0 oy
175 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından
Dün ek gıdaya başladım kabak ile.. ama bebeğim dokunmak dahi istemedi dokunmasını sağlamaya çalıştığımda ellerini geri çekti ben parmağımla küçük bir parça ezip ağzına verdim öğürerek onu yedi bugün tekrar denemek için önüne koydum kabağı yine dokunmak bile istemedi.. Bu sefer çatalla ezip ben ağzına verdim onuda öğürerek dışarı çıkardı bende zorlamadım.. Hal böyle olunca nasıl bir tutum sergilemem gerekiyor bu süreci nasıl yönetebilirim deneyim ve düşüncelerinizi dinlemek isterim gerçekten..

2 Cevaplar

0 oy
(9,011 puan) tarafından
Yemezse zorlamayin. Zamanla alisacak. Su anlik alerji ihtimalini kontrol etmek icin cok kucuk miktarlarda yese yeter. Sevecegi sebzeler mutlaka cikacaktir. Sabirla ilerlenmesi gereken bir surec.
(8 puan) tarafından
Evet bende zorlamak istemiyorum bugün kabakda 2.gündü yemedi bile sizce yarın yine kabak mi vermeliyim 3 gün kuralını uygulamak için yoksa başka sebzeyemi geçmeliyim
(9,011 puan) tarafından
Kabak verin. Sonra havuc ya da balkabagi gibi biraz daha tatli sebzelere gecebilirsiniz. Belki onlari sever.
-Reklam-
0 oy
(1,483 puan) tarafından
Sizde onunla birlikte yemek yiyin bence ben öyle yapıyorum 7 aylik kızım bazen yemek istemiyordu ben öyle  çözdüm ben öğlen yemeği yerken ona ara öğün veriyorum hmmm falan yapıyorum bazen şapur şupur yiyorum oda öyle yapıyor oynayarak falan yarım çay bardağı yedirmeye  çalışıyorum.
(8 puan) tarafından
Evet ben de o şekilde yaptım kendime de birşeyler hazırladım onu da kendi yeme sandalyesine oturttum önüne kabağı koydum ona çaktırmadan gözlemledim ama merak ediyo kabağa dokunmak istiyo biraz elini dokundurup sonra hemen tiksinerek geri çekiyo yani eline bile sürmek istemedi ben ağzına verinceye öğürdü geri çıkarmaya çalıştı ben de çok zorlamak istemedim yarın başka bir sebzeyemi geçmeliyim?
(1,483 puan) tarafından
Havuc verin daha tatlı belki kabağın tadını tek başına sevmemiştir.(3 gün kuralı ile ) sonra kabak tadimini havucla birlikte yapın havucun içine 1 çay kaşığı kabak ertesi gün 1 tatlı kaşığı kabak gibi yine 3 gün kuralı ile verirsiniz.
(1,483 puan) tarafından
Bu arada yeni başladığınız için 3-4 meyve sebzeyi midesi tolere ettikten sonra 2 li karışım olarak verirseniz daha iyi olur
(8 puan) tarafından
yarın havucu deneyeceğim ozaman teşekkür ediyorum..
(1,483 puan) tarafından
Bu arada ben ev yapımı yogurt ile başladım doktorumuz öyle tavsiye etmişti. Sonra havuç yesil kabak patates elma seftali vs yogurt bağırsak dostu ama siz bilirsiniz tabiki.
(8 puan) tarafından
Malesef yoğurt ile başlayamıyorum bebeğimin süt alerjisi var oyüzden sebzelerle başladım
(1,483 puan) tarafından
Anladım ozaman havuc a vitamini deposu faydası çok havucla başlayın

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 138 göst.
0 oy
5 cevap 181 göst.
28 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Navybluecanary (169 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 190 göst.
6 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde muallime.hanim (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 144 göst.
1 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kübrakbr (8 puan) tarafından soruldu
...