0 oy
337 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (11 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhabalar, oğluşum 65 günlük. 

Son bir kaç gündür pipisinim etrafında kabarıklar gördüm. Pişik mi diye düşündüm pişik kremi sürdüm ama hiç bir işe yaramadı. 

Bugün banyo yaptırırken sırtında kızarıklık ve üzeri kahverengi olmuş döküntü şeklinde gördüm.

Egzama olabilir mi, int de süt alerjisi de olabilir diye yazıyor. 

Yarın doktora götüreceğim ama merak ettim bu durumla karşılaşan var mı ?
Bebek Ayı 2

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Kuzum öncelikle yanlis anlama ama çocuğun fotoğrafini kaldır Google ye düşüyor ve çok art niyetli insanlar var ve isilik yada egzama olabilir genelde bu aylarda oluyor diye biliyorum
(11 puan) tarafından
Ya düşünemedim çok teşekkür ederim uyarınız için. Nasıl kaldırabilirim. Aynı soruyu bi kaç kere paylaşmışım onları da silemedim mesela baya acemiyim bu sayfada :)
tarafından
Armine mesaj at canm
-Reklam-
0 oy
Profil image (46 puan) tarafından

Canım geçmiş olsun senin için internetten araştırdım bu yazıyor. Eğer geçmiyorsa demek egzama o yüzden okumalısın..

Bebeklerde görülebilecek döküntüler sıcak döküntüsü (isilik) ve egzamadır. Sıcak döküntüsü (isilik) bebeğin üstündeki fazla kıyafetleri çıkarıp vücudun serinlemesini sağlamak için banyo yaptırılarak tedavi edilebilir. Egzama varsa döküntünün daha kötü bir hal almasına neden olacak deterjan ve sabunlar kullanmayınız. Her iki durumda da çocuğu fazla giydirmekten kaçının ve giydirdiklerinizin de %100 pamuklu olmasına dikkat edin. Nemlendirici vücut kremleri ya da losyonları kullanın. Döküntüler alevlenirse ve kırmızı, kaşıntılı, içinden sıvı akan bir hal alırsa doktorunuzu arayın.

(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ilginiz için  pamuklu kıyafetleri zaten ama tam oraya bezi geliyordu oraya bi mendil bişey koyayım. Krem sürmek istemedim doktor görmeden de.
0 oy
(383 puan) tarafından
Ben egzamaya benzettim kızımda da var egzama
(11 puan) tarafından
Doktora götürdünüz mü ilaç krem ne kullanıyorsunuz, kızınız ne kadarlık oldu. Uzun sürer mi ya çok merak ettim inşallah kısa süreli bişeydir kalıcı olmaz yavrularımızda.
(383 puan) tarafından
Benim kızımda 2 aylıkken başlamıştı doktora götürdüm test yaptılar alerji icin ama bir şey çıkmadı. Daha sonra ben nemlendirici olarak mustela atopik dermatit kullanmaya başladım. Deterjanini granül sabuna döndüm. Sampuanini mustela atopik dermatit aldım.kaynamis soğumuş su ile her gün egzama olan yerlerini silip nemlendirdim.gunde 2 ya da 3 kez .banyo yaptırırken birinde şampuan kullandiysam diğerinde kullanmadım.kizim suan 1 yaşında ve 6 ay sürdü geçmesi ama kış geldigi için yine de az az var tamamen silinmedi  kremlerini kullaniyorum hala.birde benim kizimin egzamasi boynunda dirseklerinin iç kısmında dizlerinin arkasında idi.hep eklem yerlerine dagilmisti.umarim sizinde  gecer bir an önce
(11 puan) tarafından
Detaylı bilgi için çok teşekkürler. Doktorumuz krem verdi 5-6 güne iyileşir dedi.5. Günden sonra hametan kullan dedi.
(383 puan) tarafından
Rica ederim çok geçmiş olsun sağlıcakla kalın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 221 göst.
0 oy
1 cevap 146 göst.
0 oy
5 cevap 376 göst.
2 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Efe'nin Annesii (57 puan) tarafından soruldu
...