0 oy
131 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (306 puan) tarafından
Bebegim öksürüyor arada ama ateş başka bir seyi yok doktoru yoğun bir doktor 4 gun sonraya randevu bulabildim kendi doktoruna götürmek istiyoruz.  Tecrubeli anneler bebeginiz oksurdugunde neler yaptınız doktor ne onerdi deneyimlerinizi yazar misiniz lütfen ne yapmalıyım? 

2 Cevaplar

0 oy
(1,484 puan) tarafından
Evin sicakligini ve nem dengesini takip etmenizi nevresimlerinin kiyafetlerini sık değiştirmeniz evi sık sık havalandirmanizi yun polar pelus türü şeylerden uzak tutmanız burnu açar gibi yapıp günde 4-5 kez serum fizyolojik ile temizlik yapmanızı (genziden boğazına akar tuzlu su mikrobik birsey varsa temizler )tavsiye ederim.

Extra dut pekmezi tereyag özellikle yatmadan knce günde 2-3 kez 1 tatlı kaşığı vermenizi (boğazı yumuşatır çünkü) sabah kahvaltıda demleme ihlamur 60-70 ml kadar vermenizi gun icindw bolca ilik su tuketmesini saglamanizi tavsiye ederim.

Not yatarken ağzı açık mı uyuyor takip edin burun tıkanıklığı yada geniz eti buyumesi olabilir ağzı açık uyuyan çocuk bir kac gun sonra boğaz kurulugundan öksürmeye başlıyor ve ağzı açık uyuduğunda bir süre sonra hastalığa davet çıkartıyor malesef
(306 puan) tarafından
Hepsini deneyecegim çok teşekkür ederim böyle açıklayıcı yazdığın için canim
(1,484 puan) tarafından
Rica ederim geçmiş olsun inşallah faydası olur benim kızımda alerjik geniz eti buyumesi var burun tıkanıklığı horlama oksuruk karşılaştığım bir durum ve ben bunları yapıyorum epey faydası okuyor inşallah sizin bebisede iyi gelecek.
-Reklam-
0 oy
(9,107 puan) tarafından
Alerjisi yoksa ve denediyseniz balı daha önce bir tatlı kaşığı bala biraz limon damlatıp karıştırıp verebilirsiniz. Grip ise öksürmesi normal öksürüğü kesmek yerine boğazı yumuşatmak gerek. Bunun haricinde izotonik ioe burnunu acıyorum buda var ooan balgamı yumuşatmak için. Geniz akıntısını da temizliyor genize giderek. Birde buhar veriyorum ilaçsız. Makine varsa dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var YouTube da sonuna kadar izleyin muhakkak. Birde Dr Osman gönülal burun temizliği videosunu izleyin. Bunları yapıyorum. Makine olmadığı zaman su kaynatıp buharini koklatıyordum ama kaynar su ne olur ne olmaz diye makine aldım.

Yakasına 2 3 damla cold mix damlatiyorum. Yastığa belden üstünü koyuyorum başı yüksekte kalıyor buda gece uyurken biraz rahat etmesini sağlıyor. 

Biz grip ve öksürük hırıltı hep bu şekilde aşıyoruz. Hiç ilaç kullanmadım şimdiye kadar 1 çocuğum 11 yaşına geldi böyle 
(306 puan) tarafından
Hepsini deneyecegim tesekkur ederim canim çok açıklayıcı yazmışsın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 260 göst.
0 oy
0 cevap 53 göst.
30 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hayalimsin (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 104 göst.
19 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Huriyenur kızılhan (7 puan) tarafından soruldu
...