliklar, gitsin besin reddetmeler :) 7. ayda zaten kahvalti ve ikinci bir tadim ogunune geciliyor.
Profil image (376 puan) tarafından
Bu konuda farklı görüşler var. Ben ikinci ogune 7. Ye girmeden bir hafta önce geçmiştim. Bi sikinti yasamadim. Bana göre böylesi daha mantıklı gelmişti. Verdiğim miktar yaklaşık yarım çay bardagiydi:)
(8,987 puan) tarafından
O zaman soyle diyeyim. 6. ayda tek tadim ogunu yeterli ama sart olmamakla birlikte istege ve bebegin istahina bagli olarak 1 cay bardagini gecmemek ve abartmamak kaydiyla ikinci ogun verilebilir :)
Profil image (376 puan) tarafından
Aynen öyle :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (376 puan) tarafından

İlk olarak 180 güne 9 gün kalmış bekleyin.

Tadimlari 3 gün şeklinde sebzelerden başlayarak deneyin. Mesela sebzeler alerji yapmadı daha sonraki günler onları diğer alerji yapmayanlarla birlestirebilirsiniz. Doktorunuzun corbadan kastı buydu sanırım mesela ben alerji yapmayan sebzeleri sogan da koyarak katı kıvamlı puturlu bir çorba yapıyordum ilk zamanlar en fazla bir çay bardağı verebilirsiniz.
Meyve suyu onerilmiyor. Eger içinde lif yoksa yani meyvenin posası yoksa aniden kan şekerini yukseltiyor bu da vucut için iyi bir şey değil. Meyve tadimlarindan sonra meyveyi posasiyla verin. Püre ya da blw size kalmjs. Illaki içirmek istiyorsanız çektirip bardağa koyun biraz su katın hem lifli olur hem de Meyve suyu şeklinde olmuş olur. Ama bunu Açken değil tokken icirin ki yemesi gereken gidalRi önce yesin.
(320 puan) tarafından
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için:)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 81 göst.
13 Temmuz 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde dlnsa (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 1,075 göst.
27 Mayıs 2020 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Azize (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 62 göst.
12 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hrkslm (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 453 göst.
7 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde AslıKerem❤️ (77 puan) tarafından soruldu
...