0 oy
190 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (8 puan) tarafından
tarafından kapalı
Doğum yapalı 10 gün oldu annem de kalyirum ama eşim eve ne zamn gelicen dedi eve dönsem gunduzlaeri yalnız kalaicam laohusa yalnız kalamaz diyorlar ne yapacağımı şaşırdım bilgi alabilirmiyim
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

5 Cevaplar

0 oy
(83 puan) tarafından
Valla canım herkesin düşüncesi farklı ama ben evimde kalmıştım üstelik yanımda kimsem yok sezaryen oldum o sırada abim yeni vefat etmişti 2 gün gorumcem geldi 5 gün eşim kaldı sonra tek basimaydim üstelik ilk cocugumdu ve hastaydı her gün kontrole götürdüm lohusalik çok yaşayamadım lohusa kadın tek kalmaz derler ama mecbur sonuçta o bebeğin babasına da ihtiyacı var ve senin evin kocanın yanı aklına kötü bisey gelirse dua et hatta aklına geldikçe dua et Allaha sığın hiç bisey olmaz allahin izniyle ben öyle yapmıştım çok Bi korku da yaşamamıştım hatta eşim ise gidecek gece rahatsız olmasın bende yatağa in çık yapmayayım diye salonda bebekle yatmisti uzun bir süre ama dediğim gibi herkes farklı düşünceye ve karaktere sahip ben tecrubesizim bu tarz konularda ama bu benim fikrim kimseyi kırmak istemem.
-Reklam-
0 oy
(59 puan) tarafından
Canım kendin nasıl rahat hissedersen oyle yap. Lohusa 40 gun evden cikmaz tek kalmaz derler mesela. Buyuk kizimda 1 haftalikken ikinci kizimda da 14 gunlukken esimle disari gezmeye gittim ben. Su an 28 gun oldu dogum yapali lohusayım ama normal hayatıma döndüm markete de gidiyorum akrabalarima da gezmeye de. Tek de kaliyorum. 
0 oy
(179 puan) tarafından
Canım benim belli ki içinde eskilerden gelen lohusa kadın yalnız bırakılmaz denen korkular var ama asla öyle düşünme ben doğum yaptım ilk bir hafta annem yanımda kaldı annemi Fırsat bilen kaynanam her güne bi misafir soktu eve tabi o da misafirlerle geldi gitti ardından annem gitti kaldım tek başıma lohusalık tabi ağlama krizleri geldi geçti ardından kızımın kolik sancıları ben ruh gibi sabaha kadar kızım ağlamaktan dermansız bir şekilde hastane kapılarında geçirdik çoğu gecemizi yemek yapamadım olan yemeği yiyecek vakit bulamadım dikişlerim in ağrısı bitti kuyruk sokumumda bişey çıktı kızımın altını bile değiştirirken can çekişiyodum derken derken kocam kendini işe verdi bizim kolik sancılarımızı duymamak için akşam gelişini sabah gidişini görmez oldum geceleri geç geldiğinde korktum mu evet ama dua eksik olmadı ağzımdan kırkımı bile kendim çıkardım ben 2 ay boyunca kapım bir kere bile çalmadı aç mısın yorgun musun diyen olmadı ilk çocuğum sıfır tecrübe neler yaşadım daha bu anlattıklarım ne ki hepsini tek başıma atlattım ama sana verebileceğim tek tavsiyem evine dön sakın tek kalmaktan korkma ben kocama bile denk gelmiyodum evde ama korkutmadım kendimi kızımın yanına kuran koydum ağzımdan dua eksik olmadı ve inandım kendime ben anne olmuştum çoktan bide o güzel meleğin sevgisi herşeyi tek başıma atlatmama yardım etti bugun 4 buçuk aylığı z şükür 
0 oy
(454 puan) tarafından
Oyle seyler dusunmemeye bak canim. Nerde olmak istiyorsan orda kal. Ama tek kalmak cok zor degil bnce. Bende 20 gun annem yengem gelmisti sonra onlar mecburen gittiler geri kalan 20 gun tek kaldim. Kaynanam yan evdeydi geliyim sabahlari ddi ama gerek duymadim. 40im cikana kadar annem varken  bile kuranim basucumdaydi. Bebegin yatagina da cevsen takmistim. Dua edip yatardim. Dusunmemeye calisirdim. Cok sukur bisi de olmadi. 
0 oy
tarafından
Kişiye göre değişir ama evinizde size bakacak yardımcı olacak kimse yoksa ve rahatsaniz birz daha ailenizin yanında kalabilirsiniz . Gercketn lohusa psikolojisi çok farklı insan herşeyi kafaya takip uzuluyir zaten ve bebekli hayata alışmaya çalışıyor. En azından yemek temizlik derdiniz olmaaz sadce bebekle ilgilenrisinz, siz uyurken anneniz bebeğe bakar daha kolay  toparlarsunuz kendinizi.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 2,608 göst.
0 oy
1 cevap 173 göst.
25 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Senaaa11 (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 121 göst.
26 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Seher büşra (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 219 göst.
17 Ocak 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Nigar25 (93 puan) tarafından soruldu
...