+1 oy
947 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde tarafından
Baya agliyo. Cok pişik oldu canı yanıyor. En acil ve kesin nasil geçer? (Şuan impatex ve hametan mavi kutu dönüşümlü kullanıyorum)

Not; mum ısıt sür, margarin sür gibi saçma sapan şeyler yazacaklar yazmasın. Zaten kızımın canı caniyo bu saçmalıklara gelemem.
Bebek Ayı 16

37 Cevaplar

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap
Canim anneler cooook sagolun. Cok iyi kalpleriniz var. Çoğunuza cevap yazamadım 2 bebek malum birde tüm gün dışarıdayım neredeyse.hepinizin yorumlarınızı okudum hepsi ile alakali konuştum eczacı ile. (Sudocrem onermedi) Aranızdan bazı annelerin dediğini yapicam her kaka yaptığında yikicam, sprey kutusu aldım zeytin yağı doldurcam onu surucem, eczacı bana mustelanin pişik olduğu zaman kullanılan ayrı kremini verdi,o etki eder mutlaka dedi. eğer o fayda etmezse, bir anne 2 krem paylaşmış onu uygulayacağım, çok sagolun Allah çocuklarınıza sıkıntı vermesin. 
Profil image (766 puan) tarafından
Hamazing ve trosy krem ikisini nohut kadar karıştırıp sürün iki sürmeden etki ediyor .Ve her defasında altını yıkayın bizde ara ara pişik sorunu yaşıyoruz bu şekilde geçiyor.
tarafından
Tesekkur ederim. Bize verdiği krem ise yaramazsa bunu yaparım mutlaka.
(31 puan) tarafından
Kızım yeni doğduğunda pişik olmuştu altını bir güzel temizleyip ince tülbent koymuştum ıslak mendili bırakıp temizleme pamuğuna geçtim çok şükür daha da pişik olmadı
Profil image (766 puan) tarafından
Rica ederim grcmis olsun
-Reklam-
0 oy
(336 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
ılık suyla yikayip zeytin yagi surseniz  iyi gelir buyukler oyle derdi hep birde herbez degisiminde islak mendil yerine ilik suyla yikayin imkaniniz oldugu surece ozaman pisik olmuyor 
tarafından
Mantıklı canim sagol. Altını duşta yıkıyorum ama nadir. Simdi her alt değişiminde yikasam  hasta olurmu acaba ? Ev 26 derece falan ama banyo da kalorifer ama soğuk gibi biraz.
(127 puan) tarafından
Odasına getir kovaya şu koy icinde yıka ben geçen öyle yaptım banyo serindi masrapaya şu doldurdum.kendjnj de kovaya yıkadım ‍♀️
tarafından
Olur canım sagolasin.
(533 puan) tarafından
26 derecede hasta olmaz merak etmeyin. Benim bebeğim 6,5 aylık, 15 günlükte itibaren her kaka yaptığında banyoda yıkıyorum. Çiş oluncada pamukla siliyorum, pişik kremi de kullanmıyorum, hiç pişik olmadı. Bu arada banyonun ısısı şuanda 18 derece...
0 oy
(816 puan) tarafından
Canım sudocrem iyi geliyor ama istersen bir dene. Bide silverdin ve hametani karıştırıp surebilirsin. Fakat silverdin çocuklara kullanılıyor mu bilmiyorum araştırmak gerek.
tarafından
Denemedinjz mi hiç. Arastircam.  Yine de sagolun.
(816 puan) tarafından
Sudocrem kullanıyorum denedim hametan da denedim ikisi de güzel. Ama silverdin denemedim canım. Silverdinle hetani karıştırıp kendim de kullanıyorum baya etkili oluyor 1 günde geçip gidiyor. Ama bebek te silverdin kullanılır mı bilmiyorum.
0 oy
(924 puan) tarafından
Ne krem kullandiysam gecmedi ama eczanelee el yapimi krem yapiyor genelde 1 hafta hersyi surdum el yapimini 2 surmeye gecti acayip kotuydu 
tarafından
Eşim soracak sagolun. En faydalı yorum. Ins. Buralarda yapıyorlardır
tarafından
Canim sorduk eczanelere yapmiyorlarmis.  BAşka şeyler aldım. Ilk yorumda var.
0 oy
(211 puan) tarafından
Benm kizim 15 gunlukken pisik oldu. Cis yaparken bile bagirir hale geldi. Hastaneye gittik. Sut ve sut urunleri alerjisi var dedi doktor. Bende bez degisikligi yaptm bir yandan. Son doktor furacin, mavi hematen ve travozol 3nu karistir kullan dedi.bende sut ürünü tuketimini biraktim o hafta. 1 hafta boyunca saatte 1 bez degistim. Birde gun icinde pamuklu mendil ile silmek gerine ılık suyla yika. Altini havalandir. 1 haftaya atlattık biz pisik durumunu. İnşallah ise yarar sizde de. Doktora danismakta fayda var
tarafından
Bol bol havalandiriyorum. Mutlaka kaka yaptığında yıkıcam artık. Bisi degdirtmiyor valla hep agliyo. İçim gidiyor. Bez değişikliğinden olduğunu düşünüyorum. Eski bezine geri döndük. Umarım geçecek. Bir anne eczanede karışım yapıyorlar dedi. Onu sorcaz umarım çözüm olur.
(35 puan) tarafından
Bi kaç sorum olacak size
Süt ürününe alerjisi var demiş ya doktor sadece pişiğinden dolayı mı bunu söyledi
Test yaptı mı
1 hafta sonra süt ürünü tuketmeye devam ettiniz mi

Benim kızımın yüzünde isilik tarzında sonrasında yaraya dönüşen şeyler çıktı
Doktor test yapmadı ama krem verdi iki tane

Sıcaktan olabileceğini veya süt ürünlerine alerjisi olabileceğini 1 hafta kesmemi söyledi

Bende öyle yaptım dün peynirle başladım şimdi korkuyorum tekrarlar diye

Kremler az da olsa işe yaradı diyebilirim tam olarak geçmedi ama

Umarım geçer
(211 puan) tarafından
Pisik durumu ilk oldugunda aile hekimine gittik nivea krem al dedi poposundaki pisige bakmadan. Kendi çocuk doktorumuza gittik kortizonlu 2 kremi karistir kullan dedi 2 gun onu kullandım yine duzelme olmadi. En son cocuk bas bas bağırıp aglamaya baslayinca, acile gittik asistan bir doktor vardi poposuna bakti. Inek sutu alerjisi olabilir dedi. Popodaki pisigine bakarak soyledi bunu test vs yapmadı. Furacin ve mavi hematen yazdı bende travozol kullanıyordum onuda karistirabilirsin dedi. Islak mendil hic kullanmamistim zaten hep pamuklu mendiller kullandim. Sleepy kullanıyordum. Primaya gectim. Birde mama takviyesi aliyor. Mamalarda inek sutu oldugundan smilac alimentum inek sutu olmayan mamayi kullanmaya başladım. Biz aptamil kullanıyorduk. Sut ve sut ürünlerini yumurta ve kuruyemis hic yemedim. Sut urunu içeren hic bise tüketmedim bu esnada. Altini havalandirmaya ve olabildiğince ilik suyla yıkamaya dikkat ettim. Surekli silmek de tahris eder diye. 1 haftaya düzeldi. Geceli gunduzlu 1 saate hep bezini degistim. Cumartesi kontrole gittik alerji testi yaptirmak istedim. Gercekten alerjik mi yoksa bezden kremden mi duzeldi anlamak için. Cocuk cok kucuk test yapamiyoruz dedi. 3 4 aylik olunca yapılabilir ama testte alerjisi yok diye cikan seye bazen gercekten alerjisi olabilir dedi. Kendin deneyeceksin baska caresi yok dedi. Bende cumartesiden beri normal yemeye basladim. İnşallah bezden dolayidir. Yoksa onu yeme gaz yapmasin bunu yeme bu alerjik gida demekten ac kaldim :)
(77 puan) tarafından
Geçmiş olsun bizimde süt ve süt ürünleri alerjisi varmış bugün doktor dedi pişik için Bepanthol baybi iyi geldi süt ürünleri diyetini nasıl uygulaucam bilmiyorum sizin bebek kaç aylık benimki 23 günlük ishal ve pişik den dolayı bu tanıyı koydular
(211 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
KmSagolun sizede gecmis olsun.

Benim kizimda 35 günlük oldu. 15 gunlukken pisik sorunumuz vardi. 1 hafta 10 gune gecmisti.

Bepanthol, sudocrem gibi pisik kremlerini piisk olmadigi zamanlar gunluk kullanımda kullanabilirsin demisti doktor. Onlarin pisik önleyici özelliği varmis. Pisik olan bebegi duzeltmek icin mavi hametan furacin gibi kremler kullanmak gerekiyormus. Pisik doneminde sudocrem ve bepanthol aldim kullandim. Hic bir duzelme olmadi. Doktora söyledim o da bunlari pisik olmasini engellemek icin kullan, ileri derece pisik olduktan sonra duzeltme yapmaz dedi. Bizim pisigimizde normal bir pisik değildi. Kip kırmızı ici yanık gibi sanki alti ıltihapli gibi al aldı. Cis yaparken bile agliyordu. Cis asitli olduğundan yakiyordu cocugu.

Nasil ki en kaliteli bez markasi bazen bebekte pisik yapip, en ucuz bez iyi geliyorsa, kremlerde ayni. Her cocuga ayni krem iyi gelmiyor. Biraz deneme yanilma ile oluyor.
(35 puan) tarafından
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Umarım bizim bebeğinde alerjisi yoktur.
0 oy
(332 puan) tarafından
Sudocrem bence en iyisi. 
tarafından
Sagol canim. Sizde cozm oldumu? Pişik derecesi nasilken kullandınız. Bide o krem için içeriği temiz değil diyorlar
(332 puan) tarafından
Valla içeriğini bilmiyorum ama çok fayda gördüm. Kıpkırmızı olmuştu poposunun iki tarafı iki kez sürdüm akşama geri aldı poposu.
tarafından
Tamam canm sagol. Onu da deneyebilirim
0 oy
(48 puan) tarafından
Ben kantaron sürdüğümde hemen geçmişti geçmiş olsun
tarafından
Deneyeceğim eczanede varmidir
(202 puan) tarafından
Kantoranı su ile karıştırıp mı sürdün
(48 puan) tarafından
Yok direkt sürdüm annem yapmıştı kırmızı kantaron eczanede olacağını sanmıyorum aktarlarda vardir belki
(202 puan) tarafından
Aldım valla hemen faydasını gördüm sagolun
(48 puan) tarafından
Çok sevindim geçmiş olsun bir daha tekrar etmesin İnşallah
0 oy
(501 puan) tarafından
Mavi hametan baya yoğun sür bir gecede geçer
tarafından
Tam canm denicem
0 oy
(2,021 puan) tarafından
Arko tüplü krem de iyi geliyor 
tarafından
O yok kuzum evde. Kesin cozummu o?
(2,021 puan) tarafından
Arkadaşım kızına kullanmıştı bana da söylemişti hemen geçirmiş
0 oy
(4 puan) tarafından
Benim bebeğimde çok kötüydü doktor travazol verdi iki günde düzeldi bugün daha iyi sık sık değiştir ıslak mendilleri önce yıka sonra sil poposu kuruyunca çok az sur pisikli yerlere iki günden fazla sürme demişti doktor bıraktım iki gün sürdükten sonra en önemlisi geceleri sürüp yatırmak Rabb'im şifa versin yavruna
tarafından
Amin canım sagolasin. O krem sadece yetişkinler için mantar enfeksiyonu için kullanıyor diye biliyorum. Bebege zarar vermesin.
(4 puan) tarafından
Doktor verdi banada ama iki günden fazlada sürme dedi çok kötüydü Bepanthol sürdüm geçmedi üç gün
tarafından
Tmm cnm sorarım sagol
0 oy
(256 puan) tarafından
Küçük bir kap ayarla ılık su ve pamukla sil boş sprey kutusunun içine zeytinyağı koy her altını açmada sür margarini söylemişsin ben sürdüm üç günde çok iyi geldi ilk başta bende inanmadım ama geçmek bilmedi en sonunda onu yaptım ılık su ile sildim sonra margarin sürdüm şimdi pişik olsada olmasada zeytinyağı kullanıyorum galiba bu dönemlerde çok oluyor 
tarafından
Margarin kullanmam.
Ama sprey zeytinyağı çok mantıklı onu yapıyım hem ellettirmedigi için kolay olur  çok sagol canm.
tarafından
Boş sprey kutusu aldım canm az önce  denicem çok sagol
0 oy
(225 puan) tarafından
Bize sadece sudocrem çare oldu içeriğine çok da takılmadım çünkü hiç bir şey fayda etmemişti birde bezi değiştirdik. Bezden pişik olmuştu.
0 oy
(216 puan) tarafından
Benim bebeğim de 1 ay önce öyleydi ne denediysem iyileşsmedi sık sık yıkadim hava aldirdim birde son çarw vazelin sürdüm vazelin iyi geldi sadece vazeline karsıydım sürmek istemiyordum zararli diye kullanmak istemiyordum bi çare mecbır deneyim dedim iyi geldi vazelin geçirdi 3 4 günde hemen mor Johnsons baby vazelin kullandim
0 oy
(3 puan) tarafından
Valla canım çok şey kullandım ben kızıma iki aylık kızım var oda sürekli pişik olurdu birde dogudugundan beri slepyy kullanıyorum hiç değiştirmedim ama pişik için en faydalı en hızlı en rahatti depanthol diyebilirim hem geçiriyor hemde tekrar olmasını önlüyor benim kızımda çok pişik olurdu çok şık bez değiştim halde bende Bepanthol kullandım yavrum 1 saat içinde rahatladı ve halada tekrar pişik olmasın diye her bez degsiimde az bişeycik sürerim 
0 oy
(748 puan) tarafından
Kuzum kullandigin islak mendilleri yika durulanmis islak mendille her zaman sil yada pamukla islatip sil. Gecene kadar bezi full dolsun beklemeden bezini degistir. Bezi kapatmadan once popyu ya yumusak bir bezle kurula yada ufleyerek kurumasini sagla. Vee eczanden oksizinc yuzde 40 cinkolu olan kremden temin et balikli oldugu icin balik gibi kokuyor ama 2 gun bile surmeden duzeliyor poposu. Gunde 3 kere iyice temizleyip kullan gercekten faydasini goreceksin bize doktor onerdi cok memnun kaldim. 
(748 puan) tarafından
Bu arada zeytinyağı sudokrem hametan baby me evyap krem kantaron vesaire hepsi kullandim hic biri işe yaramadi. Dedigim oksizinc yuzde 40 cinkolu krem ilk surmemde bile cocugu rahatlatti. Sifa olsun kuzuya
0 oy
(286 puan) tarafından
Kantoran yağı cok iyi gelmişti bize
(202 puan) tarafından
Bende aldım tavsiye üzerine peki sulandırıp mı sürdünüz her bez değişiminde sürmek gerekiyor mu
(286 puan) tarafından
Sulandırmadım canım. Kayınvalidem kendi yapmış kantoran yağını. Her alt değiştirdiğimde sürdüm
0 oy
(86 puan) tarafından
Benim bebeğim de oldu on gün neler kullandım geçmedi zeytinyağı hindistan cevizi yağı hametan Bepanthol sudokrem aklınıza ne gelirse en son ne kadar zararlı kullanmayın desenlerde bebek pudrası ile geçti çok kanıyordu bebeğim öyle ağlıyordu ilk günde etkisini baya gördüm 
0 oy
(11 puan) tarafından
Cnm travazol dıye bı pısık kremı var cok etkılı bır sur ıkıncıye ız bırakmıyor cok guzel ondan al kullan
0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
2gunde geçti bizimki.surekli bepanthol sürdüm altını gece bile kapamadım.ve günde 3 kez.su ile yıkadım.alt açma bezi serdim hep.kucahimda da eski tişörtlerime sardım evde.tsortleri attım kaka çiş yaptı.oglum alerjik oyuzden çok kötü pişik.olmustu
0 oy
(1,561 puan) tarafından
Benim kızımda da geçmeyen pişik var çünkü genelde herşeye alerjisi oluyor eğer birde çıkdı hassassa sudocrem kullanma sakin hem.yegenimde hemde kızım da göz göz cildini patlattı resmen o yüzden Onu pek tavsiye etmiyorum 

Bize doktorumuz foto krem önerdi o çok iyi kendi başına iyi ediyor ama geçmez ve önce fito sür 2.bezde travazol sür demisti tavsiye ederim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 456 göst.
26 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Minamiracrb (628 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 177 göst.
10 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Serap123 (585 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 570 göst.
...