0 oy
279 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (84 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar. 7 aylık oğlum var kız kardeşim geçenlerde bizdeydi evine geçtiğinde su çiçeği olduğunu anladı iş işten geçince herhalde bulaşmaz dedik . Ama 2 gündür böyle minik lekeler var sizce su çiçeği mi ne yapmalıyım haftasonu bı de acile mi gideyim

image

image

3 Cevaplar

0 oy
(874 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Olabilir canım hiç fikrim  yok post üstte kalsın diye yazıyorum.  Bence bi  sağlık ocağına götür 
-Reklam-
0 oy
(300 puan) tarafından
Canim benim oğlumda oldu. Öncesinde 2 _3 gün ateş oldu ateşten sonra kızarıklık başladı.ozwllike kafasında bezinin bağlandığı yerde falan oldu. Küçük yaşta olursa benekler çok fazla döküntü olmuyor. Bize de kuzeninden geçti. Doğal bağışıklık hiç korkmayın. Birde doğal yollardan su çiçeği çıkaranlara Aşı yapılmıyor.eger su çiçeği ise sağlık ocağını bilgilendirin. Doğal bağışıklık kazanmış oluyor çünkü. Sizin dokuntuler  su çiçeğini benziyor. İçleri su baloncugu gibi olursa kesin su çiçeği. Kafasından falan da çok çıkıyor su çiçeği dokuntuleri . Su çiçeği geçirmekte olan birinin yanında durduğu için hemen bulaşmıştır. 
(84 puan) tarafından
Canım peki banyosunu yaptirabiliyor muyuz
(300 puan) tarafından
Yok canım yaptırılımiyor. Kızarıklık içi su dolup sonra döküntü halini alana kadar. 3_4 güne hafifler. 1 hafta içinde kaybolmaya başlar. En az 1 hafta banyo yaptırma. Doktorda kaşintılar hafifle diye losyon veriyor sadece. Bebek küçük olduğu ve kaşımadigi  için kullanmaya gerek yok.  Bizimki de küçüktü kasimadi. O yüzden losyon kullanmamistim. Aşıli 8 yaşndaki olan kuzeni benim bebeğimden daha ağır geçirmişti. Kuzeni kadar kabarcıklar ve döküntü olmamıştı benim oğlumda . Kuzenine temastan 15 _20 gün içinde çıkmaya başlamıştı sanki. Su an 5 yaşında. Doğal bağışıklık kazanmış oluyorlar. Erken geçirmiş olması daha iyi. Geçmiş olsun tekrar. Takildigin yer olursa sorabilirsin.
(84 puan) tarafından
Canım benim çok teşekkür ederim çok sağol
0 oy
Profil image (2,183 puan) tarafından
Olabilir gecirmeyene hemen bulasiyor saglik ocağına götür durumu anlat

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 116 göst.
30 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kelebek99 (430 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 673 göst.
0 oy
1 cevap 97 göst.
18 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Milgem89 (55 puan) tarafından soruldu
...