0 oy
388 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (82 puan) tarafından
Kizlar ilk bebegim hic bilmiyorm gunde kac cc. Anne sutu vermelym ve kac öğün ne yedirmelym Dr. Tavsiyelerinizi yazar msnz ya

7 Cevaplar

0 oy
(740 puan) tarafından
Bende burda bekleyeyim merak ediyorum bebeğim 4 aylık 
(82 puan) tarafından
Şansa kimse cvp yazmiyo ya
-Reklam-
0 oy
(320 puan) tarafından
Ana öğünü daima anne sütü olmalı canm. Gözünü ilk açtığında ve uykuya daldığında. Yemeğe başlamak sütü bırakmak değil. İlk başladığınızda bir öğün başlayın mesela öğlen yemeği olara. 10 gün sonra falan iki öğüne geçin öğlen ve akşamları. İki haftada böyle devam et. Midesi onada alıştıktan sonra sabah öğlen akşam verebilirsin. O zamnaa kadarda büyümüş olur zaten. 1 yaşına kadar anne sütü ana öğün olmalı bunu unutma canm
(300 puan) tarafından
Tadımdan sonra o gıdayı vereceğimiz zaman 2 öğüne ayırsak nasıl olur? Misal sabah sebze püresi ikindi gibi yoğurt. Tadımı geçtikten sonra da mı tek öğün olarak devam etmeli.
(320 puan) tarafından
En azından bi kaç gün tek öğün yap. Bağırsakları için
(300 puan) tarafından
Hımm haklısınız. Bizimde 10 gün oldu. Şu an tadım yapıyoruz. Ama alerji olmayan ürünleri çok az miktarda 2 öğünde verdim 4 gün sonra filan. Kızımda yemek istiyor. Öyle olunca bende verdim. Akşama kadar maksimum yarım çay bardağı. Ek gıda vermeden öncede emziriyorum.
0 oy
(320 puan) tarafından
İlk yoğurtla başla sonra meyve püresiyle. Daha sonra çorbalara geçersin. 
(193 puan) tarafından
Hangi meyve verdiniz genellikle  ve ve ilk 3gunden tadınmdan sonra kaç kasik ne kadar verdiniz yoğurt meyve püresi fln
(320 puan) tarafından
Bn sadece alarjisi var mı yok mu diye yoğurt verdim ondan sonra vermedim canm. Ama mesela pirinç çorbası yapıp yoğurtla birlikte katabilirsin. Meyve püresi yaparken meyveyi haşlayıp bir kaşık irmik koyuyordum mama yapıyordum.
(193 puan) tarafından
Him benim.bebebgim 5bucuk aylık erken mi çok bunları vermem için bugün yoğurt verdim
(320 puan) tarafından
Kız benimkide 5 ay 10 günlük ben veriyorum. Kabak çorbası yediriyorum. Meyve püresini geçtik bile:))
(320 puan) tarafından
Bence tadım için 5.ay çok uygun.
(193 puan) tarafından
Öylemi verininki bende peo bi hevesler yemeye kaşığı görünce cosuyo yoğurdu lopur lopur yattı 1kasik tek verdim peki rica etsem.hangi meyve verdiğiniz ve kabak çorbasını nasıl yaptığınızı yaza bilirmisiniz zahmet olmassa
(320 puan) tarafından
Bir kaşık irmikle bir bardak suyla pişiriyorum ondan sonra içine yarım muz dilip altını kapatıyorum. İçine ikş tane bebe bisküvisi koyuyorum blendırdan geçiriyorum.
Elmayı küçük doğrayıp az bişey suda haşlıyorum içine yarım muz diliyorum blendırdan geçiriyorum. Bir çay kaşığı pekmez koyuyorun.
Yeşil kabağı diliyorum küçük boy havuç koyıyorum üstünü kapatacak kadar su, bir yemek kaşığı pirinç koyuyorum ve pişiriyorum. Sonra blendırdan geçirip bir kaşık zeytinyağı koyuyorum ve yediriyorum
0 oy
(147 puan) tarafından
İlk Tadım amaçlı veriyorsunuz azar azar öğün yerine geçecek kadar vermiyorum. 3 gün kuralı var İlk çay kaşığı kadar sonra tatlı en son gün de yemek kaşığı kadar veriyorum. Amaç doyurmak değil alıştırmak. 3 gün aynı şeyi vererek alerji yapıyor mu diye bakıyorsunuz. 
0 oy
(1,942 puan) tarafından
Öncelikle yazım biz tadimlari bitirdik sabah ilk anne sütü 1 saat sonra bizle oahvalti ediyor yumurta sarısı peynir öğlen anne sütü 2 saat sonra yoğurt bazen çok az pekmez katıyorum tatlı iyi değil ama ben kendim veriyorum siz vermek isterseniz verirsiniz sonra meyve cam rendeden geçiriyorum akşam çorba veriyorum un çorbası pirinç çorbası havuçla kabak karıştırıp veriyorum sonra akşam anne sütü gecede anne sütü alıyor ilk bastata dedim benim kızıma dokunmuyor bunlar sizin bebeğiniz sevmeye bilir 
0 oy
(1,059 puan) tarafından

image

bir doktor onerisi bu sekilde
(300 puan) tarafından
Allah razı olsun paylaşımınız için teşekkürler..
(1,059 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(527 puan) tarafından
Yoğurt ile başlayarak ilk başlayacağın gün sadece 1 çay kaşığı yoğurt vereceksin

2. Gün 1 tatlı kaşığından daha az

3. Gün 1 tatlı kaşığı

 Bu şekilde sadece yoğurdu deneteceksin 3 gün. alerji belirtisi yoksa yoğurt tamamdır.  :) 

-Her yiyeceği tek deneteceksin yani hem yoğurt hem havuç olmaz. Çünkü alerji olursa hangisinden bilinmez. 

-3.Günün sonunda yoğurt verirken havuç denemeye başlayabilirsin. 

- 3 gün denediğin yiyeceği ne kadar vermelisin? 

Zaten çok fazla yiyemeyecektir ama olurda yerse 1 küçük çay bardağını geçmemesi gerekir. 

kabak, kapya biber, bal kabağı, patates, havuç, brokoli (mevsimine göre kış mevsimi mesela araştır kaçıncı ayda verilir diye benim bu yazdıklarımı denetebilirsin. ) 

7.ayda kıyma, tavuk ve yumurta sarısının çeyreğini denetebilirsin.

Bu arada kapya biberden yapılan tarhanalar var. Ben direkt yapıp denetmiştim. 7. Ayda veriyordum çorba olarak. E bebekte var başkanyerlerden de bulabilirsin.  Tavuk suyunda et suyunda yapıyordum. Bu arada buz için buz dolabı poşetleri oluyor ya küp şeklibe geliyor donunca. Ben onlardan alıp içine et suyu falan koyuyordum. Cezvede çorba yaparken 2-3 küp atıyordum suyun içine donra tarhana yapıyordum. Tuz ve şekerde yok 1 yaşa kadar birde yumurta beyazı yasak canım. 
(527 puan) tarafından
Yoğurt, sebze ve meyve sırasıyla git. Alışana kadar 8 aylık olacak zaten. Tadımlar uzun sürüyor.
(193 puan) tarafından
Bebeğim 5bucuk aylık bugün yoğurtla başladım erkânmı sizce çünkü artık tek göğsümü bıraktı sadece sağ göğsümü alliyo
(527 puan) tarafından
Bi 15 gün daha sadece emzirin bence 6ya bi şey kalmamış. Tutmasada sürekli teklif edin o tarafı. Ayakta falanda deneyin ya da yan yatarak.
(193 puan) tarafından
Zaten yatarak iciyo alıştı bi tek gece çok uykulu olurda tutuyo gündüzde imkanı yok sol göğsümü almiyo veriyorum dilini değdirip bırakıyo digerini verdiğim gibi emiyi

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 75 göst.
10 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Güneş90 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 428 göst.
24 Temmuz 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kayseri3851 (85 puan) tarafından soruldu
...