0 oy
386 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (60 puan) tarafından
Sorum yukarda kizlar

6 Cevaplar

+1 oy
(8,982 puan) tarafından
Gun alma olarak hesaplamayin. Bebeginizin ek gidaya baslamasi icin olagandisi bir durum yoksa 180 gunluk olmasi gerekir.
-Reklam-
0 oy
(729 puan) tarafından
Ben başlamıştım ama tek tek 3 gün boyunca ver. Ben gecen muzla elmayi bir verdim biri cok fena alerji yapti hangisi bilmiyorum.  Bebegimjn her yeri kizardi
0 oy
Profil image (319 puan) tarafından
Buraya neden soruyorsunuz doktoru onayliyacak benim bebeğimde 4 y 5 günlük salı doktora gidicem o başla derse baslicam 
0 oy
(134 puan) tarafından
acelenize ne oldu bagirsak gelisimi 6 ayda tamamlanir.bagirsak florasini bozarsaniz ilerdeki hayatini mahvederseniz
0 oy
(2,701 puan) tarafından
6 ayı dolunca başlanıyor daha 2ayı var 5bile olmamış
0 oy
tarafından
Ben de 5 aylık olunca tadımlara başlayacağım. İki haftamız kaldı. 6. aya kadar tadımlar bitsin ki ek gıdaya geçebilelim
(747 puan) tarafından
Bir ayda tadimlar bitmez ki. Ayrıca ben de tadimlara başlayayım diyordum, doktora ısrarla sordum 6. Ay zaten tadımlara başlayacaksın 6. ayda bile aslında tam olarak yemeyecek bebeğin dedi. 6ya kadar beklemek en iyisiymiş.
tarafından
Yurtdışında yaşamış insanlar tanıyorum orada tadımlara 5 aylıkken başlatıyorlarmış. Misal Hollanda'da. Ek gıdaya geçmek demek öğün olarak vermek demektir artık. Tadım ise günde 2 3 çay kaşığı kadar vermektir. 6. ayda tadım bebeği doyurmaz öğün olarak vermek lazım e bu da bana kalırsa çok geç bebeğin ihtiyacı bakımından. Sonuçta 3 gün kuralı da var. Öyle düşününce 5. ayda tadımlara başlamak daha mantıklı geliyor.
(747 puan) tarafından
Ben de sizin gibi düşündüm. Avrupa Sağlık Örgütü de zaten bunu öneriyor. Ama Dünya Sağlık Örgütü anne sütü alan bebeklerin 6. aydan önce başlamaması gerektiğini söylüyor.
Bebeklerin bağırsakları henüz farklı bir gıda sindirmeye hazır değil vermeyin diyen de var. Yani kafam çok karıştı ben de doktora sordum verme dedi.
Ama benim bebeğim ben yemek yerken resmen ağzını şapırdatıyor bence gayet hazır :(
tarafından
Evet, siz de demişsiniz 1 ayda tadım bitmez diye. Bir de şöyle düşünelim: 6. ayda daha tadımlara başlarsak çok uzun sürmez mi? Misal iki ay tadım yaptığınızı farz edin. 1 ay sebze 1 ay da meyve. Etti size 8 ay. Peki bu bebekler 8 aya kadar sadece anne sütüyle mi beslenecek? Çünkü tadım dediğimiz olay 1 2 çay kaşığı miktarı e bu da çocukları doyurmaz. 6. ayda başlayın diyen uzmanlar bir de der ki 6. Aydan sonra artık anne sütünün içeriği bebeğe yetmez ek gıdaya geçilmeli. Bir anda ek gıdaya da geçemiyoruz alerji üç gün kuralı vs. o zaman nasıl yapılmalı? Onun için ben 5. ayda tadıma başlanmasını daha mantıklı buluyorum. En azından erken başlayıp yolu yarılamış oluruz ki ek gıda zamanı geçmesin.
(747 puan) tarafından
Evet haklısınız. Sadece tadım için eğer bebek de hazırsa başlanması daha iyi olur. Ben de başlayacağım :)

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 825 göst.
0 oy
2 cevap 684 göst.
0 oy
9 cevap 340 göst.
20 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Melikettr (60 puan) tarafından soruldu
...