0 oy
162 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (9 puan) tarafından
Bebeğimin bir yasina girmesine on gün kaldı iki haftadır hiç uyumuyor yatırıyorum bir saat sonra kalkıyor emiyor yine aynı sallamazsam uyanacak sürekli uykusunda dönüyor mizikliyor bir aydr ağzına lokma koymuyor önceden istahida iyiydi şimdi hiç birşey yemiyor neden acaba hem uykusu hem iştahı bir anda neden bozuldu üzülüyorum e 11 aylık bebek normalde uyanmamasi gerekiyor Muş uyurken gündüz uykusu da aynı uyusun diye resmen başında nöbet tutuyorum yoksa on beş dakika demeden kalkıyor geride yatmıyor sürekli ağlıyor sonra tek gündüz uykumuz var zaten anlamadım doğduğundan beri mızmız bir bebek zaten ama
Bebek Ayı 11

1 cevap

0 oy
Profil image (342 puan) tarafından

Merhabalar, 

Benim bebeğim de 11,5 aylık ve şu an aynı durumdayız.

Bebeklerde belli dönemlerde uyku gerilemesi yaşanabiliyor. (4ay, 8-10 ay civarı, 12ay, 18ay, 24ay uyku gerilemeleri dönemleri)

Örneğin 8-10 ay civarındaki uyku gerilemesi, bizde emeklemeye başladığında 10ay civarında oldu. Gündüz normalden çok daha fazla enerji harcadığı için, geceleri tam olarak uykuya dalamıyorlarmış. Ayrıca, yeni öğrendiği bir şey olduğu için sürekli onu yapmak isterlermiş. Bizde de öyle oldu, saat başı kalkıp beşiğinde oturmaya vs başladı. En son yanıma alıp o şekilde uyuyorduk. 1-2hafta sonra geçti. 

Şimdi de tutunup ayağa kalkmaya başladı. Bu da yeni öğrendiği bir şey, ve yine aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu sefer de uyanıp, beşiğinde ayağa kalkıyor, bir yandan oyun yapmaya çalışıyor, ama bir yandan da uykusu ağır geliyor, ağlıyor, karmakarışık yani. Gündüzleri normalde iki uyku uyur ama bu aralar gündüz uykularında da yatmak istemiyor. Sakinleştirip, uyutmaya çalışıyoruz, çünkü uyumazsa daha fazla yorulacağı için daha huysuz ve mutsuz olacak. 


Bu dönemlerde iştahsızlık da olurmuş. Çünkü bebek yeni öğrendiği şeyleri yapmak için heyecanlı ve hevesli olduğu için yemek yemekle zaman kaybetmek istemezmiş. 

Bunların yanı sıra diş dönemi, atak dönemleri vs de çok etkiliyor uykularını.

Onlar aslında bizden daha zor bir dönemden geçiyorlar.

Sabırlı olmalı, ve bebeğimize destek olmalıyız, böylece bu zorlu dönemleri aşabiliriz. 

Geçecek.

(9 puan) tarafından
Cevabınız için teşekkürler doktora gittik bugün bazı sağlık sorunlarınızda varmış demir eksikliği alerji böbreği de taş kuzum benim küçücük onca şeye dayanmış
Profil image (342 puan) tarafından
Yaaa kuzucuk,... Geçmiş olsun.
-Reklam-

İlgili sorular

...