0 oy
358 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (172 puan) tarafından

Merhaba anneler. Benim bebeğim 41 günlük 3 gündür burnu tıkalıydı. Hırıltılı nefes alıyordu. Perşembe günü doktora götürdüm. Doktor sırtını dinledi, boğazına baktı ve burnu tıkalı dedi burun açıcı Bi solüsyon verdi gönderdi. Ben ısrarla bebeğim üşüttü diyordum.dün geceden beri de öksürüyor. Bugün de cumartesi çocuk hastanesi aciline gitmek istemiyorum. Özeldeki doktora götürcem götürürsem. Ama bu öksürme burun tıkanıklığından olabilir mi? Arka arkaya 3-4 kere öksürüyor durmadan. Ne yapmalıyım? 

3 Cevaplar

0 oy
(126 puan) tarafından

Aynı durum bizde de var canım.. Hırıltılı soluyor. Burnu tıkanıyor.. İki gündür öksürüyor ara sıra.. İlerlemesinden korkuyorum. :( normalde ılık su bal iyi gelirya sütten geçsin de iyileşirsin diye içtim bugün.. Başka fikri olan varsa yazsa keşke

(172 puan) tarafından
Bende deneyeyim canım bunu o zaman. Ihlamur falan da içmeli o zaman. Bende yapayım bugün bunları. Çok teşekkür ederim canım.
-Reklam-
0 oy
(666 puan) tarafından

Ihlamur içine bal karabiber katıp üstünede limon sıkıp içersen bebeğwde faydası olur geçenlerde ben grip oldum bu karışımı içtim günde 3 kere maşallah benim oğlana geçmedi birde sık sık emzirdim senin bebeğin öksürüğü burnunun tıkalı olmasından olmuş aslında öksürmeside iyi bişe boğazlarını temizliyordur bebeğin burnunu sürekli açık tutmak gerekiyor yoksa hemen solunum yolu enfeksiyonuna davetiye çıkarıyor 

0 oy
Profil image (1,917 puan) tarafından

Canım geçmiş olsun. Öksürüğü ilerlemeden doktora götür imkanın varsa. Sen bol bol su ve portakal mandalina falan tüket sütünden bebişine geçer. Ihlamurun içine kuşburnu limon portakal kabuğu ve karanfil koyup kaynatıp içebilirsin. Birde bal ve zencefili karıştırıp ye canım şifa olur inşallah bebişine. Burun tıkanıklığı için kabuklu kuru soğanı ortadan ikiye böl üzerine birkaç tane karanfil batırıp odanın bir köşesine koy rahat nefes almasını sağlayacaktır. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 103 göst.
19 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Huriyenur kızılhan (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 131 göst.
7 Aralık 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Limon3 (306 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 137 göst.
29 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde green (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 53 göst.
30 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hayalimsin (9 puan) tarafından soruldu
...