0 oy
169 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1,059 puan) tarafından
Hem emzirmye çalışıyorm hem mama veriyorm. Sütüm artsin diye sagmak da istiyorum.  

Kac saattede bir kac dakika sagiyorsunuz

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bebek emzirdiginiz zamanlara gore giderseniz hem memeleriniz rahatlar hemde sütünüz artar tam bosaldiklari icin
(1,059 puan) tarafından
Oglumu emzirdikten kac saat sonra kac dakikq sagmaliyim peki
(231 puan) tarafından
Herkesin aynı olmaz bazı annelerin çok sütü olur hem bebek doyar hem de sağdığında çok süt çıkar. Yenidoğan zamanında 2 saatte bir sağım yapın derler ama çok süt çıkmaz zawçten yenidoğan döneminde emerken de çok süt olmuyor zamanla artıyor en azından benim kendimde ve yakın çevremdeki gözlemim bu şekilde. Emzirdikten 2 saat sonra sağmayı deneyin birkaç defa ne kadar çıkıyor görün sonra 3 saatte bir sağın bu tamamen sizin bünyenizle ilgili deneyip kendi programınızı oluşturun. Mesela ben sadece sağım yapıyorum 4_5 saate 180_240 ml geliyor günün her saati aynı miktar olamayabiliyor
Elektrikli pompanız varsa her göğüs için 10 dakika yetiyor Göğsünüz yumuşacık kalır anlarsınız zaten ve sağım yaparken mutlaka c şeklinde elinizle hafif sıkarak destek verin yoksa çok az süt gelir
(1,059 puan) tarafından
Tesekkur ederiz cok degerli bilgiler verdiniz. Benim sütüm az çıkıyor sagdikca ya da emzirdikce cikar dediler. Ben de emziriyrm. Daha sonra da sagayim dedim. Kendi programı mi olusturaym.
-Reklam-
0 oy
(39 puan) tarafından
Neden böyle bir düşünceye kapıldınız bebeğinizi bol bol emzirin bol sıvı tüketin doktorum bana günde en az 8 litre sıvı almanız gerekiyor ki sütünüz çoğalsın demişti. 8 litre derken sadece su değil içtiğiniz hoşaf komposto yada malt içicekleride dahil. Sagmakla sütünüz çogalmaz piyasadaki en iyi süt sağma makinası bile bir bebeğin emiş gücünden yüksek olamazmış. Benden size tavsiyem bol bol bebeğinizle vakit geçirip sürekli emzirin.
(1,059 puan) tarafından
Sanırım sıvı alımımda eksiklik var. Suyu icmeye çalışıyorm o da yeterli degil baska da bi sey icemiyorm. Bi de sütüm yetersiz diye psikolojik olarak bunu kabullendim. Sagdgm zaten 20ser dakika toplam 60 cc yi gecmiyor o da cok nadir
(39 puan) tarafından
Maşallah rabbim nazardan saklasın bol sütlerin olsun İnşallah hiç öyle bir düşünceye kapılma sütün var hamd olsun iki yudumda olsa bebeğinin vücuduna giriyor bağışıklığı için bile yeter sen bol bol su ve sıvı tüket Tahin helvası Marul birde yulaf çok süt yapar. Bestlak yada Galagtago damla kullan onlarında faydası oluyor emin ol. Birde burda süt attırmak için bir tarif paylaşmışlardi onu dene istersen canım yapıp memnun olan çok kişi varmış.
(1,059 puan) tarafından
O tarifi ben de gördüm. Olumlu yorum coktu ama olumsuz yorum da vardi. Ben de olumsuz yorumlara takıldım yapmadm. Çünkü psikolojim iyi degil bu sut konusunda.
(39 puan) tarafından
Canım lütfen toparla kendini bu şekilde olumsuz düşünerek daha da çok yıpratırsın kendini sonra yorgunluktan üzüntüden hiç sütün olmaz. Sen elinden gelen herşeyi yap bebeğin için bunu yapmalısın o daha çok minik annesi sana muhtaç  onun iyiliği sağlığı için herşeyi dene olumsuz sonuçta alsan elimden geleni yaptım diyebil kendine.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 440 göst.
0 oy
3 cevap 446 göst.
0 oy
5 cevap 189 göst.
30 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde sessizbirisi (212 puan) tarafından soruldu
...