0 oy
314 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
Merhaba, kızıma kan damlası kullanmak zorunda mıyım?

Doğdugundan beri kaka problemi var ve kusuyor 140 günlüğüz kan damlası kullanmasam ne olur?
Bebek Ayı 140 günlük

7 Cevaplar

0 oy
(1 puan) tarafından
Ben kullanmadım canim bir puroblem olmadi kizim suan 8 aylik 
(11 puan) tarafından
Çok sevindim inşallah bizimkinde de bir sıkıntı olmaz.
(1,025 puan) tarafından
Benimkinde bir problem yok demek için çok erken zaman değil mi daha 8 aylık bebeğiniz. Bebeğin ömür boyu demir depolarının temeli 1 yaşa kadar atılıyor. İleride dişi mi dökülecek, saçımı bilemezsiniz.
(11 puan) tarafından
Haklısınız bilemiyoruz ama kaka sorunu olunca korkuyorum açıkcası
(180 puan) tarafından
Kaledion probiotik destegi verirsen kabızlık sorunu kalmiyor kqn ve demir ilaci bebek gelisimi icin kucukken cok onemli kansizlik ve erken hastalik onlemi açısından birakmamak yerine probiotik takviye edebilirsin
(11 puan) tarafından
Haklısınız araştıracagım dediğiniz ilaçları
-Reklam-
0 oy
(388 puan) tarafından
Kansız olur kullan ileriye zamanlarda 
(11 puan) tarafından
Şuan için zaten d vitamini bağırsak düzenleyici kullanıyoruz bide kan çıktı bu kadar ilaç şimdiden kullanmak istemiyorum
(196 puan) tarafından
Onlar ilaç değil ki canım. Ben 4 aylıkken başlattı devletteki doktor ozeldeki doktor da ben 6 aylık olunca kan değerlerine bakarak başlatıyorum bırak şimdilik 6 ay olsun ona göre bakarız dedi mesela
(11 puan) tarafından
Bende  danışayım doktora sağlık ocagında al başla dediler
(196 puan) tarafından
Sağlık ocağı devlet hastanesi falan genel de 4 aylık olduğu an kan damlasına başlatıyor ama bence olması gerekende kan değerine bakılıp gerekip gerekiyor mu gerekiyorsa kaç damla gerekmiyorsa kullanmaya gerek kalmıyor ise belki bilmiyorum ama bence önce değerlerine bakılıp başlatılması daha mantıklı
(11 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum
(388 puan) tarafından
Biz bugün başladık
0 oy
(8,962 puan) tarafından

Sağlık Bakanlığı şu şekilde bilgi veriyor. Yine de vermek istemiyorsanız her ay düzenli kan tahlili yaptırıp değerleri çocuk doktoru ile takip edebilirsiniz. Bu durumda damla vermek daha kolay bir seçenek.


Bebeğime Neden Demir Damlası Vermem Gerekiyor?

Demir eksikliğine bağlı kansızlık (demir eksikliği anemisi) özellikle gebelerde ve çocuklarda ölüm ve sakatlıklara yol açan yaygın bir sağlık sorunudur. Demir eksikliği anemisi bebek ve çocuklarda büyümeyi etkilemekte,  enfeksiyonlara direnci azaltmaktadır. Bebeklik ve küçük çocukluk döneminde demir eksikliği anemisi psikomotor ve bilişsel gelişimi geciktirip, zeka düzeyini olumsuz yönde etkilemektedir. Demir eksikliği olan 2 yaşından küçük çocuklarda uyum ve denge sorunları görülmekte, bu çocuklar daha içe kapanık ve çekingen davranmaktadırlar. Bu tür etmenler çocuğun çevresiyle etkileşime geçip öğrenme yetisini engelleyebildiği gibi zihinsel yeteneklerinin de köreltebilir.

Profil image (757 puan) tarafından
Ben demir anemisi hastasıyım hiç demiri yükselmedi şöyle anlatayım kendimi
Hep çok çabuk yorulurum çok uykum gelir merdivenleri ve yokuşları asla dinlenmeden çıkamam saçlarım çok az uzar ve bunların yarattığı psikolojik etkenlerden en önemlisi çok üşengecim..
(8,962 puan) tarafından
Yani kullanmalı mı diyorsunuz? :))
(11 puan) tarafından
Bilgiler ve ilginiz için çok teşekür ederim dikkate alacam
Profil image (757 puan) tarafından
Kesinlikle kullanılmalı
0 oy
Profil image (1,497 puan) tarafından
Kullanın bence faydası var ki doktorlar öneriyor.

Genede doktorunuzla konuşun.

Demir eksikliği nelere yol açar?

Demir eksikliği birçok fonksiyonu etkileyen sistemik bir bozukluktur. Demir eksikliğinde hücresel fonksiyonlarda büyüme motor gelişimde, davranış ve bilişsel fonksiyonlarda, fizik kapasitede, işgücünde, bağışıklık ve sindirim siteminde, vücut ısısının düzenlenmesinde, deri ve mukozalarda önemli değişiklikler olur. Demir eksikliği anemisinde solukluk, çarpıntı, irritabilite, huzursuzluk, iştahsızlık toprak ya da buz gibi değişik maddeler yeme isteği, büyüme geriliği, enfeksiyonlara eğilim, çabuk yorulma, süt çocuklarında görülen; korku, çekingenlik, zekâ düzeyinde gerileme, anneye aşırı düşkünlük, okul çocuklarında da; dikkatsizlik, konsantrasyon güçlüğü, okulda başarısızlık ve fizik kapasitede azalmaya neden olmaktadır.
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ilginiz için dikkate alacam
0 oy
(277 puan) tarafından
Kan damlası yüzünden oğlum 23 gündür kabızlık sorunu yaşıyor. 
(231 puan) tarafından
Biz 1 aydır kullanıyoruz kabızlık şikayetimiz olmadı. Markasına içeriğine göre değişiyor sanırım ocean microfer kullanıyoruz
(8,962 puan) tarafından
Hangi marka kullanıyorsunuz?
(11 puan) tarafından
Hangi marka kullandınız zaten kaka sorunumuz bizde dikkat edelim
(277 puan) tarafından
Önce ferrum kullandık kabız yapmadı. Sonra sağlık ocağının verdiği vegaferona başladım. 3 gün verdim sadece vermez olsaydım bebeğimi mahvetti.
(11 puan) tarafından
Bende sağlıkocagınınkini  üçgün verdim bebegim 6 gündür kaka yapmıyor
(277 puan) tarafından
Nasıl bir damlaysa biran önce toplanıp kaldırılmalı doktorum kan damlası verme beşinci ayı biraz geçsin azar azar pekmez ver dedi.
(8,962 puan) tarafından
Bebeginizin demir ihtiyacini karsilayabilmesi icin gunluk 1 bardak pekmez icmesi gerekir. Bu da mumkun olamayacagina gore icerigi temiz bir demir damlasi kullanabilirsiniz.
0 oy
(24 puan) tarafından
mrb.bende çok önemsemedim. arada verdım.lipofıx kullandım. bıtınce bıraktım. kardeşim doktor arkadaşına muayene ettirip tahlil ıstedıler.demir depoları tümüyle boşalmış.su an bestıron kıllanıyorum. 3 ay 20 damla.sonra yine tahlil. benım yaptığım hataya düşmeyin. doktorunuza danışın. 
(11 puan) tarafından
Haklısınız ilerisini düşünmek lazım dikkat edecem
0 oy
(828 puan) tarafından
Saglik ocaginin verdigini kullanmayin baska bir marka alin ben kizima bestrol aldim cokda mumundum bebegimde husursuxluk yada kabiz olmadi Doktorlar bosuna vermiyorlar bence kullanin yada kan testi yaptirin degerleri iyi ise doktor kullan yada kullanma der zaten ama kullanmayipda kansizlikla ugrasan cok kisi duydum size kalmis
(11 puan) tarafından
İlginiz için teşekkür ederim kullanacagım.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 118 göst.
0 oy
7 cevap 247 göst.
0 oy
10 cevap 232 göst.
2 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde melikeili (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 207 göst.
...