0 oy
282 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından
Merhabalar. 

İki gündür kendimi gerçekten kötü hissetmeye başladım. Sürekli ağlarken buluyorum kendimi. İşe başladım doğum sonrası sürem vs bittiği için. Bebeğimide bakıcıya bırakıyorum yanımda kimse olmadığı için. Ama iki gündür ciddi manada bi süt azalmam var sanki. ilk hafta sağıp bakıcıya bırakabiliyordum en azından bir öğünlük ben gelene kadar yesin diye düşünüyordum ki bu iki gündür sağsam da sütüm çıkmıyor ne manuel pompayla ne elektrikli göğüs pompasıyla. Bebeğim de iki üç gündür ciddi bi meme reddi var. Memeye gelince hani ayaklanabilse ayaklanıp kaçacak. Mamayı verdiğimde hiç bir problem yok ama memede feryadı basıyor. İki gündür sütümde sağıp gelmeyince iyice moralim bozuldu her memeye geldiğinde bebeğim ağlıyorum emmiyor diye:( bi akıl verin hanımlar napayım nasıl bi yol izleyeyim şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. 

4 Cevaplar

0 oy
(32 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla bebekler 4. Ayda meme reddi yaşarmış çoğu bebekte bunu duydum ama size tavsiyem yinede pes etmeyin eninde sonunda illaki alıcak aç olduğu için mamaya çevirirseniz direk kesilir memeden sütünüzüde eğer sürekli pompayla sağıyorsanız oda süt kesilmesi yapar bir süre idare eder pompa sütün devam etmesi için sık sık emzirmeniz gerek ve en çok önemlisi stres sanırım siz işe başladığınız ve çocuğu bakıcıya bıraktığınız için bir stres yaşadınız onun için sütünüz azalmış olabilir bende hep sütüm yetmiyor diye stres yapıyordum sğt yapan herşeyi yedim içtim ama yinede az geliyordu birkaç gündür stres yapmayı bıraktım kendimi şartlandırdım çocugum doyuyor sütüm var diye ve elhamdülillah sütüm yetiyor artık üzülmeyin sağlıklı olsunda gerisi boş 1 damla anne sütü alamayan bebeklerde var 
(8 puan) tarafından
Malesef işe başlamam ben de bu etkiyi yaptı sanırım dediğiniz gibi:(  ben de siizn gibi düşünmeye çalışıcam gerçekten psikolojik olarak yıprandım. Teşekkür ederim cevabınız için:)
-Reklam-
0 oy
(145 puan) tarafından
Meme reddi biberonla beslendiği için olabilir. Sütünüz dönem dönem azalır dönem dönem artar. Doğuştan meme reddi olan bebeğimle 15 aydır sadece sağımla ilerliyoruz. Bazı dönemler süt azalıyor sonra tekrar eskiye dönüyor. Süt arttırıcı çay, damla kullanmanızı tavsiye ederim. Ben ara ara kullanıyorum. 
(8 puan) tarafından
15 aydır sağabilmeniz gerçekten takdir edilesi bişey beni bir haftada yıprattı Allah yardımcınız olsun. Gerçekten zor bi durummuş beni anlayabilirsiniz. Galactago aldım ama pek bi işe yaramadı sanki. Siz hangisini kullanmıştınız?
(145 puan) tarafından
Aminn, Allah sizede yardım etsin. Zor evet ama bi şekilde yapıyor insan. Bestlak damla kullandım dönem dönem. Humana emziren anne çayıda kullandım, kullanıyorum. Damla daha pratik tavsiye ederim.
0 oy
(249 puan) tarafından
Biberona alışan bazı bebekler meme tutmaz bu çoğu nebekte geçerlidir hatta. Bunun dördüncü ay reddiyle alakası olmayabilir. Bende kızıma yeni doğduğu zaman bir iki kere biberonla verdim sonra emmek istemedi. Sonra kaşıkla verdim bir kere düzeldi bi daha da vermedim.
(8 puan) tarafından
Bakıcımıza söyleyeceğim kaşıkla versin belli bi süre umarım bizde aşarız bu durumu sizin gibi teşekkür ederim tavsiyeniz için :)
(249 puan) tarafından
Ne kadar istemezede zorlayın kucakta hoplayarak zıplayarak emzirin ben o şekilde yapıyordum sonra bu seferde gezerek emmeye alıştı ama onuda yeni yeni bıraktık yeterki emsinler gerekirse gezerizde koşarız da :D
0 oy
(1,426 puan) tarafından
Bende işe başlayınca azaldı 6 aylıktı 9 ayı bulduk şükür 1 yaşını zor tamamladik tamamen bitti 
(8 puan) tarafından
Sanırım emmedikçe süt azalmasını tetikliyor bu durum. çevremde de sordukça çoğu kişi aynı şeyleri söyledi zamanla süt azalıyor deniliyor işte işe başlar başlamaz da karşılaşınca baya moralim bozuldu. Neyseki siz 1 yaşına kadar getirebilmişsiniz umarım bende görürüm o zamanı:(

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 159 göst.
26 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yıldııızzz (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 96 göst.
26 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 262 göst.
5 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ulker59 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 182 göst.
24 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Melisin Annesi (541 puan) tarafından soruldu
...