0 oy
585 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (332 puan) tarafından
Valla herşeyi yiyen çocuk candır ya. Tabak kaşık sesine bile heyecanla atılan çocuk var. Uykusuz kalmaktan bile daha zor yemeyen çocuğun olması. İnsan üzülüyor. 

9 Cevaplar

+1 oy
Profil image (426 puan) tarafından
Sürekli haşlama sebze yiyen tatsız tuzsuz yiyen çocuklarda yeme bozukluğu olabiliyor malesef. Alıştırma sürecinde bunu çabuk aşmak lazım. Sürekli püre yerine biraz taneli çok minik bir tuz ne biliyim severek yediği bir şeyin yanına yemediklerini ekleme gibi süreçlere geçmek gerek. Kimse linçlemesin beni tuz dedim diye tırnak ucu kadar anca koyuyoruz. Haşlama da vermiyorum açıkçası. Tek başına verdiğim şeyi yemezse yediği bir yemeğin yanında veriyorum çocuk brokoli bile yiyor. Ve bunu tamamen doktor kontrolünde yapıyorum. Çok şükür huzursuz olmadığı zaman çocuk yiyor. Çıkardılar bi 3 gün kuralı çocukların alayında alerji alayında yeme bozukluğu. Vermeyi sonuna kadar reddettiğim ürünler var tabi ama her şeyde aman diye esirgenmezki. Valla allah yardımcınız olsun. Zor 
Profil image (426 puan) tarafından
3 gün kuralı sizin için çok önemli olabilir ama ben kızıma sürekli gözetim altında tutuyorum ve neyin dokunup neyin dokunmadığını tespit edebiliyorum şuana kadar dokunan tek şey de bulgur oldu bu yüzden de tahıl daha devam etmedim 8 aya kadar da bekleme niyetindeyim. Bu ek gıda işinde ben çocuğa biraz kulak vermekten yanayım. En azından ben öyle yapıyorum. Ya kusura bakmayın lütfen ama haşlanmış her şeyde yenmez ya
(533 puan) tarafından
Işte ben annem ve teyzemlerim deyince yok diyorsun ama gerçekten onlarda böyle konusuyor ki bende 3 gün kuralı inşallah uygulamicam bakacam yavaş yavaş neye tepki veriyorsa onu yedirmeden ve herşeyden batıracağım tadına:)
(533 puan) tarafından
Benim ki 4 aylik geçende babası elmayı ısırdı buda babasına bakıyor diye bana diyor ki bak elma istiyor bende güldüm mutfağa gittim bi geldim elmayı vermiş buda somuyor napiyrsun sen dedim o sırada çektı elmayı eşim buda ağlıyor ver diye :)))
Profil image (426 puan) tarafından
Haha yok demedim benziyorsam ne ala dedim :D valla ben uygulamadım uygulayana saygım sonsuz doğu karadenizliyiz doktor 3 gün kuralını uygulamak zorunda değilsin çocuğa kulak ver verme dediklerimi verme onun dışında da alıştır yesin dedi annem doktora 3 gün 5 gün bilmem ben ne versek yiyecek öyle şey olmaz dedi :D istesem de bunu uygulamak için uygun ailede değilim yani. Eşim zaten boğazlı maşallah kızda ona çekmiş. Gerçi ailece boğazlıyız. Ama kıstas burda şu 5 ay tamam ama öncesi erken. 5 ay kimi çocuk için de erken 6 ayın sonuna kadar beklemek gerek. Bir de Çocuk yemek seçsin istemiyorsanız da yemeseniz bile yedirin. Dediğim gibi ben şeker süt salça baharat ve bazı meyveler dışında ne bulsam verdim. Bu arada eskiden alerji mi vardı demeyin benim bir meyveye alerjim var ki sonucu ölümcül olabilir bu yüzden kızıma da belirli meyveler dışında meyve vermiyorum :)
(533 puan) tarafından
Aileler aynıymış en güzel vallahi :))
-Reklam-
0 oy
(1,561 puan) tarafından
Kesinlikle öyle benim bebegim 10 aylık yemek yediği gün bi sevinç olur içimde çünkü yemez ha tabak sesine sofraya çıldırır onu dökmek eline almak için:D
(332 puan) tarafından
İşte yemeyen çocuk genellikle dökmek tutmak oyun oynamak için istiyor tabağı. :) çok üzülüyorum benimki 6 aylık
(1,561 puan) tarafından
Daha yeni başlamışsınız canım inşallah zamanla düzelir benim kızım o zamanlar lokma koymazdı ağzına şimdi az da olsa tadına bakıyor
(332 puan) tarafından
İnşallah ya dediğiniz gibi olur.
0 oy
(638 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun yeğenim de öyleydi 11 yaşında hala yemek konusunda mız mız. Benimki sürekli aç gibi herşeye saldırıyo bu da çok iyi değil. Dün mesela dışarı çıktık söylemesi ayıp balık yiyeceğiz öyle çok ağladı ki verin diye etraf rahatsız olmasın diye kalkmak zorunda kaldık. Daha 7 ay bile değil. İnan bazen kursağımızda kalıyor lokmamız yanında yemek yemeye korkar olduk:/ herşeyin fazlası da zarar bence 
(332 puan) tarafından
Oh maşallah ne güzel ya olsun olsun yine de iyi ya yememsinden zorlanıyoruz.
0 oy
(4 puan) tarafından
Aynen kesinlikle katiliyorum
0 oy
(257 puan) tarafından
Evet zordur ama doyduğunu bilmeyen çocuğunun önünden tabak almak da çok zor....
(2,021 puan) tarafından
Bende onu yazacaktim çok şükür oğlumun iştahı yerinde ama bazen abartıyor sürekli mutfağı gösteriyor
0 oy
Profil image (2,183 puan) tarafından
Çok şükür ki benim kızimda o grupta herşeyi yiyiyorve çok küçük yapmama da gerek yok çiğneyip yiyiyor
0 oy
(57 puan) tarafından
4 yasında hala yeniyor ( : üstelik yoğurt süt peynir ağzına sürmez, tam bişey yedi sevdi dersin üçüncü lokmada öğürür ağzından çıkarır. Yese herşeyi yapacam ama yemeyince insanın yapması bile gelmiyor. 
(332 puan) tarafından
Aynen öyle valla
0 oy
(8,969 puan) tarafından
Oglum 1 yasinda. 3 gun kuralı uyguladim. 1 yasindan once tuz, seker hic vermedim. Her seyi olmasi gereken zamanda verdim. Gayet de yiyor. Yani milletin sacma sapan kural neymis vs. demesine takilmayin. Tamamen bebeginizin istahi ile alakali. Bir de kan tahlili durumuna bakilmali. Bazi seylerin eksikligi de istahsizlik yapar. Bebeginiz kac aylik bilmiyorum ama saglikli bir beslenme duzeni olusturmaniz hayatinin ileriki donemlerinde ona cok fayda saglayacak. Az da olsa tuz tuketimi böbreklerini yorar. Sekere hic girmiyorum. Soğan, sarimsak, kemik suyu gibi seylerle yemekler zaten lezzetli oluyor. Tuz bizim damak tadimizda var, bebekte yok. Kac aylik olduguna gore degerlendirmek lazım. Belki gerektigi kadar yiyor da size az geliyor:)
(332 puan) tarafından
6 aylık bende dikkatli yediriyorum herşeyi :)
(8,969 puan) tarafından
6 aylik bebek gunde 1 yemek kasigi bile yese yeter. Yemiyor diye dusunmek icin cok erken :)
(332 puan) tarafından
5 kaşık yediriyorum ama tadımları biz bitirdik 5. Ayda yine de iyi diyorsunuz o zaman erken :)
(8,969 puan) tarafından
İyi tabi. Normalde tadim neredeyse 2 ay suruyor. Miktarlari aydan aya arttirabilirsiniz. 6 aylik bebek icin 5 kasik fazlasiyla iyi bir miktar :)
0 oy
(2,433 puan) tarafından
Bana sorsan oğlum birşey yemiyor. Doktorumuza sorsan daha nolsun :)) doktorumuz der ki diyelim ki kahvaltıda 1 yumurta yedi ama sana az geldi. Oğlun 12 kg ve 1 yumurta yiyor sen 80 kgsun 7 8 yumurta yiyor musun? Çocuklar doyuyor anneler doymuyor :)) zaman zaman iştahsızlık olabilir. Oğlumda müthiş iştahlı bi cocuk değil. Sebzeler konusunda özellikle sorun yaşıyoruz. Oysaki tadım dönemlerinde hepsini yiyordu. Bende cok sıkmadan zaman zaman teklif ediyorum. Baktım hiç yemiyor güzel bi sebze çorbası yapıyorum. 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,640 göst.
0 oy
6 cevap 323 göst.
20 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ayse45 (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 422 göst.
1 Ocak 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde MehmetAkif (95 puan) tarafından soruldu
...