+1 oy
227 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (287 puan) tarafından
Bebeğim yemeği çok seviyor. Kilosu da iyi maaşallah. Alerjen bir bebek. O yüzden sınırlı sayıda çeşit verebiliyorum bazen şaşırıyorum ne vereceğimi. Sizler neler veriyorsunuz? Bir günlük beslenme proframını anlatırmısınız? 

3 Cevaplar

0 oy
(1,668 puan) tarafından
bende burda beklayim 
(287 puan) tarafından
Senin bebğindemi alerjen canım?
-Reklam-
0 oy
(902 puan) tarafından
Benimki 4 gun sonra 9 aylik olacak sabah 7 de kalkiyor sut iciyor 10 da isten geliyorum kahvalti olarak yumurta ve labne yaninda salata rendesi veriyorum bazen yumurtayi irmikle karistirip veriyorum  bazen patates puresi yapip icine labne tereyagi vs koyuyorum öyle tum tabagi bitiren bir bebek degil benim bebeğim yinede teklif ediyorum yemesi için almazsa zorlamıyorum öğlen corba(her gun cesitli corba deniyorum ) ve yogurt yiyor genelde dun kuzu kiyma ile kofte denedim minnak bi parça yedi aksama dogru yine yofurt teklif eşiyorum yerse yiyo yemezse zorlamiyorum gunde 5 kere falan sut iciyor 2 öğünde yemek yiyor bazilari 4 ogun veriyor ama benim bebegim daha o kadar olmadi zaten tabagini bitiremiyor hemen doyuyor herhalde. Benim kizim sari mercimekli çorbaya bayildi yani su ana kadar en sevdigi corba oldu kemik suyu kullaniyorum her yemeğinde.  Tarhana, mercimek çorbası favorimiz bizim . Simdi biraz daha puturlu sekidle deneyecegim ise gittigim icin puturlu cesaret edemedim kayinvalidem bakiyor bebege ne bileyim korkuyorum bi sey olur diye.  haftasonlari kendim deneyecegim evde oldukca bakalim sizinki oylr yiyebiliyorsa siyez bulguru falan verebilirsin kahvaltida omlet pankek falan ver benim tarif kitabim var genelde onlardan faydalaniyorum
0 oy
(1,484 puan) tarafından
Sabah kahvaltısında haşlanmış yada sebzeli omlet veya pankek zeytin salatalık yulaflı meyve öğlen meyve yada muhallebi gibi bişeyler. Akşam da sebze çorbası köfte anne sütü ve mama alıyor (süt ürünleri alerjisi var) 
(287 puan) tarafından
Bizimde herşeye alerjimiz var maalesef. Okadar zorlanıyorumki ne vereceğimi şaşırıyorum. Teşekkür ederim cevabın için

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 315 göst.
+1 oy
0 cevap 772 göst.
7 Aralık 2021 6+ yaş çocuklar kategorisinde babynative (287 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 320 göst.
...