0 oy
511 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (23 puan) tarafından
Bugün oğluma 6 aylık saat 16 gibi bebe bisküvisi ve muz hazır karışımlı püre verdim şişeyi yarısını yedi.Sonra 19 gibi biberon içip yattı ama yatar yatmaz öksürmeye başladı onunla beraber içtiğiniz hepsini kustu fışkırarak çok korktum.Çokmu ağır geldi midesine çok endişe duyuyorum.Şimdi yatıyor tekrar kusar diye başını bırakmıyorum.

Kaşık mama kaç kaşık verilmeli 6 aylık bebeğe yada sebze püreleri.Yardım lütfen miktarı bilmiyorum 
Bebek Ayı 6

8 Cevaplar

+4 oy
(589 puan) tarafından
6 aylık bebeğe bebe bisküvisi verilmez. Önce teker teker o mevsimde olanlardan meyve püresi sebze püresi yoğurt verilir oda önce birer çay kaşığı ile başlanır. Sonra azar azar artar. Siz hata üstüne hata yapmışsınız. yarım şişe mama vermek de ayrı bir hata. Hazır kavanoz mama verene kadar bir elma armut muz ne varsa evde püre yapıp sade bir şekilde vermeniz lazim. Onu da bir iki çay kaşığı ile başlayıp sonraki günler artırmamız lazim. Bebe bisküvisi dediğimiz şey sağlıklı bişey değil katkı maddesi dolu içi. 6 aylık bebeğin midesi ve bağırsakları onu sindiremez. İlla verecekseniz de 1 yaşını bekleyin. Ek gıda konusunda biraz araştırma yapmanız lazım ve öyle başlayın vermeye bebeğe yazık çok üzüldüm 
-Reklam-
0 oy
(626 puan) tarafından
Ağır gelmiş olmalı.bisküvi muz ve hazır püre..kaç bisküvi ve ne kadar muz ve püre verildi..hafif şeylerle ekmgıdaya başlayın.gerek yok hemen bisküviye..neredeyse bebeğin 1 ya da 2 öğünü az miktarda ek gıdadır.çoğu emecek ya da formül mama yiyecek.. haşlanmış sebze püreleri yemeli..hergün birkaç kaşık 2v yoğurdu yesin.hergün 2 ögün ek gıdanın 1i muhakkak ev yoğurdu 2.si sebze püresi olsun.bu şekilde ilerleyin
(23 puan) tarafından
Gerçekten haklısınız.Bisküvili muzlu hazır püre verdim.Ek gıdaya 5.ayda başladık doktor istedi diye o zaman bir çay kaşığı ile başladım zaten hep sebze olarak ilerledik bugün arkadaş tavsiyesi ile bu püreyi verdim Almanyadan aldım.Bebivita markasıydı üstünde 6 aylık yazıyordu yemek isteyince verdim.İnsan bazen yanılıyor
(23 puan) tarafından
Yoğurt kendim mayalayıp taze taze her sabah veriyorum.Normalde gerçekten çok güzel bir düzenimiz vardı demekki istese bile fazlası verilmeyecek.Hepsini çöpe atarım sabah.
(626 puan) tarafından
Estağfurullah yani kendi bebeğim 13 aylık daha yeni yeni bisküvili bişiyler veriyorum.o da babası ve kayınvalidem susmuyor bi türlü.ver de ver deyip duruyorlar.snir oluyorum.ben protein sebze ve karbonhidrat dengesi olsun istiyorum her gün... Karbonhidratı ekmekten alsın istiyorum.ama yok onlar bebek bisküvisi diye tutturuyo..Allah kolaylık versin bana. Sizin bebek küçük daha..ana sütü temel hala daha...ek gıdalar 5.ayda başlamanızı rağmen hala daha  tadimlık gibi..yani dediğim gibi.1 öğün sebze püre 1 öğün togurt ya da meyveli yoğurt..eee hadi birkaç kaşık da çorba içsin.şuan için bu plan yeter gibi..bazen de doktora danışarak sabahları yumurta tadımları...doktor rotanızı belirler aslında..
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Daha çok küçük midesi. Öğle yemeği ile başlayın sebze purelerinden. Bir kez de meyve, yoğurt ya da ikisi birden az miktarda verebilirsiniz. Ek gıdayı biberonla vermeyi önermiyor doktorlar. Cicibebenin zaten bir faydası yok.
(23 puan) tarafından
Sebze püresi yaptım birkaç kez verdim az yedi ama rahattı.mamayı ek sütü biberon ile içiyor
0 oy
(665 puan) tarafından
Bebe bisküvisi bildiğim kadarıyla yumurta içerir bu da altı aylık bebeklere ağır gelir o yüzden kusmuştur
(23 puan) tarafından
Baya saat oldu uyuyor ama tekrar kusacak diye ödüm kopuyor
(23 puan) tarafından
Tamam bir daha vermem.
0 oy
(655 puan) tarafından
Benimki 7 buçuk aylık daha 4.5 gündür yoğurduna bebe bisküvisi katıyorum oda iki yada üç adet.Bi anda çok yüklenmeyin daha onun midesi o kadar hazmetmeye hazır değil. Yavaş yavaş az az acıktıkça. Bebevita Bimde satılan marka değil mi ben mi yanlış biliyorum
(426 puan) tarafından
Daha midesi çok küçük çok yüklenmeyin demissiniz ama 2 3 tane ben bisküvisi  de çok sizin bebeğinize 7 aylık 1 bisküvi yese 2 3 saat sizi etmesine gerek kalmaz midesi küçük ve sindirimi  uzun  sürer  anne sütüne göre.. işinize karışmış gibi anlaşılmasın istemsiz tebessüm ettim yani :)
(23 puan) tarafından
Normalde ebelerimiz 4 aylıkken ek gıdaya başlamamızı söylüyor burda  7 aylıkken siyah ekmek vermeye başlıyoruz.Ama bisküvili püresi sormadan verdim arkadaş tabsiye etti ama galiba son verişim olur.
(655 puan) tarafından
Benim kızım yemeyi seven Bi çocuk olduğu için o bir bisküvi tabiri caizse dişinin kavuğuna gitmiyor. 5. ayı dolunca başlattı doktorumuz 2 buçuk ayda epey yol aldığımızdan dolayı o Bi çay kaşığı ikinci gün iki çay kaşığı olayını geçtik. Estağfurullah tabiki akıl akıldan üstündür her zaman açığım yorumlara. Fakat her bebiş bir değil.Düzenli doktor kontrolünde ilerliyorum o yüzden hiç bir sıkıntı yaşamadık şükür olsun.Daha bir kere geri kusmadı.Gazdan vs dan sorun yaşamadık ek gıdaya geçince. Asıl aç kaldığı zaman çok sorun yaşıyorum. Asla durmuyor, uykuya dalamıyor, huysuzlanıyor vs vs.
(23 puan) tarafından
Bugün benim hatam oldu galiba çok verdim sevdi diye üstünede süt içince galiba fazla geldi.şükür 4 saattir yatıyor.ama bu korku bana yeter hazır vermem artık.
(23 puan) tarafından
Almanyada mama ve püre çeşitleri çok fazla ve çok iyi olduğunu duyduğum için aldım.Almanyada yaşayanlar bilir belki
(655 puan) tarafından
Atmıştır o fazlaydı mide kabul etmeyince. Korkutma kendini daha üzme. Bi daha yüklenmezsin. İnsan bazı şeyleri deneyimlemeden bilemiyor. Herşey kitaplarda sıralandığı gibi gitmiyor bu hayatta. Her çocuğun kimyası farklı.
(23 puan) tarafından
Aynen şuan iyi durumu gece bir kere kalkıp emzirdim şuan gayet iyi bugün sadece süt veririm ki midesi iyice rahatlasın
0 oy
(291 puan) tarafından
İlk kez yedirdiğiniz şey hiç okadar fazla verilir mi önce deneyin lütfen. 6 aylık bebek için çok ağır o verdiklerini 6. Ay tadım ayıdır dolu dolu yeme ayı değil. Daha bağırsakları midesi hazır değil. 
(23 puan) tarafından
Evet gerçekten öyle.Sevince yiyince verdim normalde kaşık mama en fazla 2 yada üç kaşık yer.Arkadaşımda hepsini ben veriyorum yiyor birşeu olmaz diyince verdim.buda bana ders olur
0 oy
(214 puan) tarafından
Bebe bisküviaini güzel bişi sanmayın nolur ya.. Hele de daha 6 aylık =(
0 oy
(679 puan) tarafından
Ağır gelmiştir hem muz hem bisküvi tek tek alistirarak ver

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 764 göst.
0 oy
6 cevap 235 göst.
29 Ocak 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Aysima'nin annesi (277 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 145 göst.
26 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Setenay Bebek (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 97 göst.
30 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde kutmeryemm (17 puan) tarafından soruldu
...