0 oy
274 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (114 puan) tarafından
Kızlar. Önümüzdeki ay 1 yaş aşısı yaptircaz. Ama 9. Ayda aşı yapılırken kızamık aşısı vurdular normalde bildiğim kadarıyla 9. Ayda menenjit mi vuruluyordu kızamık 1 yasinda yapılıyordu ? Salgindan dolayı şimdi kızamık vuruyoruz dedi hemsiremiz. 1 yaş aşısı için randevu verdi birde ayrica menenjit aşısı özel hastaneyle görüşün dedi. Şimdi anlamadığım şey 1 yasinda vurunacak olan aşı menenjit ise sonrasındaki özel olan ne ? Vallahi kafam karıştı kızlar bı yardımcı olur musunuz 
Bebek Ayı 10

2 Cevaplar

0 oy
(282 puan) tarafından
Canım menenjit aşısı için eğer özel hastaneye gidiyorsan doktorun sana uygun olan aşı takvimini söylüyor menenjit için. Devlet gidiyorsan onlarda takvim oluşturur. Biz 9 ay aşısı yaptırmadık.1 yaş aşısı yaptırdık. 1 yaş aşısı ile menenjit farklı aşılar. 
(114 puan) tarafından
Devlet sağlık ocaği yani gittiğim yer. Her zaman aşısını yaptırdığımız yer. Ama özel olan aşı için hastane ile görüşün dedi işte sağlık ocağı. Galiba özel menenjit aşısınin dozları varmış araştırmıştım da ancak 1.5 yaşında tek doz halinde uygulanabiliyormus doğru mu biliyorum ?
(282 puan) tarafından
Canım menenjit aşısı özel aşı. Sağlık ocağında yaptırabilirsin aşı sen alıyorsun eczaneden. 1 yaş öncesi yaparsan 3 yada 4 doz olanlar var arasına aylar koyarak yapıyorlar tabi. Biz 2 yaş sonrasına karar verdik tek doz olsun diye.
(114 puan) tarafından
Tek doz daha mantıklı evet. Hemşire tam bilgi vermemişti bende sormadim da aceleden sonra pişman oldum ki detaylı ogrenmedim diye teşekkür ederim:)
(282 puan) tarafından
Rica ederim canım sağlıcakla büyüsün
-Reklam-
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Menenjit aşısını doktorunuz planlar. Her bebek aynı ayda olmaz. 1 yaş aşısı farklı. Menenjit son dozunu 13. Ayda vurulduk 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 176 göst.
0 oy
8 cevap 669 göst.
0 oy
2 cevap 133 göst.
0 oy
1 cevap 190 göst.
...