+1 oy
403 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (66 puan) tarafından
Kızlar Ocak ayında ek gıdaya geçeceğiz nasıl yapsam karar veremiyorum 3 gün kuraliyla mi yoksa direk 6. Aya uygun hangi meyve sebze püre varsa günlük öyle mi yedirsem ? Siz neler yaptınız nasıl başladınız ?
Bebek Ayı 5

9 Cevaplar

+1 oy
Profil image (426 puan) tarafından
Valla 5. Ayda doktor tavsiyesi üzerine başladık. Bu 3 gün kuralı bence doktora danışılmalı çünkü bize istersen uygulama istersen uygula dedi ben başta bir deniyim dedim çocuğa bir güzel kabak haşladım bir verdim ikinciye kendim tadına baktım dedim bu ne ya ıyy haşlanmış kabak mı yenir. Sonra hafif hafif yoğurt verdim ne biliyim havucu püre yaptım patatesi ezdim brokoli ezdim çorba yaptım muz verdim elme üzüm şeftali derken şuan baya ne versek maşallah yiyor. Sadece şekerden koruyabildiğin kadar koru ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi. 
(2,106 puan) tarafından
Zaten hemen kabakla baslanmaz havuç en iyi ekngida başlama ürünü.kabak brokoli karnabahar gibi ürünleri başka şeylerle karıştırıp verilmesi daha Uygun.
Profil image (426 puan) tarafından
Umarım ihtisasınız çocuk hastalıkları üzerinedir.
(2,106 puan) tarafından
Hayır 4 yıllık kamu yönetimi mezunuyum otaraflar da bezim yok doktorlar zaten yapıyor görevini. Ben bir anne olarak ilk bebeğim ve ek gıda döneminde doktor kontrolünde başladık ve dewam ediyorum şuan 1 yaşına girecek ama deneyim tecrübe sahibiyim bilgim var yani boş teneke değilim birşeyler biliyirum ki yazdım değil mi tatlım.
Profil image (426 puan) tarafından
3 gün ile başlayacaksam kabakla başlamamı doktor söylemişti "tatlım" başlanmaz diye bir şey yok yani. Havuç içeriğinde yüksek şeker olduğu için havuçla başlamamam gerektiğini de belirtmişti...
(2,106 puan) tarafından
Benim kabakla başlamayın dememim sebebi kabak zaten tatsız bir sebze ve onunla başlarsan yemez diye işte bakın tecrübe yani.arastirsanz biraz daha etkili olur
Profil image (426 puan) tarafından
Puhah. Tamam ordinaryus
(2,106 puan) tarafından
Size daha fazla diyecek birşey bulamiyorum yani nasıl cevap veriyorsunuz anlamsız.puhah ordinaryus ne alaka burayı WhatsApp sohbetinizle karıştırmayın.
Profil image (426 puan) tarafından
Siz önce küçümsemeden yazmayı öğrenin sonra bana ders vermeye kalkın hanımefendi. Sizden akıl alacak yaşta değilim. Whatsappmış.
(2,106 puan) tarafından
Kucumsemekmi güldürmeyin isterseniz burda herkes birbirine böyle şekilde yorum yazıyor deneyimlerini paylaşıyor küçümsemek mi oluyor çok saçma.insanoglu iste neyse daha fazla yazacak kelimelerim yok.:)))))))
Profil image (426 puan) tarafından
Kelimelerinizin olmadığı çok aşikar. Daha fazla devam etmeyin
-Reklam-
+1 oy
(2,202 puan) tarafından
Ek gida ile yeni tanıştığı için genelde 3 gun kurali uygulanir bu da neyin alerji yapip yapmadığını anlamak için mesela karisim verirsiniz alerji olur hangisi yaptı bilemezsiniz ben 3 gun denemedim şahsen sadece 2 şer gun yaptım bisey olmadi cok sukur ama bebeğinizde alerjik bi durum varsa 3 gun deneyin derim 
+1 oy
(396 puan) tarafından
Benim kızın süt alerjisi var yoğurt peynir veremiyorum. Yarım elma, yoğurt ve sebze verebilirsin. Bizim doktor 2 meyve 1 sebze yap ver dedi. İlk başta 2 yemek kaşığı sonra 100ml falan arttır dedi. Et tavuk suyu 7.ayda vericez. Senin bebek süt alerjisi yoksa sabah yoğurt, öğlen sebze karışımı, akşama doğru da elma püresi yapıp verebilirsin 
+1 oy
(22 puan) tarafından
3 gün kuralı mi dırek mi nerken ne dmek istediniz anlamadım ama 3 gün aynı gıda verilmesinin  nedeni alerji riskidir arka arkaya farklı gıdalar veirde alerji ile karsılaşırsanız hangisinin yaptığını anlıyamazsınız zaten öyle alıp hapur hupurda yemiyecek parmagına bulaşanı bile yalasa kar diyeceksiniz 1 yaşına kadar sadece tadım zaten  ah yemiyo bı cocuk hiç yemiyecek galiba derdine de düşeceksiniz  ozaman bu yazdığımıda aklınıza gelsin hiç yemce  gün hatta günler olacak  sizde ya da onda sorun olduğunu düşüne bilirsiniz ama merak etmeyin eninde sonunda yiyorlar. Zorlamayın yemiyorsa birakın zorlayınca iyice ters tepiyor çünkü. 
+1 oy
(252 puan) tarafından
Ben hiç 3 gün kuralı uygulamadim valla
+1 oy
(459 puan) tarafından
Tabikide 3 gün kuralı hergun farklı bı besin yedirsen hangisinin alerji yaptığını nerden anlicaksin
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Ek gıdaya başladığınızda zaten ayına ve mevsimine göre 3 gün kuralı ile tadım yapmanz lazım.pure halinde.alerjik reaksiyon için 3 gün kuralı önemli.daha sonra karışımlar yaparsınız.
0 oy
(84 puan) tarafından
Merhaba biz 6 ay aşısına gidince hemşiremiz ek gidaya geçebilirsin ve 3 gün kuralına uymam gerektiğini söyledi uyma deseydi de ben 3 er gün tadım yaptırırdım canımcım ya alerji çıkarsa hangi yiyecek olduğunu nereden anlayabileceğim bu bir tedbirdir uymamak gerektiğini neden söylüyorlar anlamıyorum zorlayacak birşey de değil ki denemek , hemde bebeğim daha anne sütü harici başka bir yiyecekler tadacak onlara yavaş yavaş alışması içinde bence uymak benim gözümde de daha doğrudur bu ilk ay zaten tadım pek öğün olarak olmuyor  7 aylık olduk yine tadmadığı yiyecekleri aynı şekilde vereceğim bunlar benim fikirlerim tabii güzel annecimm sana hangisi doğru geliyorsa doktorunuzla beraber karar verebilirsiniz saglıcakla büyütün maşallah :)
0 oy
tarafından
3 gun kuralı en guzeli canim cunku 3 kasik 4 kasik 5 kasik diye gidiyorsun. Alerjisi var mi  yok mu ona göre anlıyorsun. Varsa belli ediyor kesip 2 hafta sonra yine deniyorsun. Ilk basta yoğurtla başlanır sonra sebze ve meyve diye gidersin canim.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 186 göst.
3 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sena55 (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 161 göst.
0 oy
1 cevap 91 göst.
11 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde NSYhO (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 122 göst.
14 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde XBbusra (46 puan) tarafından soruldu
...