0 oy
252 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,627 puan) tarafından
Ben 6.ayda blw ile başladım. 1.5 ay sürdü devam ettiremedim. Şimdi 15 aylık. Ara ara yine salıyorum döke saça nasıl yerse yesin diye ama istikrarlı olamıyorum. Örneğin bi sonraki öğün bi bakıyorum ben yediriyorum.

Bu aylardan sonra kendi yemesi için teşvik  edenler. Ne kadar sürede alıştı. Yani niyet etti yemeye ve en azından yarısını yedi?:) Mama sandalyesinden hemen inmek istemeyecek kadar ne zaman alıştı?

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (521 puan) tarafından
1 yaşından  beri kendi yer ikisinde de öyle  yaptım. Simdi 24 aylık oldu oglum artik neredeyse hic dokmeden tertemiz yeyip kalkıyor.
(1,627 puan) tarafından
O zaman 1 yaş için sorayım. Ne kadar zamanda alıştı sıkılıp kalkmak istemeden yemeye?
Profil image (521 puan) tarafından
Canım oglum da kizim da 6.aylarinda mama sandalyesinde yemeye basladilar ama tabi ben yediriyordum 12 aylik olana kadar. Kademe kademe gectik 12. Ayından sonra da kendileri yediler hep. Sıkılma filan olmadı yani. Kendi kalkamadigi donemlerde otururdular ben alana kadar o arada bir iki hala atiştırirlardı. Ama kendi inebilmeye baslayinca doyunca kalktilar ya da indir beni diye zorlamaya basladilar. Benimkiler yeme konusunda  cok sıkıntılı  cocuklar degiller şükür. Ama ben de sakınmam bir ortü serip veririm önüne.  Bi makarna mantı yeyisleri filan var görsen... ama bu onlara katkı sağlıyor  az sabrediyorsun zManla tertemiz yemeyi ustelik kendi yemeyi öğreniyor diyorum ya kizima 1 yasindan beri ben yedirmiyorum ogluma da.
(1,627 puan) tarafından
Maşallah canım
-Reklam-
0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Mama sandalyesine 4.ayda yatırmaya başladım 3 kademeli tam yatar kısmı var o şekilde yatırıp yanıma alıyordum kemerini bağlıyordum öyle öyle alıştı y.ayda oturtmaya başladım ek gıdaya başladık 1 kaşık tadim için bile mama sandalyesine oturttum kemerini taktım böyle alıştı şimdi 9bucuk aylık mama sandalyesinde kemeri takılı sakin sakin yemeğini yer ben masadan kalkana kadar kalkmak istemez kendisi. Tadimlar bitti 7.ayin sonunda minik minik önüne parçalar koymaya başladım tutarsa yedi tutamazsa ben yedirdim şimdi parmaklarini çok güzel kullanıyor her şeyi alabiliyor çorba muhallebi tarzı yani kaşıkla yiyebilecegi besinler hariç her şeyi kendisi yiyor. Püre olmayan Meyveleri sebzeleri ekmek atıştırmalık patates et balık tavuk  yumurta krep vsvs yani aklına gelebilecek katı olan her şeyi.  Sıvı olanları ben veriyorum eğer alıştırma bardağını sevseydi onu da kendisine teşvik ederdim amanhicbir türde biberon kabul etmedi 
0 oy
(496 puan) tarafından
Mama sandalyesi hiç almadm oğlum 15 aylık yerde oturuyor önlüğü takar havlu koyarim üstüne kendisi yer illaki döküyor ama öğrene ogrene aliscaklar öyle boyle kalkmak istiyor tabi yemek ye snra kalk diyom dinliyor bazen de hiç dinlemiyor kalkmak istiyor sıkılıyor:))
(203 puan) tarafından
Benimkide 13. Aya girecek yere sofra serip üstüne oturtuyorum ne varsa atıştırmalık veriyorum salatalık kek bisküvi birini geveliyo bırakıp diğerini alıyo birini yutmadan hepsinden bikaç parça ısırıyo sonrada öğürüp boğulcak gibi oluyor. Yavrum bi lokmayı yut sonra diğerini ısır diyorum kıtlıktan çıkmış gibi hepsini sokuyor ağzına :) bende endişeleniyorum tabi öyle olunca gözümü ayırmıyorum. Dediğiniz gibi böyle öğrenecekler  alışsında heryer batsın kirlensin temizlerim yeterki oğlum öğrensin kendi yemeyi.
(496 puan) tarafından
Hahah bnm oğlumda bazen öyle heleki muz canavarı bizimle beraber sofraya oturtuyom yemegini yediyorm kuru şeyleri eline veriyom diğer şekilde bn veririm

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 354 göst.
18 Ocak 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Leylaa12 (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 352 göst.
22 Şubat 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde KLMn (845 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 230 göst.
11 Ekim 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Ay mrt (1,832 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 340 göst.
27 Temmuz 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dilara3075 (577 puan) tarafından soruldu
...