0 oy
199 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (156 puan) tarafından
5 gün sonra 7 aylık olacağız. Yaptığım denediğim her ek gıdayı yemek istemiyor agzindan püskürterek atiyor. Bende zorlamiyorum. 7 aylık olcaz hala anne sütüyle devam ediyor. Doktorumuz tarifler verdi denedim yokm yoğurt mayaladim istemiyor elma püresi yaptim istemiyor. Bal kabağı normal kabak havuc hicbirini istemiyor. Kendi sütümü sağıp birtane bebe biskivisiyle ezdim verdim bi kac kaşık onu bayila bayila yiyor. Onuda cok vermek istemiyorum onerileriniz nelerdir?

4 Cevaplar

0 oy
(2,701 puan) tarafından
Kendi sütünü tüm pürelerine katabilirsin, 
-Reklam-
0 oy
(815 puan) tarafından
Kendi sütünü verdiğin herşeye kat az da olsa o tadı alırsa yer belki yavaş yavaş yemeğe alıştıkça kendi sütünü katmamaya başlarsın.
0 oy
(350 puan) tarafından
Aynı benim kızımda böyleydi yemezdi şuanda 10 aylık yemediği sey yok.Sabrediceksin zorlamiycaksin inatlasma sakın bagirmadan bu sefer hic yemiyolar agzinda tutuyorlar azcik azcik hergün her öğün degistip verirsin et sulariyla tavuk sulariyla çorbalarını lezzetlendir  bebek tarhanalari var her çocuk sever onlardan alabilirsin.muhallebi tarzı sevecek gibi bebeğin yulaf unu irmik pisir icine elma rendele ceviz pekmez koy biraz bebe buskuvisi koy bir tane yapabiliyorsan kendin yapman daha iyi tabi koymasanda meyve tatlandiriyor zaten benim kızım bunu cok severek yiyiyor meyve sevmedigi icin bende bu sekilde vermek zorunda kaliyorum ara öğün olarak.
0 oy
(178 puan) tarafından
Ek gıdaya geçiş için en az 6 ay diyorlar ama 6 ay sadece anne sütü alan, farklı tatlara açık olmayan bebeklerde bu yaşanıyor. Umarım bir an öncee alışır

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 426 göst.
11 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aymira bebek (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 170 göst.
0 oy
4 cevap 351 göst.
26 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nehirnuraydın (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 137 göst.
...