0 oy
337 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (845 puan) tarafından
Kızlar bebeğim kolikse nerden anlıcam nasıl olurlar

7 Cevaplar

0 oy
(471 puan) tarafından
Belli saaatlerdr sebepsiz aglrlr durmzlar
-Reklam-
0 oy
Profil image (336 puan) tarafından
Kolik olsaydı sorma gereği duymaz hemen anlardın canim o kadar şiddetli ağlama krizleri alan oluyor susturamazsın surekli gazı olur .haftada 3 gün 3 er saat surekli ağlar falan 
0 oy
(9 puan) tarafından

Örneğin benimki gibi gece12 den bu saate kadar hala uyumaması ve ağlaması :(

(845 puan) tarafından
Nasıl sustuyorsunuz peki
0 oy
Profil image (426 puan) tarafından
Günün belirli saat aralıklarında aşırı ağlama. Sürekli emmek ya da mama isteme. Kucak isteme. Gaz sancısı. Hiçbir şekilde susmama. Ağlarken katılma. Bazen morarma. Uyku aralığının çok kısa olması ya da uyumama bu tip belirtileri var. En büyük problemse gaz çıkaramama. Temel sebepte zaten gaz. Kolik bebekler genel olarak akşam gün dönümünde başlarlar krize. Bu baze 6 bazen 7 bazen 5 bazen de 9 olabilir. En uzun 12 en kısa 2 saat gözlemlenmiş şimdiye kadar. 

Fizyolojik olarak sebebi sadece gaz olarak saptanıyor. Piskolojik açıdan ise annenin hamilelikte yaşadı hafif ya da şiddetli ölçekte yaşadığı piskolojik bir travma sonucu oluştuğu saptanmış. Bebek ağlama krizine girdiği zaman zarfında anne ne kadar stresli olursa bebeğin ağlama süresi de o kadar uzun oluyor. Anne ne kadar sakin kalırsa çocukta o kadar çabuk atlatıyor. Yani mutlu anne mutlu bebek mottosu en çok kolik bebekler için geçerli. 
0 oy
(195 puan) tarafından
Tuvalete gidip kocan eve gelene kadar cocugu bi kenara birakip karnini doyuramayip sismis gozlerinle tavana bakip ben ne yapacagim acaba sutum kesilirmi yemezsem bu cocuk nie boyle diyorsaniz kolik bi bebeginiz  var.
0 oy
(145 puan) tarafından
Bir gun okadar cok agladiki kiyafetlerimle dusa girmistim  artik siz dusunun bizimki bi tek su da sakinlesiyodu :) of of ne cektirdi bize cok sukur gecti ogunler 
0 oy
(1 puan) tarafından
Arkadaşlar yazmış sebepsiz ağlama krizleri, öncelikle kolik bir bebeğin varsa mutlaka sakın kalmaya çalışmalısın. Ve ağlama krizlerinden önce artık saatleri belidir mutlaka duş aldır, masaj yap, bol bol ten tene temas yap bebeğinle. Sen ne kadar sakin kalırsan bebeğin de o kadar sakin olmaya başlar. Bu bir anda değil elbette yavaş yavaş fark edersin değişimi. Çünkü sende ki korku, stres bebeğe geçiyor. Ne yapacağını bilemiyorsun. Acaba birşey mi oldu korkusu seni yiyip bitiriyor. Eğer bir sağlık sorunu olmadığına eminsen kolikse bebeğin uzun bir süreç seni zorlayacaktır. Önce kabullenmek gerekiyor bu durumu. Önce kendini hazırla buna, kabullen ve bebeğine nasil faydalı olabilirim diye düşün. Bir müzik aç kucağında dans et onunla. Dediğim ritüelleri de yaparsan yavaş yavaş tamamen yok olmasa da azalacağını düşünüyorum. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 528 göst.
21 Aralık 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde KLMn (845 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 339 göst.
21 Kasım 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Güzelanne (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 302 göst.
0 oy
1 cevap 165 göst.
2 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mehmet Eren (79 puan) tarafından soruldu
...