0 oy
176 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,626 puan) tarafından
15 aylık bi kızım var. Etrafımızda hiç çocuk yok. Aslında var aynı binada 5 aylık ve 12 yaşında kuzenleri. Oyun arkadaşı olamazlar daha yani.

Onun dışında evimiz tenhada olduğu için çok çok seyrek diğer çocukları görüyor. Hani derlerya çocuk çocuktan öğrenir. Taklitle daha iyi öğrenir vs. Çocuk olmasa da yetişebilir miyiz diğer çocuklara?

Etrafınızda böyle çocuklar var mı, akransız büyüyen ama gelişimi hatta okul başarısı vs çok iyi olan? Çok üzülüyorum sosyal olarak da geri kalacak diye :/

2 Cevaplar

0 oy
(676 puan) tarafından
Benim oğlum 3yaşında  yaşıtı yok  çevremizde ama kendinden büyük çocuklarlada çok iyi anlaşıp oyun kurabiliyor hırçın hiç değil vurması fırlatması yok sıcak kanlı hemen çocukların arasına karışıyor evde kendi kendine zaten hep oynadı bu pandemi döneminde birliktede çok oynadık evde  çocukların kendi kendilerine oyun kurabilmesi çok önemli sosyal olupta illaki dışarda oynaması gerekmiyor  seninlede sosyal faaliyetler yapabilir enerjilerini atmaları gerekiyor ama şuan bu covidten dolayı maalesef çocuklarımız çok kısıtlı kuzenleriylede çok rahat bir şekilde oynabilir büyük oldukları için ona oyun gösterebilirler 
-Reklam-
0 oy
Profil image (376 puan) tarafından
Üzülmeyin önümüz kış olacağı için çoğu bebek akranlarsiz buyuyecek. Siz elinizden geleni evde yapın. Bol bol ihtiyaci olan uyaranlari sunun. Uyarandan kastettiğim şey oyuncak değil. Sizin konuşmalarınız hikaye saatleriniz, beraber bir şarkıya ritim tutmanız bol bol temasta kalmanız, duyusal gelişimini desteklemeniz yani renk koku tat işitme ve dokunma olarak bol bol uyaranlar sunun. Keşke bebeklerimiz sosyal ortamlarda aktif olarak buyuyebilse. Ama her zaman bu mümkün olamıyor maalesef kendinizi üzmeyin. Bebeğinizle bol bol konuşun ve iletişimde kalın.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 211 göst.
0 oy
1 cevap 166 göst.
...