0 oy
4,128 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (161 puan) tarafından

Kızlar mukuslu kaka böyle mi oluyor?Bezi birbirine sürünce uzuyor.İlk çocuğum olduğu için bilemiyorum.Sizce normal mi,ishal ya da mukuslu olabilir mi?

image

Bebek Ayı 41

4 Cevaplar

0 oy
(123 puan) tarafından
Normal 3 aya kadar böyle olacak
-Reklam-
0 oy
(8,992 puan) tarafından
Evet, mukus var ama sadece mukus tek basina bir hastalik belirtisi degil.
0 oy
Profil image (11 puan) tarafından
En iyisi doktorunuza danışmak şu ara bizde ayni durumdayiz internetteki araştırmama göre ;

Yenidoğanlarda sümüksü kakanın en çok görülme sebebi inek sütüne olan alerji durumudur. Bebeğiniz sadece anne sütü ile besleniyorsa, bu annenin inek sütü ve inek sütü ürünleri ile beslenmesiyle anneden bebeğe geçebilir.

Sümüksü kakanın diğer bir sebebi ise, bebekte oluşan enfeksiyondur. Özellikle bağırsak enfeksiyonları sümüksü sarı kakaya sebep olabilir.
0 oy
(300 puan) tarafından
37 gunluk bebegim var bizde de durum aynı. Anne sutu alıyor sadece. İlk bebeğime de böyleydi. Şimdi ikinciyi doğum yaptım.o.da böyle. Kan yada aşırı büyük löp  mukus denilen parça parça olarak mukus geliyorsa  biraz sikinti. Görünen haliyle çok yok. Bebekler küçük bağırsakları ancak alışıyor. İlk oğlumda 3 ay sonra normale.donmustu.
(516 puan) tarafından
Yani böyle hafif olması normal mi benim kızımda böyle yapıyor da
(300 puan) tarafından
Canım ilk bebeğime mukustan dolayı alerji bölümlerini full gezdim. 2 ay boyunca oğluma yapılmadı eziyet kalmadi. Her hafta bazen haftada iki kere kan alınır di. Damarları bulunamazdi.  Neler çekti benim yavrum. Boşuna... alerji testleri yapılır alerji çıkmaz. Küçük olduğu için çıkmıyor diyet uygula derlerdi. 2. Ay açısından sonra gittim muhtemelen aşının etkisi ile kan değerleri çok düşmüştü.hemotolojiye falan yönlendirildim.  Orada da temiz çıktı. En sonunda doktorlara sinirlendim gitmedim. bebegim 2.5 aylik olunca şikayetlerinin %70 i gitti. Benegim 3 aylik olunca da mukus falanda kalmadi. Dediğim gibi kakada kan yoksa  böyle top top mukus bozuk para boyutunda top gibi yoksa endişelenmeyin. Hepsi geçiyor. Benim bu bebeğime de oluyor kan yok löp mukus da değil. Bağırsakları alışınca düzeliyor. Kendinize de bebeğe de sıkıntı yapmayın.
(516 puan) tarafından
Anladım canım benim kızım şu an 3 aylk dogdugundsn beri mukuslu ilk günden beri de mama aliyo mama alanlarda olurmuş ya alerji neyse bi doktora gittim sordum önce diyet dedi sonra kakasinin fotoğragini gösterdim bu normal dedi içim rahat etmedi 3 saatlik yol çekip başka bı özel hastaneye doç alerji uzmanına götürdün deri testi istedi çıkmadı her ihtimale karşı diyet yap dedi alerji maması verdi 6 aylık olunca kontrkl dedi bugün de rota virüs aaisi yaptırdık bunu yapınca da alerji belirtilerini çoğaltır falan diolR bazı drlar alerjik çocuklarda yapın bazıları yapmayın dio ona strsz yaptım bizim kan yoktu kakada öyle deddigini kadar çok mukus da değil yapış yapış ama büyük parcalar yok ama siz de böyle diyosnz icim rahatladı inşallah bizim de oyledir

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 453 göst.
0 oy
3 cevap 377 göst.
29 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nazlıgençer27 (20 puan) tarafından soruldu
...