0 oy
226 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (11 puan) tarafından
Merhaba hanımlar lütfen acil cevap verebilir misiniz.3 günlük doğum yaptım ilk gün bebeğim yanımdaydı çok güzel emzirdim hiç sorun yoktu sonra bebeğimi sağlık sorunları sebebi ile kuvez e aldılar bende mecburen süt sağmaya başladım. Göğüslerim aşırı şişti ve çok agiriyorlar süt de doğru düzgün gelmiyor ne yapmalıyım bilgisi olan var mı ne olur cevap verin.

5 Cevaplar

0 oy
(6 puan) tarafından
Canim gecmis olsun. Benimde bebegim yogun bakima girmisti cok sisiyordu göğüslerim bol bol saglamay çalışmalısın bikmadan. Göğüs ucun yara olmustu artik ama sut bosalmaya baslamiști. Sicak dușta msj yapip cikincada sağ araliklarla baya iyi geliyor bebegin icin cok onemli anne sütü umarim hersey yoluna girer gecmis olsun
-Reklam-
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Sıcak duş, duşta masaj, sonra emzir en son sağ. Düzenli sağım yap. İki göğsünü 15 er dk sağ. Kavanoza sıcak su koy göğsünü sal buharına tutabilecegin kadar tut sonra çek. Defalarca tekrarla. Sonra sağ
0 oy
(44 puan) tarafından
Canım mastit olmuş olabilir beimde öyle oldu meme sağılarak iyi bosalmadigi için hem şişer hemde ağrı olur doktora gittim kanımda iltihap çıktı antibiyotik iltihap kurutucu verdi 2 gün içinde iğleşti böyle devam ederse doktora gidin ilerlemesin.
0 oy
(353 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Benim de göğüslerim ilk zamanlar inanılmaz dolmuştu. Vücut bebeğin içebileceğinden çok daha fazla süt üretiyor. Ee üretilen süt tam olarak boşalmadığı için ağrı yapıyor. Sıcak duş alma imkanınız varsa duş alın. Sonra zeytinyağı gibi bir yağ ile göğsünüzün üstünden ve koltuk altınızdan meme ucuna doğru masaj yapın. Masajı baş parmağınız ve işaret parmağınızı C şekli alacak şekilde açarak yapacaksınız. Ben çok kötü olmuştum. Bi sağlık çalışanı bana yaparak göstermişti. İyice yumuşadı göğsüm ve sonra güzelce sağdık geçti. Aman dikkat edin eğer sağım yapAmazsanız süt kanalları iltihaplanabilir. Sonra ateş titreme gibi belirtiler çıkar Ortaya. Çok geçmiş olsun. ALLAH bebeğinizi analı babalı büyütsün inşaallah. 
0 oy
(1,726 puan) tarafından
Mastist başlamış olabilir canim ılık duş al yada yıka bezle sil masaj yap sonra elinle sagmayi dene

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 170 göst.
27 Kasım 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Abz (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 171 göst.
31 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ilknur_ozclk (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
14 Ekim 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Asel Hira (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 190 göst.
4 Haziran 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Nur1995 (936 puan) tarafından soruldu
...