0 oy
179 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (982 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba ocak ayında işbaşı yapacağım süt sağıp dondurmaya başlamam lazım. Şunu sormak isterim mesela 1 gün içinde sağdığım sütleri sabahtan başlayıp ara ara sağıp biriktirip akşam hepsini buzluğa atabilir miyim. Birde buzluktan çıkardığım sütü dolabın alt kısmına koyup yavaş yavaş erittim diyelim gün içinde hepsini tek seferdemi kullanmam gerek iki öğün halinde verebilirmiyim. Çözünen sütü ne kadar sürede bitirmek gerek. Tecrübelerinize ihtiyacım var. 
Bebek Ayı 8

5 Cevaplar

+1 oy
(1,783 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Evet gündüz biriktirip akşam dolaba atabilirsiniz ama iki sütü birlestirirken aynı ısıda olması gerekiyor. Mesela sütü sağıp buzluğun altına koyup diğer sütü de sahip ayrı kapta buzluğun altına koyup ikisi aynı soğukluğa gelince birleştirebilirsiniz yoksa bakteri üretip sağlıksız olabilir. Gece sagdiginiz sütü ayrı tutun gece sagdiklariniz gece gündüz sagdiginiz sütü gündüz verin. Çünkü gece biriken sütte melatonin hormonu salgılanır bebeği uyutur gündüz ki sütte bebeğe enerji falan verir. Sütü çıkardıktan sonra önce buzluğun altına eridikten sonra kullanacağınız kadarını oda ısısına koyun. İsitirken de asla sıcak suda ısıtmayın oda sıcaklığında ılık suda ısıtın. Bizimki ısıtarak çözdürmeyin. Buzluktan çıkıp eriyen süt buz dolabin altında olduğu sürece 24 saat içinde tüketilmelidir
-Reklam-
+1 oy
(437 puan) tarafından
Sağdiğiniz sütleri karıştımadan önce hepsinin sıcaklığı aynı olmali direk karıştırma
+1 oy
(324 puan) tarafından
Dolabında altında hepsi aynı sıcaklığa geldiğinde  birleştirip buzluğa atabilirsin.Sadece gece sağdığın sütü gündüz değil gece ver onda uyku hormonu oluyor çünkü. Buzluktan aşqğıya çıkardığını da 24 saat içinde tüketmen gerekir.Bn 2 öğün içiriyordum. 
+1 oy
(1,470 puan) tarafından
Soyle yapın kaç ml içiyor ortalama ona göre tek içimlik koyun poşetlere örneğin 150 170 ml gibi. Poşeti altta çok bekletmeyin sağın atın buzluga çıkarıp alta aldığınız da orda 1 gün duruyor.. çözülen ısınan süt 3 saat duruyor oda sıcaklığın da.. ona göre ayarlanabilir 2 ogün halinde zor yani çözüldü diyelim 3 saat içinde tekrar vermeniz gerekecek tok olabilir o saat içinde kalır süt icemez  poşete icebilecegi kadar az miktar koyun bn öyle yapıyorum 
+1 oy
(383 puan) tarafından
Yanlış yönlendirmek istemem ama ben sağıp hastaneye götürürken bana sütleri karıştırma, sağdığını direk buzluğa at demişlerdi hastaneden.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 280 göst.
0 oy
8 cevap 214 göst.
22 Kasım 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yağmur 1307 (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 198 göst.
4 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Seren09&_ basak (437 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 200 göst.
18 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Azerin annesii (191 puan) tarafından soruldu
...